مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

405
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

479
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر کاتچین بر پراکسیداسیون لیپیدی و پارامترهای حیاتی اسپرم گاو هلشتاین پس از فرایند انجماد-ذوب

صفحات

 صفحه شروع 59 | صفحه پایان 68

چکیده

 هدف از مطالعه ی حاضر, تأثیر خواص آنتی اکسیدانی کاتچین بر میزان پراکسیداسیون لیپیدی و پارامترهای حیاتی اسپرم گاو نژاد هلشتاین پس از فرایند انجماد-ذوب می باشد. در این پژوهش از چهار رأس گاو بالغ نژاد هلشتاین, دو بار در هفته به کمک مهبل مصنوعی نمونه های منی جمع آوری شد. جهت از بین بردن اثرات فردی دام ها, انزال ها به نسبت های مساوی با هم مخلوط شدند. نمونه ها به صورت مساوی به چهار گروه (8 تکرار) تقسیم شدند. مقادیر صفر (شاهد), 20, 30 و 40 میلی گرم بر میلی لیتر کاتچین به همراه رقیق کننده بر پایه ی سیترات-زرده ی تخم به نمونه ها اضافه شد. نمونه های منی پس از طی مراحل سردسازی و تعادل, به مدت 30 روز در داخل تانک ازت نگهداری شدند. پس از فرایند ذوب, میزان مالون دی آلدئید در نمونه های اسپرم با روش الایزا سنجش شد. همچنین, یکپارچگی غشا, میزان تحرک و درصد اسپرم های زنده مورد بررسی قرار گرفت. با توجه به نتایج, یکپارچگی غشا, میزان تحرک و درصد اسپرم های زنده در نمونه های اسپرم تحت تیمار با غلظت های 20, 30 و 40 میلی گرم بر میلی لیتر کاتچین در مقایسه با گروه شاهد به صورت وابسته به دوز به طور معنی داری افزایش و میزان مالون دی آلدئید به صورت وابسته به دوز به طور معنی داری کاهش یافت. بنابراین, استفاده از کاتچین در رقیق کننده ی مایع منی گاو موجب بهبود پارامترهای حیاتی اسپرم و کاهش پراکسیداسیون لیپیدی در اسپرم پس از فرایند انجماد-ذوب می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    سپهری مقدم، حشمت، عمادی، مژده، و وفا، تکتم. (1398). اثر کاتچین بر پراکسیداسیون لیپیدی و پارامترهای حیاتی اسپرم گاو هلشتاین پس از فرایند انجماد-ذوب. مجله دامپزشکی ایران (دانشگاه شهید چمران اهواز)، 15(2 )، 59-68. SID. https://sid.ir/paper/375130/fa

    Vancouver: کپی

    سپهری مقدم حشمت، عمادی مژده، وفا تکتم. اثر کاتچین بر پراکسیداسیون لیپیدی و پارامترهای حیاتی اسپرم گاو هلشتاین پس از فرایند انجماد-ذوب. مجله دامپزشکی ایران (دانشگاه شهید چمران اهواز)[Internet]. 1398؛15(2 ):59-68. Available from: https://sid.ir/paper/375130/fa

    IEEE: کپی

    حشمت سپهری مقدم، مژده عمادی، و تکتم وفا، “اثر کاتچین بر پراکسیداسیون لیپیدی و پارامترهای حیاتی اسپرم گاو هلشتاین پس از فرایند انجماد-ذوب،” مجله دامپزشکی ایران (دانشگاه شهید چمران اهواز)، vol. 15، no. 2 ، pp. 59–68، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/375130/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی

  • ثبت نشده است.





  • بازگشت به بالا