مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,754
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

753
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر مقادیر مختلف کود شیمیایی اوره در تجمع نیترات در اندام های قابل مصرف اسفناج و جعفری؛ مقاله کوتاه

صفحات

 صفحه شروع 155 | صفحه پایان 160

چکیده

 به منظور تعیین بیترین مقدار اوره برای نیل به حداکثر عملکرد که در عین حال دارای حداقل تجمع نیترات در اندام های قابل مصرف اسفناج و جعفری باشد این آزمایش در ایستگاه تحقیقاتی خلعت پوشان دانشگاه تبریز در سال 1377 در مورد اسفناج و در سال 1378 در مورد جعفری به اجرا در آمد. در مورد اسفناج پنج سطح کودی شامل صفر (شاهد), 50, 100, 150 و 200 کیلوگرم نیتروژن خالص در هکتار با چهار تکرار در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی پیاده گردید. همین آزمایش در مورد جعفری با پنج سطح کودی شامل صفر (شاهد), 80, 160, 240 و 320 کیلوگرم نیتروژن خالص در هکتار با چهار تکرار انجام گردید. کاربرد مقادیر مختلف کود شیمیایی اوره, باعث افزایش عملکرد در هر دو سبزی شد. همچنین با افزایش مصرف اوره, غلظت نیترات در نمونه های برداشت شده هر دو سبزی افزایش معنی دار نشان داد. مقدار نیترات در دو سبزی مذکور با همدیگر اختلاف داشت به طوری که در پهنک برگ اسفناج میانگین مقدار نیترات در سطوح مختلف کودی برابر با 0.524 درصد وزن خشک و در پهنک برگ جعفری میانگین مقدار نیترات در سطوح مختلف کودی برابر 0.21 درصد وزن خشک بود. همچنین مقدار نیترات در اندام های مختلف هر سبزی متفاوت بود. مقدار نیترات تجمع یافته در قسمت های مختلف اسفناج به صورت زیر بود: 1- مقدار نیترات در اسفناج: دمبرگ < پهنک برگ 2- مقدار نیترات در جعفری: ساقه < دمبرگ < پهنک برگ. با توجه به نتایج این آزمایش مصرف 50 کیلوگرم نیتروژن خالص در هکتار برای گیاه اسفناج و مصرف 80 کیلوگرم نیتروژن خالص در هکتار برای گیاه جعفری در مناطق سبزی کاری شهر تبریز توصیه می گردد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    بهتاش، فرهاد، مسیحا، سیروس، و ملکوتی، محمدجعفر. (1380). بررسی اثر مقادیر مختلف کود شیمیایی اوره در تجمع نیترات در اندام های قابل مصرف اسفناج و جعفری؛ مقاله کوتاه. مجله علوم و فنون باغبانی ایران، 2(4-3)، 155-160. SID. https://sid.ir/paper/80790/fa

    Vancouver: کپی

    بهتاش فرهاد، مسیحا سیروس، ملکوتی محمدجعفر. بررسی اثر مقادیر مختلف کود شیمیایی اوره در تجمع نیترات در اندام های قابل مصرف اسفناج و جعفری؛ مقاله کوتاه. مجله علوم و فنون باغبانی ایران[Internet]. 1380؛2(4-3):155-160. Available from: https://sid.ir/paper/80790/fa

    IEEE: کپی

    فرهاد بهتاش، سیروس مسیحا، و محمدجعفر ملکوتی، “بررسی اثر مقادیر مختلف کود شیمیایی اوره در تجمع نیترات در اندام های قابل مصرف اسفناج و جعفری؛ مقاله کوتاه،” مجله علوم و فنون باغبانی ایران، vol. 2، no. 4-3، pp. 155–160، 1380، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/80790/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button