مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

412
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

588
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر دو پایه تجاری کدو و دو گونه قارچ میکوریز بر رشد و عملکرد خیار گلخانه ای

صفحات

 صفحه شروع 129 | صفحه پایان 143

چکیده

 اهداف: آزمایش حاضر به منظور بررسی اثر دو پایه تجاری و تلقیح با دو گونه قارچ میکوریز بر رشد و عملکرد خیار گلخانه ای, در کشت های خاکی آن انجام گردید. مواد و روش ها: آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار, درگلخانه گروه باغبانی دانشگاه تبریز اجرا گردید. فاکتور اول پیوند خیار رقم ناگین روی دو پایه کدوی شینتوزا, روت پاور و همزیستی با دو گونه قارچ میکوریز (Diversispora versiformis و Rhizophagus intraradices) به عنوان فاکتور دوم بود. یافته ها: نتایج بدست آمده نشان داد بین پایه ها و گونه های قارچ میکوریز مورد مطالعه از نظر رشد, عملکرد, صفات کیفی تفاوت معنی داری وجود داشت. بطوری که پایه شینتوزا تلقیح شده با قارچ میکوریز گونه ی D. versiformis بیشترین تاثیر را نشان داد و موجب افزایش رشد رویشی, افزایش عملکرد تک بوته و تعداد میوه شد. عملکرد در این تیمار با 76/2086 گرم در بوته بالاترین میزان تولید میوه و گیاهان شاهد بدون پیوند و بدون میکوریز با تولید 94/787 گرم در بوته کمترین عملکرد میوه را به خود اختصاص دادند. که حدود 164% نسبت به شاهد افزایش عملکرد را نشان می دهد. نتیجه گیری: استفاده همزمان پایه و قارچ میکوریز یکی از راهکارهای مناسب برای دسترسی به عملکرد مطلوب با حداقل مصرف نهاده های کشاورزی است و پیوند خیار گلخانه ای بر روی پایه شینتوزا تلقیح شده با قارچ میکوریز گونه ی D. versiformis برای تولید پایدار خیار گلخانه ای در شرایط کشت خاکی با عملکرد مناسب قابل توصیه است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مارزی زاده، اصغر، بلندنظر، صاحبعلی، و حاجی لو، جعفر. (1399). اثر دو پایه تجاری کدو و دو گونه قارچ میکوریز بر رشد و عملکرد خیار گلخانه ای. دانش کشاورزی و تولید پایدار (دانش کشاورزی)، 30(2 )، 129-143. SID. https://sid.ir/paper/375090/fa

    Vancouver: کپی

    مارزی زاده اصغر، بلندنظر صاحبعلی، حاجی لو جعفر. اثر دو پایه تجاری کدو و دو گونه قارچ میکوریز بر رشد و عملکرد خیار گلخانه ای. دانش کشاورزی و تولید پایدار (دانش کشاورزی)[Internet]. 1399؛30(2 ):129-143. Available from: https://sid.ir/paper/375090/fa

    IEEE: کپی

    اصغر مارزی زاده، صاحبعلی بلندنظر، و جعفر حاجی لو، “اثر دو پایه تجاری کدو و دو گونه قارچ میکوریز بر رشد و عملکرد خیار گلخانه ای،” دانش کشاورزی و تولید پایدار (دانش کشاورزی)، vol. 30، no. 2 ، pp. 129–143، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/375090/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button