مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

318
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

552
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر رژیم های آبیاری تنظیم شده بر ویژگی های رویشی، پومولوژیکی و عملکردی زیتون کنسروالیا در شرایط مزرعه

صفحات

 صفحه شروع 575 | صفحه پایان 585

چکیده

 این پژوهش به منظورشناختمراحلحساس رشدیزیتوندربرابرتنش خشکی و ارزیابی اثر تنش کم آبی بر ویژگی های درخت زیتون رقم کنسروالیا در شرایط مزرعه در ایستگاه تحقیقات زیتون دالاهو طی سال زراعی 1395-94 13 اجرا گردید. درختان 16 ساله زیتون رقم کنسروالیا تحت شش رژیم آبیاری قرار گرفتند. آزمایش در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار به انجام رسید. تیمارها شامل: آبیاری به میزان100 درصد نیاز آبی درختان (شاهد), آبیاری 25 درصد در طول مدت سخت شدن هسته و 100 درصد در سایر مراحل رشد میوه, آبیاری به میزان 75 درصد از سخت شدن هسته تا برداشت محصول و 100 درصد در سایر مراحل رشد میوه, آبیاری فقط در سه مرحله قبل گل دهی, شروع سخت شدن هسته و یک هفته قبل از برداشت محصول, آبیاری به میزان 60 درصد نیاز آبی درختان زیتون طی کل فصل و شرایط دیم, بودند. پس از انجام تیمارها خصوصیات رویشی از جمله رشد و قطر شاخه سال جاری, خصوصیات میوه مانند وزن میوه, طول میوه, قطر میوه, وزن تر و خشک گوشت, درصد ماده خشک, درصد رطوبت میوه, درصد گوشت و نیز عملکرد و کارآیی مصرف آب اندازه گیری شد. نتایج نشان داد که آبیاری به میزان 25 درصد در طول مدت سخت شدن هسته باعث افزایش عملکرد میوه و روغن, ابعاد میوه و درصد گوشت شد و آبیاری در سه مرحله رشدی میوه و تیمار 60 درصد آبیاری از نظر ابعاد میوه, وزن تر گوشت, عملکرد میوه و روغن در هکتار برابر بودند. بازده مصرف آب در تیمار آبیاری در سه مرحله رشدی میوه و نیز کسر آبیاری در طول مدت سخت شدن هسته بالاتر از آبیاری کامل و دیگر تیمارها بود به طوری که میزان آن به ترتیب 30/14 و 29/4 کیلوگرم بر متر مکعب بود. به طور کلی نتایج نشان داد که کم آبیاری در مرحله سخت شدن هسته بدون تاثیر منفی بر عملکرد کل, سبب افزایش کارایی مصرف آب در زیتون رقم کنسروالیا می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    غلامی، رحمت اله، حاجی امیری، ابوالمحسن، و نجفی، مرزبان. (1398). اثر رژیم های آبیاری تنظیم شده بر ویژگی های رویشی, پومولوژیکی و عملکردی زیتون کنسروالیا در شرایط مزرعه. تولیدات گیاهی (مجله علمی کشاورزی)، 42(4 )، 575-585. SID. https://sid.ir/paper/371505/fa

    Vancouver: کپی

    غلامی رحمت اله، حاجی امیری ابوالمحسن، نجفی مرزبان. اثر رژیم های آبیاری تنظیم شده بر ویژگی های رویشی, پومولوژیکی و عملکردی زیتون کنسروالیا در شرایط مزرعه. تولیدات گیاهی (مجله علمی کشاورزی)[Internet]. 1398؛42(4 ):575-585. Available from: https://sid.ir/paper/371505/fa

    IEEE: کپی

    رحمت اله غلامی، ابوالمحسن حاجی امیری، و مرزبان نجفی، “اثر رژیم های آبیاری تنظیم شده بر ویژگی های رویشی, پومولوژیکی و عملکردی زیتون کنسروالیا در شرایط مزرعه،” تولیدات گیاهی (مجله علمی کشاورزی)، vol. 42، no. 4 ، pp. 575–585، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/371505/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button