Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

535
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

611
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثرات جایگزینی منبع نیتروژن غیر پروتئینی آهسته رهش با کنجاله سویا بر مصرف خوراک، فراسنجه های خونی و عملکرد گاوهای شیرده هلشتاین در اوایل شیردهی

صفحات

 صفحه شروع 438 | صفحه پایان 448

چکیده

 زمینه ی مطالعه: اوره یک منبع نیتروژن غیرپروتئینی است که اغلب به عنوان جایگزینی با پروتئین خام جیره برای کاهش هزینه تغذیه دام مورد استفاده قرار می­ گیرد. هدف: هدف از این پژوهش بررسی اثرات جایگزینی سطوح مختلف اوره آهسته رهش با کنجاله سویا بر مصرف خوراک, تولید و ترکیب شیر و فراسنجه های خونی گاوهای شیرده در اوایل شیردهی بود. روش کار: دوازده رأس گاو شیرده هلشتاین در نوبت زایش سوم, با تولید شیر بیش از 30 کیلوگرم در روز انتخاب و از 10 تا 100 روز پس از زایش با چهار جیره به عنوان تیمارهای آزمایشی شامل صفر, 23/0, 46/0 و 69/0 درصد اوره آهسته رهش جایگزین کنجاله سویا تغذیه شدند. مصرف خوراک به صورت روزانه اندازه­ گیری شد. نمونه شیر در روز شروع آزمایش و با فاصله 14 روز اخذ شد. برای سنجش گلوکز, اوره, کلسترول, تری­ گلیسرید, لیپوپروتئین با دانسیته بالا و کم خونگیری از روز شروع آزمایش تا پایان آزمایش هر دو هفته یکبار انجام شد. نتایج: مصرف خوراک, تولید و ترکیب شیر تفاوت معنی­ داری بین تیمارهای آزمایشی نداشتند. غلظت گلوکز و فراسنجه­ های خونی (کلسترول, لیپوپروتئین با دانسیته بالا و کم) تفاوت معنی­ داری بین تیمارهای آزمایشی نداشت ولی تری گلیسرید و لیپوپروتئین با چگالی بسیار کم در زمان صفر معنی­ دار بود (05/0>P). نتیجه گیری نهایی: نتایج پژوهش حاضر نشان داد که افزودن اوره آهسته رهش تا سطح 69/0 درصد جیره تأثیر منفی بر مصرف خوراک, تولید و ترکیب شیر و فراسنجه­ های خونی نداشته است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    موسوی سید علی کیا، سید احمد، تیموری یانسری، اسداله، دیرنده، عیسی، و ایراجیان، غلامحسین. (1398). اثرات جایگزینی منبع نیتروژن غیر پروتئینی آهسته رهش با کنجاله سویا بر مصرف خوراک, فراسنجه های خونی و عملکرد گاوهای شیرده هلشتاین در اوایل شیردهی. مجله تحقیقات دامپزشکی (دانشگاه تهران)، 74(4 )، 438-448. SID. https://sid.ir/paper/376352/fa

    Vancouver: کپی

    موسوی سید علی کیا سید احمد، تیموری یانسری اسداله، دیرنده عیسی، ایراجیان غلامحسین. اثرات جایگزینی منبع نیتروژن غیر پروتئینی آهسته رهش با کنجاله سویا بر مصرف خوراک, فراسنجه های خونی و عملکرد گاوهای شیرده هلشتاین در اوایل شیردهی. مجله تحقیقات دامپزشکی (دانشگاه تهران)[Internet]. 1398؛74(4 ):438-448. Available from: https://sid.ir/paper/376352/fa

    IEEE: کپی

    سید احمد موسوی سید علی کیا، اسداله تیموری یانسری، عیسی دیرنده، و غلامحسین ایراجیان، “اثرات جایگزینی منبع نیتروژن غیر پروتئینی آهسته رهش با کنجاله سویا بر مصرف خوراک, فراسنجه های خونی و عملکرد گاوهای شیرده هلشتاین در اوایل شیردهی،” مجله تحقیقات دامپزشکی (دانشگاه تهران)، vol. 74، no. 4 ، pp. 438–448، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/376352/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی

  • ثبت نشده است.





  • بازگشت به بالا