مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,427
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

802
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر ضد میکروبی و خواص آنتی اکسیدانی و سمیت سلولی اسانس شوید (.Anethum graveolens L)

صفحات

 صفحه شروع 63 | صفحه پایان 73

چکیده

 روغن های اسانسی با خاصیت خوب آنتی اکسیدانی می توانند برای اهداف درمانی, تغذیه ای و نگهداری مواد غذایی مورد استفاده قرار گیرند. با توجه به گسترش مصرف فرآورده های گیاهان دارویی, لازم است جوانب مختلف این محصولات به جهت کاربردهای مفید و ضررهای احتمالی آنها در سلامتی انسان مورد توجه قرار گیرد. در مطالعه حاضر فعالیت های ضدمیکروبی, آنتی اکسیدانی و سمیت سلولی اسانس خالص شوید (.Anethum graveolens L).) تازه و شوید تجاری مورد آزمایش قرار گرفت. نمای حساسیتی میکروارگانیسم ها در برابر اسانس شوید بر اساس حساسترین به مقاومترین به ترتیب C. albicans>S. aureus>E. coli>P. aeruginosa بود. حداقل غلظت های مهارکنندگی (MIC) و کشندگی (MBC) اسانس ها تعیین گردید. اسانس شوید خاصیت کشندگی و مهارکنندگی میکروبی خوبی بجز در خصوص Pseudomonas aeruginosa نشان داد. خاصیت آنتی اکسیدانی اسانس با روش بتا-کاروتین زدایی و رادیکال زدایی انجام و نتایج مقایسه ای آنها با آنتی اکسیدان های سنتتیک BHT و BHA استاندارد انجام شد. بازدارندگی پراکسیداسیون لیپید به وسیله اسانس ها با قدرت آنتی اکسیدان های سنتتیک قابل مقایسه بود. مقدار اسانس لازم برای 50% رادیکال زدایی اسانس شوید تازه mg/ml6.7 با محتوای فنلی 174.91mg و اسانس شوید تجاری برابر 10.53 mg/ml با محتوای فنلی 4.34mg بود IC50 .روغن های اسانسی شوید تازه و تجاری تاثیر سمیت سلولی بر سلول های خون محیطی به ترتیب 7 mg/ml و 3042 mg/ml و در خصوص سلول های سرطانی هلا برابر 8.51 mg/ml وmg/ml  205.65 بود. بنابراین نتایج نشان می دهند که روغن های اسانسی شوید با احتیاط و پس از تعیین دوز مورد مصرف قرار گیرند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    داداش پور، مهدی، رسولی، ایرج، سفیدکن، فاطمه، تقی زاده، مسعود، و درویش علیپورآستانه، شکیبا. (1392). تاثیر ضد میکروبی و خواص آنتی اکسیدانی و سمیت سلولی اسانس شوید (.Anethum graveolens L). تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، 29(1 (پیاپی 59))، 63-73. SID. https://sid.ir/paper/104892/fa

    Vancouver: کپی

    داداش پور مهدی، رسولی ایرج، سفیدکن فاطمه، تقی زاده مسعود، درویش علیپورآستانه شکیبا. تاثیر ضد میکروبی و خواص آنتی اکسیدانی و سمیت سلولی اسانس شوید (.Anethum graveolens L). تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران[Internet]. 1392؛29(1 (پیاپی 59)):63-73. Available from: https://sid.ir/paper/104892/fa

    IEEE: کپی

    مهدی داداش پور، ایرج رسولی، فاطمه سفیدکن، مسعود تقی زاده، و شکیبا درویش علیپورآستانه، “تاثیر ضد میکروبی و خواص آنتی اکسیدانی و سمیت سلولی اسانس شوید (.Anethum graveolens L)،” تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، vol. 29، no. 1 (پیاپی 59)، pp. 63–73، 1392، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/104892/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button