Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

819
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

532
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تاثیر ویتامین C جیره غذایی در رشد، ترکیب شیمیایی بدن و فعالیت برخی آنزیم های آنتی اکسیدانی بچه ماهی نورس آزاد دریای خزر (Salmo trutta caspius)

صفحات

 صفحه شروع 369 | صفحه پایان 382

چکیده

 به منظور بررسی عملکرد ویتامین C در ترکیب شیمیایی بدن و فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانی شامل سوپراکسید دیسموتاز و کاتالاز در بچه ماهی نورس آزاد دریای خزر (Salmo trutta caspius), پنج جیره غذایی حاوی سطوح مختلف ویتامین C (صفر (شاهد), 50, 250, 750 و 1500 میلی گرم ویتامین به ازای هر کیلوگرم غذا) در سه تکرار و به مدت شش هفته به بچه ماهیان با میانگین وزنی 0.1±0.02 گرم خورانده شد. پس از گذشت شش هفته پرورش, نتایج شاخص های رشد و زنده مانی اختلاف معنی داری در بین تیمارها نشان داد (P<0.05) پایین ترین درصد میانگین افزایش وزن (BWG), نرخ رشد ویژه (SGR) و زنده مانی در گروه شاهد و بالاترین درصد این فاکتورها در گروه تغذیه شده با سطح750 mg/kg مشاهده شد. میزان تجمع ویتامین C در بافت با افزایش آن در جیره غذایی رابطه مثبتی نشان داد. نیاز ویتامین C بر اساس درصد افزایش وزن بدن 569.1 mg/kg تخمین زده شد. نتایج بررسی ترکیب شیمیایی بدن نشان داد که مقادیر رطوبت, خاکستر, چربی و پروتئین اختلاف معنی داری بین تیمارها ندارند (P>0.05). تاثیر تست استرس محدودیت اکسیژنی در فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانی سوپراکسید دیسموتاز و کاتالاز نشان داد که فعالیت این آنزیم ها بعد از اعمال تست استرس نسبت به قبل از آن افزایش معنی داری در تیمار کنترل داشته است (P<0.05) در حالی که فعالیت آنزیمی سایر تیمارها پس از اعمال استرس اختلاف معنی داری نسبت به قبل از استرس نشان نداد (P>0.05). بر اساس نتایج, سطح750 mg/kg ویتامین C برای رشد و زنده مانی بچه ماهیان نورس آزاد دریای خزر پیشنهاد می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    خواجوی، مریم، عابدیان کناری، عبدالمحمد، و زمانی، عباس. (1394). بررسی تاثیر ویتامین C جیره غذایی در رشد, ترکیب شیمیایی بدن و فعالیت برخی آنزیم های آنتی اکسیدانی بچه ماهی نورس آزاد دریای خزر (Salmo trutta caspius). شیلات (منابع طبیعی ایران)، 68(3)، 369-382. SID. https://sid.ir/paper/162051/fa

    Vancouver: کپی

    خواجوی مریم، عابدیان کناری عبدالمحمد، زمانی عباس. بررسی تاثیر ویتامین C جیره غذایی در رشد, ترکیب شیمیایی بدن و فعالیت برخی آنزیم های آنتی اکسیدانی بچه ماهی نورس آزاد دریای خزر (Salmo trutta caspius). شیلات (منابع طبیعی ایران)[Internet]. 1394؛68(3):369-382. Available from: https://sid.ir/paper/162051/fa

    IEEE: کپی

    مریم خواجوی، عبدالمحمد عابدیان کناری، و عباس زمانی، “بررسی تاثیر ویتامین C جیره غذایی در رشد, ترکیب شیمیایی بدن و فعالیت برخی آنزیم های آنتی اکسیدانی بچه ماهی نورس آزاد دریای خزر (Salmo trutta caspius)،” شیلات (منابع طبیعی ایران)، vol. 68، no. 3، pp. 369–382، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/162051/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا