مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

552
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

552
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی الگوی کینتیکو دینامیک جمعیت باکتری های یرسینیا انتروکولیتیکا و شیگلا دیسانتری در فرآورده گوشتی (سوسیس) با استفاده از مدل های نوین تجربی

صفحات

 صفحه شروع 48 | صفحه پایان 62

چکیده

 در این پژوهش برای اولین بار از سه مدل نیمه تجربی کینتیک هموگرافیک, کینتیک نمایی و کینتیک مرتبه nامبرای بررسی دینامیک و الگوی کینتیکی جمعیت میکروبی یرسینیا انتروکولیتیکاو شیگلا دیسانتریاستفاده شد. برای اثبات تعمیم پذیری این روش مدل سازی, دینامیک جمعیت باکتری های یرسینیا انتروکولیتیکاو شیگلا دیسانتریدر یک سیستم کمپلکس غذایی (سوسیس) طی 17 روز در دو سطح دمایی (C° 4 و 35) و چهار سطح عصاره قره قات (صفر, 1/0, 2/0 و 4/0 درصد) بررسی گردید. نتایج نشان داد هر سه مدل ارایه شده دارای توانایی قابل قبولی جهت مدل سازی دینامیکی داشتند, اما مدل کینتیک هموگرافیک با ضریب تبیین (96/0 تا 98/) 0, ضریب تبیین اصلاح شده (95/0 تا 97/) 0, ضریب تبیین ارزیابی شده متقابل (87/0 تا 90/0) و ریشه مربع میانگین خطا (12/0 تا 42/0) بهترین انتخاب جهت بررسی دینامیک و الگوی کینتیکی برای باکتری یرسینیا انتروکولیتیکا و مدل کینتیک مرتبه nام با ضریب تبیین (94/0 تا 98/0), ضریب تبیین اصلاح شده (92/0 تا 96/0), ضریب تبیین ارزیابی شده متقابل (88/0 تا 90/0) و ریشه مربع میانگین خطا (26/0 تا 52/0) بهترین انتخاب جهت بررسی دینامیک و الگوی کینتیکی برای باکتری شیگلا دیسانتری بود. جهت بررسی توانایی مدل های نوین ارایه شده, نتایج به دست آمده با این مدل ها با نتایج مدل سازی به روش سیستم های استنتاج فازی-عصبی سازگار بررسی شد. با مقایسه نتایج شاخص های آماری می توان چنین برداشت کرد که مدل های نوین ارایه شده دارای کارایی بهتری نسبت به مدل نوروفازی در جهت پیشگویی دینامیک میکروبی بود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    الغونه، علی، بهروزیان، فطانه، طباطبایی یزدی، فریده، هاشمی، سیدمحمدباقر، رضوی، سیدمحمدعلی، و علیزاده بهبهانی، بهروز. (1398). ارزیابی الگوی کینتیکو دینامیک جمعیت باکتری های یرسینیا انتروکولیتیکا و شیگلا دیسانتری در فرآورده گوشتی (سوسیس) با استفاده از مدل های نوین تجربی. میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی، 5(4 )، 48-62. SID. https://sid.ir/paper/378164/fa

    Vancouver: کپی

    الغونه علی، بهروزیان فطانه، طباطبایی یزدی فریده، هاشمی سیدمحمدباقر، رضوی سیدمحمدعلی، علیزاده بهبهانی بهروز. ارزیابی الگوی کینتیکو دینامیک جمعیت باکتری های یرسینیا انتروکولیتیکا و شیگلا دیسانتری در فرآورده گوشتی (سوسیس) با استفاده از مدل های نوین تجربی. میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی[Internet]. 1398؛5(4 ):48-62. Available from: https://sid.ir/paper/378164/fa

    IEEE: کپی

    علی الغونه، فطانه بهروزیان، فریده طباطبایی یزدی، سیدمحمدباقر هاشمی، سیدمحمدعلی رضوی، و بهروز علیزاده بهبهانی، “ارزیابی الگوی کینتیکو دینامیک جمعیت باکتری های یرسینیا انتروکولیتیکا و شیگلا دیسانتری در فرآورده گوشتی (سوسیس) با استفاده از مدل های نوین تجربی،” میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی، vol. 5، no. 4 ، pp. 48–62، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/378164/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button