مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

301
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

450
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

افزایش کارایی فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی بذور زیره سبز (Cuminum cyminum L. ) با طول عمر متفاوت تحت تنش شوری

صفحات

 صفحه شروع 119 | صفحه پایان 133

چکیده

پرایمینگ یکی از راهکارهای بهبود کیفیت فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی بذر است که باعث بهبود جوانهزنی بذور در شرایط محیطی تنشزا از قبیل تنش شوری می شود. بدین منظور سه آزمایش مجزا با دو عامل پرایمنیگ و تنش شوری در قالب طرح کاملا تصادفی برای بذور تولیدی سال های 1391, 1392 و 1393 زیره سبز اجرا شد. فاکتور اول برای بذور تولیدی سال های 1391 و 1392تیمارهای پرایمینگ با ترکیبات سدیم دی هیدروژن فسفات (NaH2Po4) 1%, اسید آسکوربیک 200 میلی گرم بر لیتر با ترکیب دمایی ° C20 و مدت زمان 24 ساعت و NaH2Po41%, با ترکیب دمایی ° C4 و مدت زمان 24 ساعت و برای بذور تولیدی سال 1393 اسید جیبرلیک 100 و 200 میلی گرم بر لیتر با ترکیب دمایی ° C20 و مدت زمان 24 ساعت و اسید جیبرلیک 100 با ترکیب دمایی ° C20 و مدت زمان 12 ساعت بود, بذور پرایم نشده هر سه سال نیز به عنوان شاهد استفاده شد. فاکتور دوم نیز پتانسیل اسمزی اعمال شده توسط کلرید سدیم در چهار سطح صفر, 3-, 6-و 9-بار بود. نتایج نشان داد که با افزایش سطح تنش شوری از شاخص های جوانه زنی, محتوای پروتئین محلول و فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانی کاتالاز, پلی فنل اکسیداز و آسکوربات پراکسیداز کاسته شد, اما تیمارهای پرایمینگ سبب افزایش آن ها شدند. در بذور تولیدی سال 1391 و 1392 NaH2Po41% و در بذور تولیدی سال 1393 اسید جیبرلیک 100 با ترکیب دمایی ° C20 و مدت زمان 24 ساعت بیشترین شاخص های جوانه زنی و فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانی را در میان سایر تیمارها داشتند. نتایج کلی آزمایش نشان دهنده این موضوع است که پرایمینگ از طریق افزایش کیفیت بذر و بهبود فعالیت های آنتی اکسیدانی بر افزایش تحمل زیره سبز به تنش شوری موثر است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    سهرابیانی، سجاد، مرادی، علی، صالحی، امین، و بلوچی، حمیدرضا. (1397). افزایش کارایی فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی بذور زیره سبز (Cuminum cyminum L. ) با طول عمر متفاوت تحت تنش شوری. فرآیند و کارکرد گیاهی، 7(27 )، 119-133. SID. https://sid.ir/paper/374297/fa

    Vancouver: کپی

    سهرابیانی سجاد، مرادی علی، صالحی امین، بلوچی حمیدرضا. افزایش کارایی فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی بذور زیره سبز (Cuminum cyminum L. ) با طول عمر متفاوت تحت تنش شوری. فرآیند و کارکرد گیاهی[Internet]. 1397؛7(27 ):119-133. Available from: https://sid.ir/paper/374297/fa

    IEEE: کپی

    سجاد سهرابیانی، علی مرادی، امین صالحی، و حمیدرضا بلوچی، “افزایش کارایی فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی بذور زیره سبز (Cuminum cyminum L. ) با طول عمر متفاوت تحت تنش شوری،” فرآیند و کارکرد گیاهی، vol. 7، no. 27 ، pp. 119–133، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/374297/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button