مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

509
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

483
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی فراسنجه های کیفی اسپرم منجمد-یخ گشایی شده خروس در رقیق کننده حاوی اسیدآمینه ال-سیستئین

صفحات

 صفحه شروع 55 | صفحه پایان 67

چکیده

 زمینه مطالعاتی: ذخیره انجمادی سلول ها و بافت ها در یک وضعیت دمایی باعث ایجاد وقفه موقت در فعالیت های حیاتی آن ها می شود. فرآیند انجماد اسپرم, فاکتورهای غشائی ازجمله سیالیّت, نفوذ پذیری و ترکیبات لیپیدی را تحت تأثیر قرار داده و منجر به کاهش توانایی باروری اسپرم می شود. هدف: این آزمایش به منظوربررسی اثر افزودن سطوح مختلف اسید-آمینه ال-سیستئین (صفر, 5/2, 5 و 5/7 میلی مولار) به رقیق کننده منی در نگهداری طولانی مدت اسپرم منجمد خروس انجام گرفت. روش کار: در این طرح از 8 قطعه خروس نژاد راس با سن 30 هفتگی استفاده شد. اسپرم گیری دو بار در هفته از طریق مالش پشتی-شکمی انجام گرفت. پس از انتقال نمونه های منی به آزمایشگاه و ارزیابی اولیه, نمونه های استاندارد (حداقل 75 درصد اسپرم متحرک, 80 درصد اسپرم زنده و حداکثر 10 درصد اسپرم ناهنجار) باهم مخلوط شده و پس از رقیق سازی با تیمار های موردنظر, پایوت های حاوی اسپرم با روش انجماد دومرحله ای منجمد و داخل نیتروژن مایع نگهداری شد و سپس با استفاده از نرم افزار کاسا فراسنجه های موردنظر اندازه گیری شدند. برای بررسی اثر سیستئین در ماندگاری اسپرم خروس (به مدت یک ماه) ارزیابی نمونه ها دو بار و بافاصله 15 روز انجام گرفت. نتایج: نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد که عملکرد اسپرم در روز 30 نسبت به روز 15 کاهش یافت. همچنین رقیق کننده های حاوی 5/2 میلی-مولار سیستئین بهترین عملکرد را ازنظر درصد زنده مانی, تحرک کلی و پیش رونده در بین سایر تیمارها و گروه کنترل داشتند و تفاوت معنی داری مشاهده شد (05/0>P). در بین سطوح مختلف آمینواسید سیستئین, سطح 5 میلی مولار بهترین عملکرد را ازلحاظ سلامت و یکپارچگی غشاء اسپرم داشت. سطح 5/7 میلی مولار سیستئین کمترین درصد ناهنجاری را داشت. نتیجه گیری نهایی: نتایج حاصل از این مطالعه پیشنهاد می کند که سیستئین موجب بهبود کیفیت منی منجمد خروس می شود و می توان اسپرم خروس را با استفاده از سیستئین به مدت طولانی تری منجمد و نگهداری کرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    بخشایش خیابانی، آیتک، و مقدم، غلامعلی. (1397). ارزیابی فراسنجه های کیفی اسپرم منجمد-یخ گشایی شده خروس در رقیق کننده حاوی اسیدآمینه ال-سیستئین. پژوهشهای علوم دامی (دانش کشاورزی)، 28(4 )، 55-67. SID. https://sid.ir/paper/372728/fa

    Vancouver: کپی

    بخشایش خیابانی آیتک، مقدم غلامعلی. ارزیابی فراسنجه های کیفی اسپرم منجمد-یخ گشایی شده خروس در رقیق کننده حاوی اسیدآمینه ال-سیستئین. پژوهشهای علوم دامی (دانش کشاورزی)[Internet]. 1397؛28(4 ):55-67. Available from: https://sid.ir/paper/372728/fa

    IEEE: کپی

    آیتک بخشایش خیابانی، و غلامعلی مقدم، “ارزیابی فراسنجه های کیفی اسپرم منجمد-یخ گشایی شده خروس در رقیق کننده حاوی اسیدآمینه ال-سیستئین،” پژوهشهای علوم دامی (دانش کشاورزی)، vol. 28، no. 4 ، pp. 55–67، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/372728/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا