مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

356
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

547
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی خواص فیزیکی، مکانیکی و مورفولوژی فیلم آلژینات کلسیم پوشش داده شده با روغن آفتاب گردان و یا چربی پیه گاو

صفحات

 صفحه شروع 233 | صفحه پایان 245

چکیده

 نگرانی در مورد مسایل زیست محیطی, گرایش به بسته بندی مواد غذایی با بیوپلیمرهای طبیعی را افزایش داده است. آلژینات به عنوان یک بیوپلیمر, پتانسیل خوبی برای تشکیل فیلم دارد, اما خواص ممانعت کنندگی آن در مقابل رطوبت ضعیف است. به منظور غلبه بر این مشکل, در این مطالعه فیلم آلژینات کلسیم با دو نوع چربی روغن آفتاب گردان (مایع) و پیه گاو (جامد) در دو غلظت 5/0 و 5 درصد (همراه با 1/0 درصد لسیتین و بدون لسیتین) پوشش داده شد و سپس خصوصیات فیزیکوشیمیایی, سدکنندگی و مکانیکی فیلم های تولیدی مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که استفاده از پیه گاو ضخامت فیلم را بطور معنی داری نسبت به روغن آفتاب گردان افزایش داد و این ضخامت با افزایش غلظت چربی افزایش یافت. همچنین افزودن روغن آفتاب گردان نفوذپذیری فیلم آلژینات به بخار آب را کاهش داد که در این رابطه غلظت 5/0 درصد روغن موثرتر عمل کرد, اما چربی پیه گاو نتوانست در این رابطه موثر عمل کند. در عین حال افزودن این مواد آب گریز به فیلم آلژینات کلسیم باعث تغییر خصوصیات رنگی (افزایش زردی) و کدورت فیلم ها گردید. ویژگی های مکانیکی فیلم شامل قدرت کششی و میزان کشش پذیری در نقطه شکست نیز تحت تاثیر افزودن چربی پیه گاو در غلظت 5/0 درصد بهبود یافت. افزودن لسیتین بر فاکتورهای ضخامت, نفوذپذیری به بخار آب و خواص مکانیکی فیلم آلژینات تاثیری نداشت. تصاویر حاصل از میکروسکوپ الکترونی حاکی از شکل گیری حفرات و یا ترک بر سطح فیلم های پوشش دهی شده بود. در کل نتایج این مطالعه بیانگر این موضوع بود که بسته به هدف مورد نظر, می توان از روغن آفتاب گردان و یا چربی پیه گاو به عنوان ترکیبات طبیعی برای بهبود و تغییر ویژگی های فیلم های خوراکی بر پایه آلژینات کلسیم برای بسته بندی محصولات غذایی استفاده نمود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    نهچیری، نرگس، امیری، صدیقه، و رادی، محسن. (1400). بررسی خواص فیزیکی, مکانیکی و مورفولوژی فیلم آلژینات کلسیم پوشش داده شده با روغن آفتاب گردان و یا چربی پیه گاو. علوم و صنایع غذایی ایران، 18(113 )، 233-245. SID. https://sid.ir/paper/371383/fa

    Vancouver: کپی

    نهچیری نرگس، امیری صدیقه، رادی محسن. بررسی خواص فیزیکی, مکانیکی و مورفولوژی فیلم آلژینات کلسیم پوشش داده شده با روغن آفتاب گردان و یا چربی پیه گاو. علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1400؛18(113 ):233-245. Available from: https://sid.ir/paper/371383/fa

    IEEE: کپی

    نرگس نهچیری، صدیقه امیری، و محسن رادی، “بررسی خواص فیزیکی, مکانیکی و مورفولوژی فیلم آلژینات کلسیم پوشش داده شده با روغن آفتاب گردان و یا چربی پیه گاو،” علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 18، no. 113 ، pp. 233–245، 1400، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/371383/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button