مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

496
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

125
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تأثیر پروبیوتیک و روغن دانه گیاه دارویی کدو تخم کاغذی (Cucurbita pepo L. convar. pepo var. styriaca) بر صفات تولیدی، فراسنجه های خونی و پاسخ ایمنی جوجه های گوشتی

صفحات

 صفحه شروع 86 | صفحه پایان 97

کلیدواژه

کدو تخم کاغذی (Cucurbita pepo L.convar.pepo var.styriaca)Q1

چکیده

 این آزمایش به منظور بررسی تأثیر پروبیوتیک بر صفات تولیدی, فراسنجه های خونی, لیپوپروتئین های سرمی و پاسخ ایمنی خونی جوجه های گوشتی تغذیه شده با روغن دانه کدو تخم کاغذی (Cucurbita pepo L. convar. pepo var. styriaca) انجام شد. تعداد 480 قطعه جوجه گوشتی یک روزه سویه تجاری آرین در آزمایش فاکتوریل 3×2, با دو منبع روغن گیاهی (کانولا و کدو تخم کاغذی) و سه نوع افزودنی (فاقد افزودنی, پروبیوتیک و آنتی بیوتیک) در قالب طرح کاملاً تصادفی با 4 تکرار و 20 قطعه جوجه در هر تکرار به طور تصادفی بین واحدهای آزمایشی توزیع شدند. نتایج نشان داد استفاده از پروبیوتیک همراه با منابع روغن گیاهی اثر منفی بر صفات تولیدی شامل وزن نسبی لاشه, سینه, ران, چربی شکمی, درصد زنده مانی و ضریب تبدیل غذایی نداشت. درصد هماتوکریت خون در جوجه های دریافت کننده افزودنی در مقایسه با گروه شاهد کمتر بود (0. 05>P). اثر منبع روغن و افزودنی بر سایر فراسنجه های خونی شامل پروتئین تام, گلوکز و اسید اوریک از نظر آماری معنی دار نبود. استفاده از روغن دانه کدو تخم کاغذی به طور معنی داری موجب کاهش تری گلیسرید و لیپوپروتئین با چگالی بسیار کم (VLDL) و افزایش کلسترول کل و لیپوپروتئین با چگالی زیاد (HDL) شد (0. 05>P). اثر منبع روغن بر لیپوپروتئین با چگالی کم (LDL) از نظر آماری معنی دار نبود. کمترین مقادیر تری گلیسرید, کلسترول کل, HDL و VLDL در جوجه های تغذیه شده با روغن دانه کدو تخم کاغذی به همراه ویرجینامایسین دیده شد (0. 05>P). بیشترین مقدار تری گلیسرید در جوجه های تغذیه شده با روغن کانولا به همراه آنتی بیوتیک دیده شد (0. 05>P). اثر منبع روغن و نوع افزودنی بر پاسخ ایمنی خونی و وزن نسبی اندام های لنفوئیدی از نظر آماری معنی دار نبود. به طور کلی می توان گفت استفاده از روغن دانه کدو تخم کاغذی, موجب بهبود نسبی لیپوپروتئین های سرم شد. از سوی دیگر, کارایی افزودنی ها به نوع روغن (الگوی اسید چرب) مورد استفاده در جیره بستگی دارد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    خادمی شورمستی، داریوش، شریعتمداری، فرید، و کریمی ترشیزی، محمدامیر. (1399). تأثیر پروبیوتیک و روغن دانه گیاه دارویی کدو تخم کاغذی (Cucurbita pepo L. convar. pepo var. styriaca) بر صفات تولیدی, فراسنجه های خونی و پاسخ ایمنی جوجه های گوشتی. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، 36(1 (پیاپی 99) )، 86-97. SID. https://sid.ir/paper/377433/fa

    Vancouver: کپی

    خادمی شورمستی داریوش، شریعتمداری فرید، کریمی ترشیزی محمدامیر. تأثیر پروبیوتیک و روغن دانه گیاه دارویی کدو تخم کاغذی (Cucurbita pepo L. convar. pepo var. styriaca) بر صفات تولیدی, فراسنجه های خونی و پاسخ ایمنی جوجه های گوشتی. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران[Internet]. 1399؛36(1 (پیاپی 99) ):86-97. Available from: https://sid.ir/paper/377433/fa

    IEEE: کپی

    داریوش خادمی شورمستی، فرید شریعتمداری، و محمدامیر کریمی ترشیزی، “تأثیر پروبیوتیک و روغن دانه گیاه دارویی کدو تخم کاغذی (Cucurbita pepo L. convar. pepo var. styriaca) بر صفات تولیدی, فراسنجه های خونی و پاسخ ایمنی جوجه های گوشتی،” تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، vol. 36، no. 1 (پیاپی 99) ، pp. 86–97، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/377433/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button