Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

310
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

504
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی میزان آلودگی به باکتری استافیلوکوکوس اورئوس واجد ژن بتالاکتاماز در گوشت چرخ کرده های بسته بندی شده در شهر سمنان و تاثیر عصاره های متانولی فلفل قرمز (Capsicum frutescens) و پیازقرمز (Allium cepa) بر ضد آن ها

صفحات

 صفحه شروع 464 | صفحه پایان 473

چکیده

 زمینه ی مطالعه: : یکی از مهم­ ترین میکروارگانیسم­ های بیماری­ زا در فرآورده­ های گوشتی به ویژه آن هایی که طی تولید مکررا با دست تماس دارند, استافیلوکوکوس اورئوس می­ باشد. برای درمان اغلب عفونت­ های ناشی از استافیلوکوکوس اورئوس از داروهای بتالاکتام به خصوص نسل­ های جدید سفالوسپورین­ ها استفاده می­ شود, اما تولید آنزیم بتالاکتاماز توسط برخی از سویه­ ها موجب ناموفق بودن درمان عفونت­ های وابسته به این ارگانیسم شده است. هدف: تحقیق حاضر با هدف ارزیابی میزان آلودگی و مقایسه اثر ضد میکروبی عصاره­ های متانولی فلفل­ قرمز و پیاز­ قرمز بر استافیلوکوکوس اورئوس­ های واجد ژن بتالاکتاماز جدا شده از گوشت چرخ­ کرده در شهر سمنان انجام شد. روش کار: بدین منظور نمونه­ برداری از 30 مرکز توزیع و عرضه گوشت بسته­ بندی شده در شهر سمنان تحت شرایط بهداشتی انجام شد و تمام نمونه­ ها از نظر حضور استافیلوکوکوس اورئوس واجد ژن بتالاکتاماز مورد آزمایش جداسازی با روش­ های بیوشیمیایی و تایید مولکولی با تست PCR قرار گرفتند. همچنین اثر ضد باکتریایی عصاره های فلفل­ قرمز و پیاز­ قرمز بر جدایه­ های مذکور با تست­ های حداقل اثر مهاری (MIC), حداقل اثر کشندگی (MBC), انتشار چاهک و منحنی رشد باکتری ارزیابی شد. نتایج: نتایج نشان داد که 20 درصد نمونه­ ها آلوده به باکتری استافیلوکوکوس اورئوس واجد ژن بتالاکتاماز بودند. عصاره ­ های فلفل­ قرمز و پیاز­ قرمز اثر ضد باکتریایی خوبی را بر ضد این جدایه­ ها نشان دادند و در تمام تست­ ها عصاره فلفل­ قرمز نسبت به پیاز­ قرمز موثرتر بود. نتیجه گیری نهایی: با اثبات اثر ضد میکروبی قوی­ تر فلفل­ قرمز توصیه می­ شود در غذاهایی مانند انواع کباب که از گوشت چرخ ­ کرده تهیه می­ شوند حتما در کنار پیاز از فلفل نیز به میزان مناسب استفاده شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    جبلی جوان، اشکان، استاجی، حمید، رضایی، نجمه، شمشادی، غزل، بیرگانی فرهانی، صغری، و کنعانی، منصوره. (1398). بررسی میزان آلودگی به باکتری استافیلوکوکوس اورئوس واجد ژن بتالاکتاماز در گوشت چرخ کرده های بسته بندی شده در شهر سمنان و تاثیر عصاره های متانولی فلفل قرمز (Capsicum frutescens) و پیازقرمز (Allium cepa) بر ضد آن ها. مجله تحقیقات دامپزشکی (دانشگاه تهران)، 74(4 )، 464-473. SID. https://sid.ir/paper/374913/fa

    Vancouver: کپی

    جبلی جوان اشکان، استاجی حمید، رضایی نجمه، شمشادی غزل، بیرگانی فرهانی صغری، کنعانی منصوره. بررسی میزان آلودگی به باکتری استافیلوکوکوس اورئوس واجد ژن بتالاکتاماز در گوشت چرخ کرده های بسته بندی شده در شهر سمنان و تاثیر عصاره های متانولی فلفل قرمز (Capsicum frutescens) و پیازقرمز (Allium cepa) بر ضد آن ها. مجله تحقیقات دامپزشکی (دانشگاه تهران)[Internet]. 1398؛74(4 ):464-473. Available from: https://sid.ir/paper/374913/fa

    IEEE: کپی

    اشکان جبلی جوان، حمید استاجی، نجمه رضایی، غزل شمشادی، صغری بیرگانی فرهانی، و منصوره کنعانی، “بررسی میزان آلودگی به باکتری استافیلوکوکوس اورئوس واجد ژن بتالاکتاماز در گوشت چرخ کرده های بسته بندی شده در شهر سمنان و تاثیر عصاره های متانولی فلفل قرمز (Capsicum frutescens) و پیازقرمز (Allium cepa) بر ضد آن ها،” مجله تحقیقات دامپزشکی (دانشگاه تهران)، vol. 74، no. 4 ، pp. 464–473، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/374913/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی

  • ثبت نشده است.





  • بازگشت به بالا