Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

319
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

453
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی ویژگی های فتوسنتزی در مراحل فنولوژی ارقام گیاه عدس (Lens culinaris Medik. ) در پاسخ به تنش کمبود آب

صفحات

 صفحه شروع 103 | صفحه پایان 117

چکیده

 آزمایشی با هدف بررسی ویژگی های فتوسنتزی ارقام گیاه عدس در شرایط تنش کم آبی با 4 رقم شامل گچساران, کیمیا, زیبا, رباط و 4 سطح تنش شامل 25, 50, 75 و 100 درصد ظرفیت زراعی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی با سه تکرار در شرایط گلدانی انجام شد. نتایج نشان داد که در هر 3 مرحله فنولوژی (گیاهچه ای, گلدهی و غلاف دهی) افزایش سطوح تنش آب (25 و 50 درصد ظرفیت زراعی) منجر به کاهش معنی دار شاخص کلروفیل, CO2 زیر روزنه, فتوسنتز خالص, کارایی فتوسیستم II و تعرق در ارقام گیاه عدس مورد بررسی شد. در سطوح تنش 75 و 100 درصد ظرفیت زراعی, ارقام رباط و گچساران در کلیه مراحل فنولوژیک نسبت به ارقام کیمیا و زیبا بیشترین میزان ویژگی های فتوسنتزی مورد بررسی را داشتند. در سطوح تنش 25 و 50 درصد ظرفیت زراعی, رقم رباط در مقایسه با ارقام کیمیا و زیبا به ویژه در مراحل گیاهچه ای و گلدهی افزایش معنی داری در خصوصیات فتوسنتزی داشت اما در مرحله غلاف دهی در بیشتر صفات اختلاف معنی داری بین ارقام مورد بررسی وجود نداشت. در بررسی شاخص های فیزیولوژیک نظیر محتوای آب نسبی, پایداری غشاء سلول, غلظت پتاسیم و کلسیم در برگ و ریشه مشاهده شد که در تمامی سطوح تنش کم آبی, ارقام رباط و گچساران برتری محسوسی نسبت به ارقام کیمیا و زیبا داشتند. رقم کیمیا در کلیه سطوح تنش مورد بررسی, کمترین میزان شاخص کلروفیل, CO2 زیر روزنه, فتوسنتز خالص, کارایی فتوسیستم II, تعرق, محتوای آب نسبی, پایداری غشاء سلول, غلظت پتاسیم و کلسیم در برگ و ریشه را داشت اما در مقایسه با رقم زیبا تفاوت معنی داری نداشت. با توجه به بررسی ویژگی های فیزیولوژیک و فتوسنتزی در شرایط کشت گلدانی, نتایج این مطالعه نشان داد که ارقام رباط و گچساران در مقایسه با ارقام کیمیا و زیبا از تحمل بیشتری نسبت به تنش کم آبی برخوردارند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    احمدپور، راهله، حسین زاده، سعیدرضا، آرمند، نظام، و چاشیانی، سمیه. (1397). ارزیابی ویژگی های فتوسنتزی در مراحل فنولوژی ارقام گیاه عدس (Lens culinaris Medik. ) در پاسخ به تنش کمبود آب. فرآیند و کارکرد گیاهی، 7(27 )، 103-117. SID. https://sid.ir/paper/372139/fa

    Vancouver: کپی

    احمدپور راهله، حسین زاده سعیدرضا، آرمند نظام، چاشیانی سمیه. ارزیابی ویژگی های فتوسنتزی در مراحل فنولوژی ارقام گیاه عدس (Lens culinaris Medik. ) در پاسخ به تنش کمبود آب. فرآیند و کارکرد گیاهی[Internet]. 1397؛7(27 ):103-117. Available from: https://sid.ir/paper/372139/fa

    IEEE: کپی

    راهله احمدپور، سعیدرضا حسین زاده، نظام آرمند، و سمیه چاشیانی، “ارزیابی ویژگی های فتوسنتزی در مراحل فنولوژی ارقام گیاه عدس (Lens culinaris Medik. ) در پاسخ به تنش کمبود آب،” فرآیند و کارکرد گیاهی، vol. 7، no. 27 ، pp. 103–117، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/372139/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا