مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

349
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

506
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی ترکیبات اسانس و اثر ضد باکتریایی پونه ( Mentha longifolia ) جمع آوری شده از مناطق مختلف لرستان

صفحات

 صفحه شروع 823 | صفحه پایان 835

چکیده

 تحقیق حاضر با هدف بررسی ترکیبات شیمیایی اسانس استخراج شده از پونه جمع آوری شده از مناطق مختلف شامل خرم آباد, الشتر و دلفان در استان لرستان و تعیین فعالیت ضد باکتریایی آنها علیه سه سویه باکتری Escherichia coli, Staphylococcus aureus و Pseudomonas aeruginosa انجام شد. آنالیز GC-MS نشان داد ترکیبات اصلی اسانس پونه منطقه خرم آباد شامل پولگان (41/54 درصد) و 8, 1-سینئول (05/22 درصد) بود, درحالی که پونه منطقه الشتر غنی از پیپریتنون (29/29 درصد), پولگان (53/17 درصد), پیپریتنون اکساید (35/14 درصد) و 8, 1-سینئول (34/14 درصد) و ترکیبات اصلی پونه منطقه دلفان سیترونلیل استات (93/59 درصد) و آروماندرن (1/5 درصد) بودند. همبستگی معنی داری بین تمام ویژگی های جغرافیایی و خاک, به جز فسفر و هدایت الکتریکی, با ترکیبات اسانس مشاهده شد. با توجه به نتایج به دست آمده از MIC و MBC نشان داد حداقل غلظت بازدارندگی اسانس پونه مناطق مورد مطالعه بین mg/mL 2-03/0 بود. فعالیت ضدمیکروبی حاکی از این بود که مؤثرترین اسانس در مهارکنندگی باکتری-های E. coliو S. aureus به ترتیب اسانس پونه منطقه الشتر و دلفان بودند و دو باکتری P. aeruginosa و S. aureus کمترین حساسیت به اسانس پونه منطقه خرم آباد داشتند. اسانس پونه جمع آوری شده از مناطق مختلف استان لرستان دارای قدرت بازدارندگی علیه باکتری های گرم مثبت و منفی مورد مطالعه از کم تا عالی بودندکه بستگی به منطقه جمع آوری گیاهان و سویه های مورد مطالعه باکتری داشت. در این تحقیق سه ترکیب سیترونلال, سیترونلیل استات و آرومادرن برای اولین بار برای اسانس پونه گزارش شد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    افکار، سهیلا، آزادپور، مژگان، مهدوی، بتول، و رشیدی پور، مرضیه. (1399). ارزیابی ترکیبات اسانس و اثر ضد باکتریایی پونه ( Mentha longifolia ) جمع آوری شده از مناطق مختلف لرستان. مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)، 51(4 )، 823-835. SID. https://sid.ir/paper/378099/fa

    Vancouver: کپی

    افکار سهیلا، آزادپور مژگان، مهدوی بتول، رشیدی پور مرضیه. ارزیابی ترکیبات اسانس و اثر ضد باکتریایی پونه ( Mentha longifolia ) جمع آوری شده از مناطق مختلف لرستان. مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)[Internet]. 1399؛51(4 ):823-835. Available from: https://sid.ir/paper/378099/fa

    IEEE: کپی

    سهیلا افکار، مژگان آزادپور، بتول مهدوی، و مرضیه رشیدی پور، “ارزیابی ترکیبات اسانس و اثر ضد باکتریایی پونه ( Mentha longifolia ) جمع آوری شده از مناطق مختلف لرستان،” مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)، vol. 51، no. 4 ، pp. 823–835، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/378099/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button