مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

557
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

634
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تغییر در فعالیت آنزیمهای آنتی اکسیدانی در گیاه کاهو تحت تیمار قارچ Piriformospora indica و عنصر روی

صفحات

 صفحه شروع 75 | صفحه پایان 86

چکیده

 این پژوهش که در آزمایشگاه تحقیقاتی دانشگاه مراغه در بهار سال 1395, به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کاملا تصادفی انجام گرفت, به بررسی تغییر در فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانی در گیاه کاهو رقم سیاهو تلقیح شده با قارچ آندوفیت Piriformospora indica و سطوح مختلف روی (صفر, 5/2, 5 و10 میلی گرم بر لیتر) می پردازد. قارچ در مرحله دو برگی کاهو و در نزدیکی ریشه به بستر کشت شنی اضافه شد. نمونه های گیاهی, 35 روز بعد از کشت, برای اندازه گیری میزان وزن خشک و تر اندام هوایی, پروتئین محلول کل, غلظت مالون دی آلد هاید و فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانی (سوپراکسیددیسموتاز, گایاکول پراکسیداز و کاتالاز), مورد بررسی قرارگرفتند. نتایج آزمایش نشان داد که اثر متقابل قارچ و روی بر مقدار وزن خشک و تر, درصد همزیستی, میزان پروتئین محلول کل و فعالیت آنزیم سوپراکسیددیسموتاز در سطح احتمال 1 درصد معنی دار بود. اثر اصلی عنصر روی بر غلظت مالون دی آلدهاید, میزان فعالیت آنزیم گایاکول پراکسیداز و کاتالاز در سطح احتمال 1 درصد معنی دار شد. بیشترین میزان وزن خشک و تر اندام هوایی, مقدار پروتئین محلول و فعالیت آنزیم سوپراکسیددیسموتاز, در گیاهان تیمار شده با قارچ P. indicaدر غلظت روی 10 میلی گرم بر لیتر به دست آمد. بیشترین غلظت مالون دی آلدهاید, فعالیت آنزیم های کاتالاز و گایاکول پراکسیداز در غلظت روی صفر (در تیمار) حاصل گردید. نتایج نشان داد که همزیستی گیاه کاهو با قارچ P. indica همراه با استفاده از عنصر روی (بخصوص در سطح 10 میلی گرم بر لیتر), نقش مهمی در افزایش شاخص های رشدی و تعدیل فعالیت های آنزیم های آنتی اکسیدان گیاه کاهو دارد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    پاداش، اکبر، شهابی وند، صالح، بهتاش، فرهاد، آقایی، احمد، و علیلو، علی اصغر. (1397). تغییر در فعالیت آنزیمهای آنتی اکسیدانی در گیاه کاهو تحت تیمار قارچ Piriformospora indica و عنصر روی. فرآیند و کارکرد گیاهی، 7(27 )، 75-86. SID. https://sid.ir/paper/373000/fa

    Vancouver: کپی

    پاداش اکبر، شهابی وند صالح، بهتاش فرهاد، آقایی احمد، علیلو علی اصغر. تغییر در فعالیت آنزیمهای آنتی اکسیدانی در گیاه کاهو تحت تیمار قارچ Piriformospora indica و عنصر روی. فرآیند و کارکرد گیاهی[Internet]. 1397؛7(27 ):75-86. Available from: https://sid.ir/paper/373000/fa

    IEEE: کپی

    اکبر پاداش، صالح شهابی وند، فرهاد بهتاش، احمد آقایی، و علی اصغر علیلو، “تغییر در فعالیت آنزیمهای آنتی اکسیدانی در گیاه کاهو تحت تیمار قارچ Piriformospora indica و عنصر روی،” فرآیند و کارکرد گیاهی، vol. 7، no. 27 ، pp. 75–86، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/373000/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button