مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

557
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

796
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تطابق الزامات و قوانین برچسب گذاری محصولات غذایی در کشورهای پیشرو و اسلامی با قوانین ایران (یک مطالعه تطبیقی)

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 22

چکیده

 برچسب گذاری مواد غذایی از جمله موارد ضروری در آگاهی دادن به خریدار در هنگام خرید است. افراد با توجه به شرایط متفاوت جسمانی خود نیازهای متعددی برای دقت به محتویات و برچسب های مواد غذایی مصرفی خود دارند. با توجه به گسترش استفاده از محصولات بسته بندی شده, بالا رفتن فرهنگ مردم و توجه به سلامت جامعه, برچسب گذاری ابزاری مهم جهت اطلاع رسانی به مصرف کنندگان و سنجش سلامت محصولات محسوب می شود که باید به نحو مطلوب و با کارایی بالا مورد استفاده قرار گیرد تا نقش به سزایی در کاهش بیماری های غیرواگیر ایفا نمایند. پژوهش حاضر در قالب یک مطالعه کتابخانه ای و با استفاده از مقالات مرتبط در بانک های اطلاعاتی و موتورهای جستجو انجام شده است. همچنین قوانین و مقررات برچسب گذاری در کشورهای کانادا, انگلستان, ژاپن, استرالیا و نیوزیلند, افریقای جنوبی, امارات, مالزی, ترکیه, اتحادیه اروپا و کدکس غذایی بررسی و با ضوابط موجود در ایران مقایسه شد. نتایج این مطالعه نشان داد که حدود 90% قوانین بین المللی بررسی شده مرتبط با برچسب گذاری در کشورهای مختلف, با ایران مطابقت دارد. بر اساس مطالعات پیشین با توجه به فراوانی اطلاعات مندرج, محدودیت زمانی در هنگام خرید فرآورده های غذایی از یک سو و ناخوانا بودن برخی اطلاعات در برچسب ها و مخدوش شدن آنها و همچنین غیر قابل فهم بودن اطلاعات, دستیابی به اهداف سیاست برچسب گذاری حاصل نشده است. این مطالعه لزوم وجود یک طرح منسجم و ضرورت یکسان سازی برچسب های تمامی محصولات غذایی را برای جلوگیری از سردرگمی و بلاتکلیفی مصرف کننده در حیطه برچسب های غذایی آشکار می کند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    آصفری، محدثه، حسینی، سیدهدایت، حضوری، محمد، سمیعی، سمانه، و سمیعی، هاله. (1399). بررسی تطابق الزامات و قوانین برچسب گذاری محصولات غذایی در کشورهای پیشرو و اسلامی با قوانین ایران (یک مطالعه تطبیقی). پژوهشنامه حلال، 3(1 )، 1-22. SID. https://sid.ir/paper/383364/fa

    Vancouver: کپی

    آصفری محدثه، حسینی سیدهدایت، حضوری محمد، سمیعی سمانه، سمیعی هاله. بررسی تطابق الزامات و قوانین برچسب گذاری محصولات غذایی در کشورهای پیشرو و اسلامی با قوانین ایران (یک مطالعه تطبیقی). پژوهشنامه حلال[Internet]. 1399؛3(1 ):1-22. Available from: https://sid.ir/paper/383364/fa

    IEEE: کپی

    محدثه آصفری، سیدهدایت حسینی، محمد حضوری، سمانه سمیعی، و هاله سمیعی، “بررسی تطابق الزامات و قوانین برچسب گذاری محصولات غذایی در کشورهای پیشرو و اسلامی با قوانین ایران (یک مطالعه تطبیقی)،” پژوهشنامه حلال، vol. 3، no. 1 ، pp. 1–22، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/383364/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button