Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

887
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

525
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر محلول پاشی با نیترات پتاسیم و روی بر صفات کمی و کیفی زعفران (.Crocus sativus L)

صفحات

 صفحه شروع 147 | صفحه پایان 163

چکیده

 این تحقیق با هدف مطالعه تاثیر محلول پاشی کود روی و پتاسیم بر صفات کمی و کیفی زعفران در شهرستان نطنز در روستای بادرود در سال دوم زراعی 1396 به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی در سه تکرار اجرا گردید. تیمارها شامل سه سطح نیترات پتاسیم (شاهد (K1), 5 در هزار (K2) و 10 در هزار (K3) و سه سطح روی (شاهد (Z1), 5 در هزار (Z2) و 10 در هزار (Z3)) بود. صفات مورد بررسی شامل صفات کمی وزن تر و خشک بنه دختری, وزن تر و خشک بنه مادری, عملکرد تر و خشک گل, عملکرد تر و خشک کلاله, صفات کیفی کروسین, پیکروکروسین و سافرانال بود. نتایج نشان داد سطوح کودی K2 و K3 موجب افزایش صفات کمی بویژه در سطح K3 شد. در حالی که محلول پاشی روی تنها در سطح Z2 باعث افزایش صفات کمی شد و اثر معنی داری بر صفات کیفی نداشت. کاربرد غلظت کود پتاسیم در سطح سوم (K3) همراه با سطح دوم کود روی (Z2) بیشترین اثر را در افزایش صفات کمی زعفران داشت. شاید بتوان یکی از دلایل افزایش عملکرد گل را به اثرات مثبت پتاسیم و روی بر سیستم فتوسنتزی گیاه نسبت داد. این افزایش در میزان فتوسنتز و ماده سازی نیز به نوبه خود بر میزان تولید کلاله تاثیر داشته و باعث افزایش وزن خشک کلاله می شود. در اثر محلول پاشی پتاسیم, میزان کروسین و پیکروکروسین از سطح K1 به K3 به ترتیب به میزان 18 و 13 درصد و سافرانال از سطح K1 به K2 و K3 به میزان 30 و 48 درصد افزایش معنی داری داشت. در مطالعه حاضر, همبستگی مثبت و معنی داری بین میزان کروسین, پیکروکروسین و سافرانال با خصوصیات کمی در زعفران بود. شاید بتوان گفت که صفات کیفی زعفران تحت اثر صفات کمی و اجزای عملکرد زعفران می باشد, بنابراین گلانگیزی و عملکرد گل زعفران در بهبود کیفیت آن نیز موثر میباشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    طباطبائیان، جواد، حسنیان بادی، سعید، و کدخدایی، اعظم. (1399). اثر محلول پاشی با نیترات پتاسیم و روی بر صفات کمی و کیفی زعفران (.Crocus sativus L). زراعت و فناوری زعفران، 8(2 )، 147-163. SID. https://sid.ir/paper/373730/fa

    Vancouver: کپی

    طباطبائیان جواد، حسنیان بادی سعید، کدخدایی اعظم. اثر محلول پاشی با نیترات پتاسیم و روی بر صفات کمی و کیفی زعفران (.Crocus sativus L). زراعت و فناوری زعفران[Internet]. 1399؛8(2 ):147-163. Available from: https://sid.ir/paper/373730/fa

    IEEE: کپی

    جواد طباطبائیان، سعید حسنیان بادی، و اعظم کدخدایی، “اثر محلول پاشی با نیترات پتاسیم و روی بر صفات کمی و کیفی زعفران (.Crocus sativus L)،” زراعت و فناوری زعفران، vol. 8، no. 2 ، pp. 147–163، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/373730/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا