Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

322
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

411
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تعیین ارزش غذایی پوشش مغز پسته و تأثیر تغذیه آن بر گوارش پذیری و فراسنجه های خونی گوسفند کرمانی

صفحات

 صفحه شروع 217 | صفحه پایان 228

چکیده

 این تحقیق به منظور تعیین ارزش غذایی پوشش مغز پسته (testa) و بررسی تأثیر تغذیه آن بر گوارش پذیری مواد مغذی و فراسنجه های خونی در گوسفند انجام گردید. ترکیب شیمیایی پوشش مغز پسته به روش آزمایشگاهی و ارزش غذائی آن با استفاده از روش آزمون تولید گاز تعیین شد. پس از تعیین ترکیب شیمیایی, این فرآورده فرعی در 4 سطح جایگزین سبوس گندم در جیره گوسفند گردید. جیره های آزمایشی شامل جیره: 1) شاهد (جیره بدون پوشش مغز پسته), 2) حاوی 5 درصد پوشش مغز پسته, 3) حاوی 10 درصد پوشش مغز پسته و 4) حاوی 15 درصد پوشش مغز پسته بودند. از 4 رأس گوسفند نر کرمانی بالغ (2 ± 54 کیلوگرم) در قالب طرح مربع لاتین 4×4 در 4 دوره 21 روزه استفاده شد. میانگین درصد ماده خشک, پروتئین خام, چربی خام, الیاف نامحلول در شوینده های خنثی و اسیدی و ماده آلی پوشش مغز پسته به ترتیب 97/90, 35/19, 09/20, 14/45, 72/40 و 78/93 به دست آمد. انرژی قابل متابولیسم پوشش مغز پسته 71/3 مگاکالری در کیلوگرم تخمین زده شد. مصرف ماده خشک در حیوانات تحت تأثیر سطح پوشش مغز پسته قرار نگرفت. افزودن پوشش مغز پسته منجر به افزایش گوارش پذیری چربی خام و الیاف نامحلول در شوینده خنثی جیره های آزمایشی گردید, هم چنین غلظت پروتئین تام و تری گلیسرید خون گوسفندان افزایش و نیتروژن اوره ای خون کاهش یافت (05/0P<). بنابراین, پوشش مغز پسته از ارزش غذایی مناسبی در تغذیه دام برخوردار بوده و می توان از آن تا سطح 15 درصد در جیره گوسفند استفاده کرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    اسماعیلی، نعمت، دیانی، امید، طهماسبی، رضا، شریفی حسینی، محمدمهدی، و خضری، امین. (1397). تعیین ارزش غذایی پوشش مغز پسته و تأثیر تغذیه آن بر گوارش پذیری و فراسنجه های خونی گوسفند کرمانی. علوم دامی (پژوهش و سازندگی)، 31(120 )، 217-228. SID. https://sid.ir/paper/373621/fa

    Vancouver: کپی

    اسماعیلی نعمت، دیانی امید، طهماسبی رضا، شریفی حسینی محمدمهدی، خضری امین. تعیین ارزش غذایی پوشش مغز پسته و تأثیر تغذیه آن بر گوارش پذیری و فراسنجه های خونی گوسفند کرمانی. علوم دامی (پژوهش و سازندگی)[Internet]. 1397؛31(120 ):217-228. Available from: https://sid.ir/paper/373621/fa

    IEEE: کپی

    نعمت اسماعیلی، امید دیانی، رضا طهماسبی، محمدمهدی شریفی حسینی، و امین خضری، “تعیین ارزش غذایی پوشش مغز پسته و تأثیر تغذیه آن بر گوارش پذیری و فراسنجه های خونی گوسفند کرمانی،” علوم دامی (پژوهش و سازندگی)، vol. 31، no. 120 ، pp. 217–228، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/373621/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا