مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

391
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

516
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر جایگزینی پودر ماهی با ریزجلبک اسپیرولینا (Spirulina platensis) در جیره برفاکتورهای ایمنی و خونی بچه ماهی نورس آزاد دریای خزر (Salmo trutta caspious)

صفحات

 صفحه شروع 127 | صفحه پایان 140

چکیده

 در این تحقیق تاثیر اسپیرولینا (Spirulina platensis) بر فاکتورهای بیوشیمیایی, خونشناسی و پاسخهای ایمنی بچه ماهی آزاد دریای خزر(Salmo trutta caspious) بررسی گردید. پنج جیره آزمایشی با سطوح پروتئین (45%) و انرژی یکسان (MJ kg-1 20) طراحی و ساخته شدند. در این آزمایش ریزجلبک اسپیرولینا در سطوح صفر درصد (تیمار شاهد), 2 درصد (2/13 گرم اسپیرولینا در هر کیلوگرم), 4 درصد (4/26 گرم اسپیرولینا در هر کیلوگرم), 6 درصد (6/39 گرم اسپیرولینا در هر کیلوگرم) و 8 درصد (8/52 گرم اسپیرولینا در هر کیلوگرم) جایگزین پودر ماهی جیره (89/65 درصد در جیره شاهد) گردید. 600 بچه ماهی آزاد با وزن متوسط 11 گرم در 15 مخزن پرورش ذخیره شدند. دوره غذادهی 10 هفته و روزانه 2 بار صورت می گرفت. در انتهای دوره شاخصهای بیوشیمیایی و خونشناسی شامل تعداد گلبولهای قرمز, گلبولهای سفید, اندیسهای گلبولی, درصد افتراقی گلبولهای سفید, هماتوکریت و همگلوبین و فاکتورهای بیولوژیک و ایمنی شامل پروتئین کل, آلبومین, تری گلیسیرید, کلسترول, گلوکز, ایمنوگلوبولین ها, عامل کمپلمان, آنزیم لیزوزیم و رادیکال آزاد اکسیژن سنجیده شد. با افزایش میزان اسپیرولینای جیره, پارامترهای هماتولوژی بچه ماهیان آزاد دریای خزر از جمله تعداد گلبولهای قرمز, تعداد گلبولهای سفید, درصد هماتوکریت, میزان هموگلوبین, لنفوسیت, نوتروفیل و اندیس های خونی روند افزایشی داشته و بین تیمارها اختلاف معنی دار بوده است (05/0 p <). سطوح آنزیم لیزوزیم, کمپلمان های C3, C4, ACH50, رادیکال آزاد اکسیژن و ایمونو گلوبولین بطور معنی داری تحت تاثیر سطوح اسپیرولینای جیره قرار گرفتند (05/0 p <), بطوریکه بیشترین میزان این پارامترها در تیمار 8 درصد و کمترین میزان در تیمار شاهد مشاهده شد. در مجموع می توان گفت سطح 8-6 درصد جایگزینی پودر ماهی با اسپیرولینا می تواند در افزایش توان ایمنی ماهی آزاد دریای خزر موثر باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مشکوه روحانی، آرزو، فلاحی کپور چالی، مریم، عابدیان کناری، عبدالمحمد، ذریه زهرا، سیدجلیل، اسماعیلی، امیرحسین، و صیادبورانی، محمد. (1399). اثر جایگزینی پودر ماهی با ریزجلبک اسپیرولینا (Spirulina platensis) در جیره برفاکتورهای ایمنی و خونی بچه ماهی نورس آزاد دریای خزر (Salmo trutta caspious). توسعه آبزی پروری (علوم زیستی)، 14(2 )، 127-140. SID. https://sid.ir/paper/372095/fa

    Vancouver: کپی

    مشکوه روحانی آرزو، فلاحی کپور چالی مریم، عابدیان کناری عبدالمحمد، ذریه زهرا سیدجلیل، اسماعیلی امیرحسین، صیادبورانی محمد. اثر جایگزینی پودر ماهی با ریزجلبک اسپیرولینا (Spirulina platensis) در جیره برفاکتورهای ایمنی و خونی بچه ماهی نورس آزاد دریای خزر (Salmo trutta caspious). توسعه آبزی پروری (علوم زیستی)[Internet]. 1399؛14(2 ):127-140. Available from: https://sid.ir/paper/372095/fa

    IEEE: کپی

    آرزو مشکوه روحانی، مریم فلاحی کپور چالی، عبدالمحمد عابدیان کناری، سیدجلیل ذریه زهرا، امیرحسین اسماعیلی، و محمد صیادبورانی، “اثر جایگزینی پودر ماهی با ریزجلبک اسپیرولینا (Spirulina platensis) در جیره برفاکتورهای ایمنی و خونی بچه ماهی نورس آزاد دریای خزر (Salmo trutta caspious)،” توسعه آبزی پروری (علوم زیستی)، vol. 14، no. 2 ، pp. 127–140، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/372095/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button