مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

314
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

469
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تأثیر کاربرد سطوح مختلف کود آلی و اوره بر تجمع نیترات و برخی صفات فیزیولوژیک اسفناج

صفحات

 صفحه شروع 83 | صفحه پایان 94

چکیده

 استفاده از روش هایی که موجب کاهش تجمع نیترات در سبزی های برگی شود و همچنین ارزش غذایی آن ها را حفظ نماید حائز اهمیت می باشد. به منظور بررسی تأثیر سطوح مختلف (صفر, 10, 20 و 30 درصد حجمی) کودهای آلی (دامی, ورمی کمپوست و مرغی) و کود اوره (102, 204 و 306 کیلوگرم در هکتار) بر تجمع نیترات و برخی خصوصیات رشدی و فیزیولوژیک اسفناج آزمایشی در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار در دانشگاه شهید مدنی آذربایجان در سال 1395 اجرا شد. نتایج نشان داد بالاترین مقادیر نیترات در زمان های صبح و عصر در تیمار 306 کیلوگرم در هکتار کود اوره مشاهده شد. طول برگ تحت تأثیر تیمارهای 20 و 30 درصد کود مرغی قرار گرفت. بیشترین میزان قند محلول و وزن تر و خشک ریشه در تیمارهای 10 و 20 درصد کود دامی مشاهده شد. تیمارهای 20 و 30 درصد کود ورمی کمپوست و کود دامی و تیمار 30 درصد کود مرغی موجب افزایش وزن تر و خشک برگ شد. تمامی سطوح کودهای ورمی کمپوست, دامی و مرغی موجب افزایش محتوای پتاسیم شد. بیشترین میزان آهن, روی و محتوای فنل کل نمونه ها در تمامی سطوح کود دامی و ورمی کمپوست ملاحظه گردید. با توجه به پاسخ مثبت گیاه اسفناج به کاربرد کودهای آلی به نظر می آید که کاربرد این کودها ضمن کاهش مصرف کودهای شیمیایی و کاهش اثرات سوء زیست محیطی آن ها, روش مناسبی برای تولید سالم و پایدار سبزی ها باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    وجودی مهربانی، لمیا، ولیزاده کامران، رعنا، سلطانی قرالر، زهرا، ایمانی زراعتکار، زهرا، و معصوم پور، زهرا. (1397). بررسی تأثیر کاربرد سطوح مختلف کود آلی و اوره بر تجمع نیترات و برخی صفات فیزیولوژیک اسفناج. تولیدات گیاهی (مجله علمی کشاورزی)، 41(3 )، 83-94. SID. https://sid.ir/paper/374310/fa

    Vancouver: کپی

    وجودی مهربانی لمیا، ولیزاده کامران رعنا، سلطانی قرالر زهرا، ایمانی زراعتکار زهرا، معصوم پور زهرا. بررسی تأثیر کاربرد سطوح مختلف کود آلی و اوره بر تجمع نیترات و برخی صفات فیزیولوژیک اسفناج. تولیدات گیاهی (مجله علمی کشاورزی)[Internet]. 1397؛41(3 ):83-94. Available from: https://sid.ir/paper/374310/fa

    IEEE: کپی

    لمیا وجودی مهربانی، رعنا ولیزاده کامران، زهرا سلطانی قرالر، زهرا ایمانی زراعتکار، و زهرا معصوم پور، “بررسی تأثیر کاربرد سطوح مختلف کود آلی و اوره بر تجمع نیترات و برخی صفات فیزیولوژیک اسفناج،” تولیدات گیاهی (مجله علمی کشاورزی)، vol. 41، no. 3 ، pp. 83–94، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/374310/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button