مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

275
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

46
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر سطوح مختلف اسانس لیموترش (Citrus lemon) بر تخمیر شکمبه ای گوساله های نر هلشتاین و قابلیت هضم آزمایشگاهی

صفحات

 صفحه شروع 103 | صفحه پایان 116

چکیده

 هدف از انجام این پژوهش, بررسی اثرات سطوح مختلف اسانس لیموترش بر قابلیت هضم خوراک به روش آنکوم و فراسنجه های شکمبه ای گوساله های نر هلشتاین بود. به این منظور چهار رأس گوساله نر هلشتاین فیستوله گذاری شده (میانگین وزن بدن, 20± 650 کیلوگرم) برای پنج دوره ی 17 روزه و در قالب یک طرح بلوک کامل تصادفی به صورت چرخشی به 5 جیره آزمایشی شامل جیره پایه بدون مواد افزودنی (شاهد), جیره پایه + 300 میلی گرم موننسین, جیره پایه + 600, 800 و 1000 میلی گرم اسانس لیموترش در روز اختصاص داده شده بود. سطح 800 میلی گرم در روز اسانس لیموترش, میزان قابلیت هضم ماده خشک و ماده آلی را کاهش داد, ولی سایر سطوح اسانس لیموترش بی تأثیر بودند (05/0P>). سطوح 600 و 1000 میلی گرم اسانس لیموترش درجیره, غلظت نیتروژن آمونیاکی (04/0(p = و سطح 1000 میلی گرم نسبت استات به پروپیونات در شکمبه را کاهش دادند (001/0= p). اما تیمارهای آزمایشی بر تعداد پروتوزوآ و میزان pH مایع شکمبه بی تاثیر بود. به واسطه بهبود تغییرات برخی فراسنجه های شکمبه ای در این آزمایش می توان نتیجه گرفت که جیره های حاوی اسانس لیموترش در مقایسه با جیره های حاوی موننسین عملکرد مناسب تری داشتند. اما با این وجود, انجام مطالعات بیشتر در زمینه تأثیر اسانس لیموترش روی عملکرد گوساله پرواری خصوصاً در بازه های زمانی مرسوم برای پرورش این حیوانات ضروری به نظر می رسد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    شاهی، بهریه، پیرمحمدی، رسول، و امینی، عبدالرحمان. (1397). اثر سطوح مختلف اسانس لیموترش (Citrus lemon) بر تخمیر شکمبه ای گوساله های نر هلشتاین و قابلیت هضم آزمایشگاهی. علوم دامی (پژوهش و سازندگی)، 31(120 )، 103-116. SID. https://sid.ir/paper/374786/fa

    Vancouver: کپی

    شاهی بهریه، پیرمحمدی رسول، امینی عبدالرحمان. اثر سطوح مختلف اسانس لیموترش (Citrus lemon) بر تخمیر شکمبه ای گوساله های نر هلشتاین و قابلیت هضم آزمایشگاهی. علوم دامی (پژوهش و سازندگی)[Internet]. 1397؛31(120 ):103-116. Available from: https://sid.ir/paper/374786/fa

    IEEE: کپی

    بهریه شاهی، رسول پیرمحمدی، و عبدالرحمان امینی، “اثر سطوح مختلف اسانس لیموترش (Citrus lemon) بر تخمیر شکمبه ای گوساله های نر هلشتاین و قابلیت هضم آزمایشگاهی،” علوم دامی (پژوهش و سازندگی)، vol. 31، no. 120 ، pp. 103–116، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/374786/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button