Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

292
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

482
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی کیفیت گوشت ماهی شانک مخطط (Rhabdosargus sarba) نگهداری شده در یخچال با استفاده از روش شاخص کیفی

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 8

چکیده

روش شاخص کیفیت ماهی شانک مخطط نگهداری شده در یخچال انجام گردید و کارایی آن برای ارزیابی تازگی با روش های ارزیابی رنگ, میکروبی و فیزیکوشیمیایی مقایسه شد. روش شاخص کیفیت نشان داد که طول مدت ماندگاری ماهی شانک مخطط نگهداری شده در یخچال 9 روز بود. آنالیزهای فیزیکوشیمیایی (TVBN, pH, TBARS و FFA), میکروبی (مزوفیل, سرمادوست و انتروباکتریاسه) و ارزیابی حسی در روز های 0, 3, 6, 9 و 12 نگهداری انجام شدند. تغییرات میزان TVBN, pH, TBARS و FFA در کل دوره نگهداری مشاهد شد. ارزیابی حسی تغییرات را به طور معنی دار نشان داد و همبستگی معنی دار در ماهی شانک مخطط نگهداری شده در یخچال طی زمان نگهداری مشاهده شد که نشان دهنده کاهش کیفیت ماهی می باشد. روش شاخص کیفی یک ارتباط خطی با زمان نگهداری (23/7-خطی زمان نگهداری × 23/8= روش شاخص کیفیت, 988/0=R) نشان داد و زمان ماندگاری ماهی شانک مخطط می تواند با دقت ± 3 روز تخمین زده شود. آنالیز رگرسیون با استفاده از محدوده قابل قبول برای باکتری های مزوفیل (log cfu/g 7) نشان داد که ماندگاری ماهی شانک مخطط نگهداری شده در یخچال 9 روز بود. آنالیزهای TVBN, pH, TBARS, میکروبی, رنگ سنجی و حسی همبستگی خیلی بالا با زمان نگهداری دارد و ممکن است به عنوان شاخص های مناسب برای ارزیابی طول مدت ماندگاری ماهی شانک مخطط نگهداری شده در یخچال بررسی شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    احمدی شلحه، میلاد، خدانظری، آی ناز، و حسینی، سیدمهدی. (1398). ارزیابی کیفیت گوشت ماهی شانک مخطط (Rhabdosargus sarba) نگهداری شده در یخچال با استفاده از روش شاخص کیفی. اقیانوس شناسی، 10(40 )، 1-8. SID. https://sid.ir/paper/383854/fa

    Vancouver: کپی

    احمدی شلحه میلاد، خدانظری آی ناز، حسینی سیدمهدی. ارزیابی کیفیت گوشت ماهی شانک مخطط (Rhabdosargus sarba) نگهداری شده در یخچال با استفاده از روش شاخص کیفی. اقیانوس شناسی[Internet]. 1398؛10(40 ):1-8. Available from: https://sid.ir/paper/383854/fa

    IEEE: کپی

    میلاد احمدی شلحه، آی ناز خدانظری، و سیدمهدی حسینی، “ارزیابی کیفیت گوشت ماهی شانک مخطط (Rhabdosargus sarba) نگهداری شده در یخچال با استفاده از روش شاخص کیفی،” اقیانوس شناسی، vol. 10، no. 40 ، pp. 1–8، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/383854/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا