مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

792
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

575
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی اثر آویشن، دارچین و مخلوط آویشن و دارچین بر شاخص های رشد، پروفایل لیپیدی سرم و چربی گوشت در طیور

صفحات

 صفحه شروع 81 | صفحه پایان 90

چکیده

 به منظور ارزیابی و مقایسه اثر آویشن, دارچین و مخلوط آویشن و دارچین بر شاخص های رشد, پرفایل لیپیدی سرم و میزان چربی لاشه طیور, 180 قطعه جوجه گوشتی یک روزه راس به طور تصادفی در چهار گروه با سه تکرار مساوی تقسیم شدند و تحت شرایط یکسان مدیریتی و پرورشی نگه داری شدند. جوجه ها به ترتیب 5/0 درصد آویشن, دارچین و آویشن+دارچین را در جیره غذایی پایه دریافت کردند. گروه کنترل از هیچ افزودنی غذایی در جیره پایه استفاده نکرد. شاخص های رشد شامل اضافه وزن, مصرف خوراک و ضریب تبدیل غذایی در پایان هر هفته محاسبه و ثبت گردید. تمامی جوجه ها در سن 42 روزگی کشتار شدند و پس از تهیه نمونه های سرمی, میزان چربی شکمی در هر گروه وزن شد و درصد چربی شکم نسبت به وزن جوجه ها محاسبه شد. نمونه های سرمی به منظور سنجش پرفایل لیپیدی سرم شامل تری گلیسیرید, کلسترول تام, LDL, HDL و VLDL تهیه شد. نتایج نشان داد مصرف 5/0 درصد آویشن یا آویشن+دارچین می تواند موجب افزایش معنی دار اضافه وزن, و کاهش معنی دار مصرف خوراک و ضریب تبدیل غذایی نسبت به گروه کنترل و دارچین شود. علاوه بر آن, استفاده از 5/0 درصد آویشن و مخلوط آویشن+دارچین موجب کاهش معنی دار تری گلیسیرید, کلسترول تام, LDL, VLDL و درصد چربی شکم و نیز افزایش معنی دار HDL سرم شده است. طبق یافته های این مطالعه استفاده پیوسته از 5/0 درصد آویشن یا آویشن+دارچین در جیره غذایی جوجه های گوشتی می تواند موجب بهبود شاخص های رشد و کاهش میزان چربی لاشه گردد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    اسکندری تشنیزی، ایمان، غلامی آهنگران، مجید، و زمانی مقدم، عبدالکریم. (1398). ارزیابی اثر آویشن, دارچین و مخلوط آویشن و دارچین بر شاخص های رشد, پروفایل لیپیدی سرم و چربی گوشت در طیور. علوم درمانگاهی دامپزشکی ایران، 13(2 )، 81-90. SID. https://sid.ir/paper/378195/fa

    Vancouver: کپی

    اسکندری تشنیزی ایمان، غلامی آهنگران مجید، زمانی مقدم عبدالکریم. ارزیابی اثر آویشن, دارچین و مخلوط آویشن و دارچین بر شاخص های رشد, پروفایل لیپیدی سرم و چربی گوشت در طیور. علوم درمانگاهی دامپزشکی ایران[Internet]. 1398؛13(2 ):81-90. Available from: https://sid.ir/paper/378195/fa

    IEEE: کپی

    ایمان اسکندری تشنیزی، مجید غلامی آهنگران، و عبدالکریم زمانی مقدم، “ارزیابی اثر آویشن, دارچین و مخلوط آویشن و دارچین بر شاخص های رشد, پروفایل لیپیدی سرم و چربی گوشت در طیور،” علوم درمانگاهی دامپزشکی ایران، vol. 13، no. 2 ، pp. 81–90، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/378195/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی

  • ثبت نشده است.





  • بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button