Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

413
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

552
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر تنش خشکی و تلقیح قارچ های میکوریزا و باکتری سودوموناس بر برخی ویژگی های مورفو-فیزیولوژیک چای ترشL. ) (Hibiscus sabdariffa

صفحات

 صفحه شروع 71 | صفحه پایان 89

چکیده

 اهداف: ﺧ ﺸ ﻜ ﻲ ﻳ ﻜ ﻲ از ﻣ ﻬ ﻢ ﺗ ﺮ ﻳ ﻦ ﺗ ﻨ ﺶ ﻫ ﺎ ی ﻣ ﺤ ﻴ ﻄ ﻲ اﺳ ﺖ ﻛ ﻪ رﺷ ﺪ و ﺗ ﻮ ﻟ ﻴ ﺪ ات ﮔ ﻴ ﺎ ﻫ ﻲ را ﺑ ﻴ ﺶ از ﺳ ﺎ ﻳ ﺮ ﺗ ﻨ ﺶ ﻫ ﺎ ی زﻳ ﺴ ﺘ ﻲ و ﻏ ﻴ ﺮ زﻳ ﺴ ﺘ ﻲ ﻛ ﺎ ﻫ ﺶ ﻣ ﻲ دﻫ ﺪ . بررسی نقش همزیستی میکوریزایی و باکتری محرک رشد سودوموناس در افزایش مقاومت به خشکی گیاه دارویی چای ترش از اهداف این پژوهش می باشد. مواد و روش ها: آزمایش به صورت فاکتوریل درﻗ ﺎ ﻟ ﺐ ﻃ ﺮ ح ﮐ ﺎ ﻣ ﻞ ﺗ ﺼ ﺎ دﻓ ﯽ , با سه تکرار در گلخانه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه محقق اردبیلی در سال 1395 به اجرا در آمد. تیمارهای مورد آزمایش شامل سطوح خشکی در چهار سطح, اعمال تنش خشکی در شروع گلدهی, 50 درصد گلدهی, 100درصد گلدهی و بدون اعمال تنش, دو گونه قارچ میکوریزا (Glomus mosseae وGlomus intraradices) به علاوه شاهد بدون تلقیح و باکتری ریزوسفری محرک رشد سودوموناس (Pseudomonas p-169) به علاوه شاهد بدون تلقیح در نظر گرفته شدند. یافته ها: نتایج نشان داد که با اعمال تنش رطوبتی خصوصیات رشدی گیاه دارویی چای ترش نظیر ارتفاع, تعداد غوزه در بوته, هدایت روزنه ای, وزن خشک کاسبرگ, وزن خشک بذر, وزن خشک و حجم ریشه, وزن هزاردانه و کلروفیل برگ به طور معنی داری کاهش یافت. کاربرد قارچ های میکوریزا و باکتری محرک رشد سودوموناس در شرایط تنش خشکی سبب افزایش محتوای نسبی آب گردید که بیشترین این مقدار (37/64 درصد) از تیمارتلقیح شده با قارچ حاصل شد که نسبت به شرایط عدم تلقیح حدود 32 درصد افزایش نشان داد. در پاسخ به تنش خشکی فرآیند های تنظیم اسمزی در گیاه چای ترش فراهم شد و در شرایط تنش, میزان پرولین (84/7 میلی گرم بر گرم) وآنزیم آنتی اکسیدانت پلی فنل اکسیداز (56/1 میکروگرم بر گرم) نسبت به شرایط آبیاری کامل به طور معنی داری افزایش یافت. نتیجه گیری: کاربرد قارچ های میکوریزا و باکتری محرک رشد سودوموناس سبب تعدیل اثرات منفی تنش خشکی گردید. کودهای زیستی از طریق افزایش رشد و افزایش معنی دار فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانت باعث افزایش مقاومت به تنش خشکی شدند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    صنایعی، سارا، برمکی، مرتضی، عبادی خزینه قدیم، علی، و ترابی گیگلو، موسی. (1399). اثر تنش خشکی و تلقیح قارچ های میکوریزا و باکتری سودوموناس بر برخی ویژگی های مورفو-فیزیولوژیک چای ترشL. ) (Hibiscus sabdariffa. دانش کشاورزی و تولید پایدار (دانش کشاورزی)، 30(2 )، 71-89. SID. https://sid.ir/paper/374493/fa

    Vancouver: کپی

    صنایعی سارا، برمکی مرتضی، عبادی خزینه قدیم علی، ترابی گیگلو موسی. اثر تنش خشکی و تلقیح قارچ های میکوریزا و باکتری سودوموناس بر برخی ویژگی های مورفو-فیزیولوژیک چای ترشL. ) (Hibiscus sabdariffa. دانش کشاورزی و تولید پایدار (دانش کشاورزی)[Internet]. 1399؛30(2 ):71-89. Available from: https://sid.ir/paper/374493/fa

    IEEE: کپی

    سارا صنایعی، مرتضی برمکی، علی عبادی خزینه قدیم، و موسی ترابی گیگلو، “اثر تنش خشکی و تلقیح قارچ های میکوریزا و باکتری سودوموناس بر برخی ویژگی های مورفو-فیزیولوژیک چای ترشL. ) (Hibiscus sabdariffa،” دانش کشاورزی و تولید پایدار (دانش کشاورزی)، vol. 30، no. 2 ، pp. 71–89، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/374493/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا