مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

344
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

554
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مطالعه برخی واکنش های فیزیولوژیک و بیوشیمیایی سه رقم گندم زراعی (Triticum aestivum L. ) در شرایط تنش رطوبتی در منطقه البرز

صفحات

 صفحه شروع 147 | صفحه پایان 157

چکیده

 تنش خشکی به عنوان یکی از مهم ترین تنش های غیرزیستی, به طور جدی بر تولید و کیفیت محصولات زراعی تأثیر می گذارد وافزایش تغییرات اقلیمی جهانی, وضعیت را جدی تر می کند. به منظور بررسی پاسخ های فیزیولوژیک و بیوشیمایی ارقام زراعی گندم تحت شرایط محدودیت رطوبت, آزمایشی به صورت فاکتوریل و بر پایه طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار, در مزرعه تحقیقاتی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران در سال زراعی 94-1393اجرا شد. تیمارهای مورد بررسی شامل سه رقم گندم پیشتاز, سیوند و پارسی (رقم های توصیه شده برای منطقه موردبررسی), و چهار رژیم رطوبتی (70, 90, 110 و 130 میلی متر تبخیر تجمعی از تشتک تبخیر کلاس A) بودند. نتایج نشان داد که رقم سیوند با میانگین 436 سانتی مترمربع تحت رژیم رطوبتی شاهد (70 میلی متر تبخیر از تشت تبخیر), دارای بیشترین سطح برگ و رقم پیشتاز با 12/0 میلی گرم در دقیقه تحت تنش (120 میلی متر تبخیر از تشت تبخیر), بیشترین فعالیت آنزیم کاتالاز را داشتند. افزایش فاصله آبیاری از 70 به 130 میلی متر تبخیر تجمعی, منجر به کاهش سطح برگ, طول ساقه و میزان ذخیره سازی هیدرات های کربن محلول و افزایش عدد کلروفیل متر (اسپد), میزان انتقال مجدد, کارایی انتقال مجدد هیدرات های کربن محلول و فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدان شد. ارقام گندم مورد بررسی از نظر میزان ذخیره سازی هیدرات های کربن محلول, اختلاف معنی داری نداشتند. در مقابل, از نظر میزان انتقال مجدد و کارایی انتقال مجدد هیدرات های کربن محلول, رقم پیشتاز به ترتیب با میانگین 362 میلی گرم و 91 درصد بیشترین مقدار را داشت. بنا بر نتایج این پژوهش, به جهت کارایی بالای رقم پیشتاز در انتقال مجدد هیدرات های کربن محلول و همچنین ظرفیت بالای آنزیمی, به ویژه در شرایط تنش خشکی, می توان کشت این رقم را برای مناطقی که دارای محدودیت رطوبت در انتهای فصل رشد می باشند, در نظر گرفت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    صالحی، فرشاد، احمدی، علی، و میراب زاده، مجتبی. (1399). مطالعه برخی واکنش های فیزیولوژیک و بیوشیمیایی سه رقم گندم زراعی (Triticum aestivum L. ) در شرایط تنش رطوبتی در منطقه البرز. مجله علوم گیاهان زراعی ایران (علوم کشاورزی ایران)، 51(2 )، 147-157. SID. https://sid.ir/paper/376833/fa

    Vancouver: کپی

    صالحی فرشاد، احمدی علی، میراب زاده مجتبی. مطالعه برخی واکنش های فیزیولوژیک و بیوشیمیایی سه رقم گندم زراعی (Triticum aestivum L. ) در شرایط تنش رطوبتی در منطقه البرز. مجله علوم گیاهان زراعی ایران (علوم کشاورزی ایران)[Internet]. 1399؛51(2 ):147-157. Available from: https://sid.ir/paper/376833/fa

    IEEE: کپی

    فرشاد صالحی، علی احمدی، و مجتبی میراب زاده، “مطالعه برخی واکنش های فیزیولوژیک و بیوشیمیایی سه رقم گندم زراعی (Triticum aestivum L. ) در شرایط تنش رطوبتی در منطقه البرز،” مجله علوم گیاهان زراعی ایران (علوم کشاورزی ایران)، vol. 51، no. 2 ، pp. 147–157، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/376833/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button