مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

388
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

558
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی عملکرد دانه و اسانس زیره سبز (Cuminum cyminum L. ) با کاربرد کود های پنرجتیک، شیمیایی و آب مغناطیسی

صفحات

 صفحه شروع 141 | صفحه پایان 153

چکیده

 این آزمایش به منظور بررسی تاثیر نوع آبیاری (با آب معمولی و آب مغناطیسی) و تیمارهای کودی شامل (شاهد بدون کود, کود شیمیایی نیتروژنی, کود پنرجتیکP, K و کاربرد توام کود شیمیایی نیتروژنی به میزان 50 درصد دز همراه با کاربرد کود پنرجتیک P, K) بر رشد و تولید گیاه دارویی زیره سبز در سه تکرار به صورت اسپلیت پلات در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی در سال1397 در مزارع تحقیقاتی دانشگاه آزاد تبریز انجام شد. در این بررسی, بیشترین عملکرد دانه (164 گرم در متر مربع) در دو تیمار کود شیمیایی نیتروژنی و کاربرد توام کود شیمیایی نیتروژنی و پنرجتیک P, K و در شرایط آبیاری با آب مغناطیسی به دست آمد که در مقایسه با شاهد 6/42 درصد افزایش داشت. عملکرد بیولوژیک نیز پاسخ مشابهی را به آب مغناطیسی و کود نشان داد. تیمار کود شیمیایی نیتروژنی و کود شیمیایی نیتروژنی همراه با پنرجنتیک P, K افزایش معنی دار و مشابهی را بر میزان درصد اسانس داشتند. بیشترین عملکرد اسانس (13/3 گرم در متر مربع) متعلق به کود شیمیایی نیتروژنی بود. در کل, با توجه به اهمیت اقتصادی عملکرد دانه و کاهش هزینه های تولید, با کاربرد کود پنرجتیک می توان سطح کود شیمیایی نیتروژنی را بدون کاهش معنی دار عملکرد دانه, کاهش داد. همچنین, آبیاری با آب مغناطیسی نقش موثری در افزایش تاثیر کاربرد کودها بر عملکرد دانه داشت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    شریفی، مهناز، دباغ محمدی نسب، عادل، شکیبا، محمدرضا، و یارنیا، مهرداد. (1399). ارزیابی عملکرد دانه و اسانس زیره سبز (Cuminum cyminum L. ) با کاربرد کود های پنرجتیک, شیمیایی و آب مغناطیسی. دانش کشاورزی و تولید پایدار (دانش کشاورزی)، 30(1 )، 141-153. SID. https://sid.ir/paper/374468/fa

    Vancouver: کپی

    شریفی مهناز، دباغ محمدی نسب عادل، شکیبا محمدرضا، یارنیا مهرداد. ارزیابی عملکرد دانه و اسانس زیره سبز (Cuminum cyminum L. ) با کاربرد کود های پنرجتیک, شیمیایی و آب مغناطیسی. دانش کشاورزی و تولید پایدار (دانش کشاورزی)[Internet]. 1399؛30(1 ):141-153. Available from: https://sid.ir/paper/374468/fa

    IEEE: کپی

    مهناز شریفی، عادل دباغ محمدی نسب، محمدرضا شکیبا، و مهرداد یارنیا، “ارزیابی عملکرد دانه و اسانس زیره سبز (Cuminum cyminum L. ) با کاربرد کود های پنرجتیک, شیمیایی و آب مغناطیسی،” دانش کشاورزی و تولید پایدار (دانش کشاورزی)، vol. 30، no. 1 ، pp. 141–153، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/374468/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button