مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

601
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

519
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تأثیر سویه های مختلف باکتری سودوموناس فلورسنس بر فاکتورهای مورفولوژیک، بیوشیمیایی و آنزیم های آنتی اکسیدان گیاه شوید (Anethum graveolens L. ) تحت تنش سرب

صفحات

 صفحه شروع 227 | صفحه پایان 244

چکیده

 اخیراً روش های مختلفی برای کاهش اثرهای مخرب آلاینده ها مورد استفاده قرار می گیرد که کاربرد کودهای زیستی با اثرهای مثبت آنها بر خصوصیات خاک و محیط زیست می توانند جایگزینی مناسب برای بسیاری از این روش ها باشند. به منظور بررسی اثر دو سویه باکتری سودوموناس فلورسنس بر شاخص های رشد, فیزیولوژیک و بیوشیمیایی گیاه شوید (Anethum graveolens L. ) در شرایط تنش سرب, یک آزمایش فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار در دانشگاه محقق اردبیلی در سال 1394 انجام شد. تیمارهای آزمایش شامل تنش سرب در دو سطح (صفر و ppm600) و تیمار تلقیح با باکتری در سه سطح (تلقیح با سویه های 150 و 159 سودوموناس فلورسنس به صورت جداگانه و بدون تلقیح یا شاهد) بود. نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد که صفات رشدی تعداد برگ, تعداد ساقه, ارتفاع بوته, وزن تر و خشک اندام هوایی و وزن تر و خشک ریشه به طور معنی داری تحت تأثیر آلودگی سرب قرار گرفت و صفت وزن تر و خشک بوته, تعداد برگ و ارتفاع گیاه به ترتیب 22, 31, 19 و 9 درصد کاهش یافتند. محتوی پرولین و کربوهیدرات گیاه شوید تحت تأثیر حضور سرب افزایش معنی داری نشان داد, همچنین تلقیح با باکتری نیز محتوی پرولین و کربوهیدرات گیاه را افزایش داد که میزان این افزایش در تلقیح با سویه 150 چشمگیرتر بود. فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانی به صورت معنی دار تحت تأثیر سرب و باکتری قرار گرفت و حضور سرب به ترتیب موجب افزایش و کاهش فعالیت آنزیم پراکسیداز و کاتالاز شد, اما تلقیح با باکتری سودوموناس به ویژه سویه 150 سبب افزایش معنی دار فعالیت هر دو آنزیم شد. علاوه براین باکتری ها توانستند میزان سرب گیاه شوید را کاهش دهند. به طور کلی نتایج این پژوهش نشان داد که تلقیح با باکتری سودوموناس با افزایش رشد و بهبود فعالیت های آنزیمی در کاهش اثرهای تنش سرب بر گیاه شوید کارآمد بودند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    رهبری، اکرم، فاطمی، حمیده، و اسماعیل پور، بهروز. (1399). تأثیر سویه های مختلف باکتری سودوموناس فلورسنس بر فاکتورهای مورفولوژیک, بیوشیمیایی و آنزیم های آنتی اکسیدان گیاه شوید (Anethum graveolens L. ) تحت تنش سرب. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، 36(2 (پیاپی 100) )، 227-244. SID. https://sid.ir/paper/377979/fa

    Vancouver: کپی

    رهبری اکرم، فاطمی حمیده، اسماعیل پور بهروز. تأثیر سویه های مختلف باکتری سودوموناس فلورسنس بر فاکتورهای مورفولوژیک, بیوشیمیایی و آنزیم های آنتی اکسیدان گیاه شوید (Anethum graveolens L. ) تحت تنش سرب. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران[Internet]. 1399؛36(2 (پیاپی 100) ):227-244. Available from: https://sid.ir/paper/377979/fa

    IEEE: کپی

    اکرم رهبری، حمیده فاطمی، و بهروز اسماعیل پور، “تأثیر سویه های مختلف باکتری سودوموناس فلورسنس بر فاکتورهای مورفولوژیک, بیوشیمیایی و آنزیم های آنتی اکسیدان گیاه شوید (Anethum graveolens L. ) تحت تنش سرب،” تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، vol. 36، no. 2 (پیاپی 100) ، pp. 227–244، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/377979/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا