مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

591
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

168
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تأثیر محلول پاشی برگی گاما-آمینوبوتیریک اسید (GABA) بر سرمازدگی و کیفیت پس از برداشت گوجه فرنگی رقم نیوتون

صفحات

 صفحه شروع 199 | صفحه پایان 212

چکیده

 گوجه فرنگی یکی از سبزی های مورد علاقه و پرمصرف در جهان است که میوه آنسرشارازمواد معدنی, ویتامین هاوترکیباتضد اکسایشیمی باشد, اما این محصول با خاستگاه گرمسیری به دمای پایین حساس است که محدودیت جدی در عرضه پس از برداشت محصول دارد. در این آزمایش اثر تیمار دو هفته قبل از برداشت اسید گاما-آمینوبوتیریک در سه سطح (صفر, 5 و 10 میلی مولار) بر کیفیت پس از برداشت و سرمازدگی میوه گوجه فرنگی رقم نیوتون در سال 1396 در دانشگاه کردستان مورد بررسی قرار گرفت. برداشت میوه بعد از مرحله بلوغ فیزیولوژیک صورت گرفت. پس از برداشت میوه, طی دوره انبارداری (در دمای 4 درجه سلسیوس و رطوبت نسبی 95-90 درصد) در روزهای صفر, 5, 10, 15 و 20 برخی خصوصیات فیزیکی, زیست شیمیایی و صدمه سرمازدگی مورد ارزیابی قرار گرفت. میزان سرمازدگی میوه شاهد در روز آخر 25 درصد مشاهده شد, در حالی که در تیمار اسید گاما-آمینوبوتیریک 10 میلی مولار 33/8 درصد بود. تیمار برگی اسید گاما-آمینوبوتیریک سبب کاهش از دست دادن وزن, حفظ سفتی و همچنین, حفظ ویتامین ث و اسیدیته قابل تیتراسیون نسبت به تیمار شاهد گردید. تیمار اسید گاما-آمینوبوتیریک سبب بهبود ویژگی های کیفی و افزایش رنگیزه لیکوپن در گوجه فرنگی نسبت به میوه های شاهد شد و خسارت سرمازدگی را به طور قابل توجهی کاهش داد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    زارعی، لولاو، کوشش صبا، محمود، و وفایی، یاور. (1399). تأثیر محلول پاشی برگی گاما-آمینوبوتیریک اسید (GABA) بر سرمازدگی و کیفیت پس از برداشت گوجه فرنگی رقم نیوتون. تولیدات گیاهی (مجله علمی کشاورزی)، 43(2 )، 199-212. SID. https://sid.ir/paper/373267/fa

    Vancouver: کپی

    زارعی لولاو، کوشش صبا محمود، وفایی یاور. تأثیر محلول پاشی برگی گاما-آمینوبوتیریک اسید (GABA) بر سرمازدگی و کیفیت پس از برداشت گوجه فرنگی رقم نیوتون. تولیدات گیاهی (مجله علمی کشاورزی)[Internet]. 1399؛43(2 ):199-212. Available from: https://sid.ir/paper/373267/fa

    IEEE: کپی

    لولاو زارعی، محمود کوشش صبا، و یاور وفایی، “تأثیر محلول پاشی برگی گاما-آمینوبوتیریک اسید (GABA) بر سرمازدگی و کیفیت پس از برداشت گوجه فرنگی رقم نیوتون،” تولیدات گیاهی (مجله علمی کشاورزی)، vol. 43، no. 2 ، pp. 199–212، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/373267/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button