Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

221
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

406
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثرات پرتوتابی الکترون و آنزیم فیبرولایتیک بر ترکیب شیمیایی و تجزیه پذیری شکمبه ای برگ خرما

صفحات

 صفحه شروع 263 | صفحه پایان 274

چکیده

 این آزمایش به منظور بررسی تاثیر پرتوالکترون و آنزیم فیبرولایتیک بر ترکیب شیمیایی و تجزیه پذیزی شکمبه ای برگ خرما در یک طرح کاملا تصادفی با قالب فاکتوریل 2×2 شامل 2 سطح پرتوتابی (150 و 300 کیلوگری) و 2 سطح آنزیم( 5/1 و 3 گرم در کیلوگرم ماده خشک نمونه ها) انجام شد. بدین منظور ابتدا با استفاده از روش کیسه­ های نایلونی, مقدار 5 گرم نمونه آسیاب شده به مدت 2, 4, 8, 12, 24, 48, 72 و 96 ساعت در شکمبه دو رأس گاو سیستانی دارای فیستولای شکمبه­ ای شکمبه گذاری و فراسنجه ­ های تجزیه ­ پذیری برآورد شدند. داده­ های بدست آمده از ترکیب شیمیایی و تجزیه­ پذیری ماده خشک با نرم­ افزار SAS و فراسنجه­ های تجزیه ­ پذیری با نرم­ افزار Neway تجزیه و تحلیل شدند. بر اساس نتایج, پرتوتابی و آنزیم روی ماده خشک و عصاره اتری و پروتئین خام اثر معنی­ داری نداشتند. اما, به صورت جداگانه و توأم سبب کاهش معنی­ دار (01/0(p< الیاف نامحلول در شوینده­ ی خنثی و اسیدی شدند. همچنین بخش سریع تجزیه و تجزیه­ پذیری موثر ماده خشک با افزایش دز پرتوتابی و سطح آنزیم به طور معنی­ داری افزایش یافت (01/0(p<. نظر به اینکه پرتوتابی و آنزیم نقش مؤثری در بهبود ارزش غذایی و تجزیه­ پذیری برگ خرما داشت و بهترین نتایج در استفاده توأم پرتوتابی با دز 300 کیلوگری و 3 گرم در کیلوگرم آنزیم به دست آمد, استفاده همزمان این دو سطح جهت بهبود قابلیت هضم و تجزیه­ پذیری برگ خرما مؤثر است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    محمدی زاده، مهری، جلیلوند، قاسم، و شجاعیان، کمال. (1397). اثرات پرتوتابی الکترون و آنزیم فیبرولایتیک بر ترکیب شیمیایی و تجزیه پذیری شکمبه ای برگ خرما. علوم دامی (پژوهش و سازندگی)، 31(121 )، 263-274. SID. https://sid.ir/paper/377669/fa

    Vancouver: کپی

    محمدی زاده مهری، جلیلوند قاسم، شجاعیان کمال. اثرات پرتوتابی الکترون و آنزیم فیبرولایتیک بر ترکیب شیمیایی و تجزیه پذیری شکمبه ای برگ خرما. علوم دامی (پژوهش و سازندگی)[Internet]. 1397؛31(121 ):263-274. Available from: https://sid.ir/paper/377669/fa

    IEEE: کپی

    مهری محمدی زاده، قاسم جلیلوند، و کمال شجاعیان، “اثرات پرتوتابی الکترون و آنزیم فیبرولایتیک بر ترکیب شیمیایی و تجزیه پذیری شکمبه ای برگ خرما،” علوم دامی (پژوهش و سازندگی)، vol. 31، no. 121 ، pp. 263–274، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/377669/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا