مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

509
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

538
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه اثرات اسانس گیاهان دارویی گزنه و مارچوبه، آنتی بیوتیک و پروبیوتیک بر عملکرد، فلور میکروبی و ریخت شناسی روده باریک جوجه های گوشتی

صفحات

 صفحه شروع 21 | صفحه پایان 39

چکیده

 زمینه مطالعاتی: اسانس گیاهان دارویی گزنه و مارچوبه دارای ترکیبات فعالی هستند که می توانند برای جوجه های گوشتی مفید باشند. هدف: این آزمایش به منظور مقایسه اثرات اسانس گزنه و مارچوبه, آنتی بیوتیک و پروبیوتیک بر عملکرد, فلور میکروبی و ریخت شناسی روده باریک جوجه های گوشتی سویه آرین در سن 42 روزگی انجام شد. روش کار: تعداد 700 قطعه جوجه گوشتی یک روزه (مخلوط نر و ماده) در قالب طرح کاملاً تصادفی با 7 تیمار, 4 تکرار و 25 قطعه در هر تکرار مورد آزمایش قرار گرفتند. تیمارهای آزمایشی عبارت بودند از: 1) جیره ی پایه (شاهد), 2) جیره ی حاوی 150 میلی گرم در کیلوگرم پروتکسین, 3) جیره ی حاوی 150 میلی گرم در کیلوگرم آویلامایسین, 4) جیره ی حاوی 200 میلی گرم در کیلوگرم اسانس مارچوبه, 5) جیره ی حاوی 400 میلی گرم در کیلوگرم اسانس مارچوبه, 6) جیره ی حاوی 200 میلی گرم در کیلوگرم اسانس گزنه و 7) جیره ی حاوی 400 میلی گرم در کیلوگرم اسانس گزنه. افزایش وزن بدن و مصرف خوراک اندازه گیری شده و همچنین ضریب تبدیل خوراک از روی افزایش وزن بدن و مصرف خوراک محاسبه گردید. در سن 42 روزگی از هر تیمار 8 قطعه پرنده (دو پرنده از هر تکرار) که وزن آن ها نزدیک به میانگین هر قفس بود, انتخاب و جهت بررسی ریخت شناسی و فلور میکروبی روده باریک ذبح گردید. نتایج: افزایش وزن بدن در کل دوره آزمایش (1-42 روزگی) تحت تأثیر تیمارهای آزمایشی قرار نگرفت (05/0P). همچنین تعداد کل باکتری های روده باریک, تعداد باکتری لاکتوباسیلوس کازئی و تعداد باکتری اشرشیا کولی, ریخت شناسی روده ی باریک (طول پرز, عمق کریپت لیبرکوهن و نسبت طول پرز به عمق کریپت) به طور معنی داری تحت تأثیر تیمارهای آزمایشی قرار گرفت (05/0>P). نتیجه گیری نهایی: یافته های این تحقیق نشان می دهد که با توجه به بهبود عملکرد و تأثیر معنی دار بر فلور میکروبی روده باریک و ریخت سنجی روده باریک می توان از اسانس مارچوبه و گزنه به عنوان جایگزین آنتی بیوتیک های محرک رشد در جیره ی جوجه های گوشتی سویه آرین استفاده کرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    فتحی، حسن، ابراهیم نژاد، یحیی، صادقی پناه، حسن، حسینی، سیدعبداله، و شایق، جلال. (1397). مقایسه اثرات اسانس گیاهان دارویی گزنه و مارچوبه, آنتی بیوتیک و پروبیوتیک بر عملکرد, فلور میکروبی و ریخت شناسی روده باریک جوجه های گوشتی. پژوهشهای علوم دامی (دانش کشاورزی)، 28(4 )، 21-39. SID. https://sid.ir/paper/372726/fa

    Vancouver: کپی

    فتحی حسن، ابراهیم نژاد یحیی، صادقی پناه حسن، حسینی سیدعبداله، شایق جلال. مقایسه اثرات اسانس گیاهان دارویی گزنه و مارچوبه, آنتی بیوتیک و پروبیوتیک بر عملکرد, فلور میکروبی و ریخت شناسی روده باریک جوجه های گوشتی. پژوهشهای علوم دامی (دانش کشاورزی)[Internet]. 1397؛28(4 ):21-39. Available from: https://sid.ir/paper/372726/fa

    IEEE: کپی

    حسن فتحی، یحیی ابراهیم نژاد، حسن صادقی پناه، سیدعبداله حسینی، و جلال شایق، “مقایسه اثرات اسانس گیاهان دارویی گزنه و مارچوبه, آنتی بیوتیک و پروبیوتیک بر عملکرد, فلور میکروبی و ریخت شناسی روده باریک جوجه های گوشتی،” پژوهشهای علوم دامی (دانش کشاورزی)، vol. 28، no. 4 ، pp. 21–39، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/372726/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا