مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

465
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

535
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی قابلیت هضم کلسیم و فسفر در نمونه های دی کلسیم فسفات تولید ایران در جوجه های گوشتی نر به دو روش ایلئومی و در کل دستگاه گوارش

صفحات

 صفحه شروع 452 | صفحه پایان 462

چکیده

 زمینه مطالعه: فسفر, یک ماده مغذی برای طیور است. دریافت بیش از حد فسفر توسط دام ها و دفع فسفر اضافی, باعث آلودگی محیط زیست می شود. هدف: تعیین قابلیت هضم ایلئومی و کل دستگاه گوارش (ابقاء) برای فسفر و کلسیم در دی کلسیم فسفات های تولید داخل در جوجه های گوشتی. روش کار: تعداد720 قطعه جوجه گوشتی نر یک روزه سویه راس 308 به طور تصادفی به 8 تیمار (هر تیمار شامل 6 تکرار 15 قطعه-ای) اختصاص یافت. در تیمار شاهد از اسیدفسفریک و در هر یک از 7 تیمار دیگر از نمونه های دی کلسیم فسفات (نمونه های A تا G) به عنوان منبع فسفر در جیره استفاده شد. از اکسید کُروم به عنوان نشانگر در جیره های آزمایشی استفاده شد. در روز 21, پس از جمع آوری مدفوع پرنده ها, تمام پرنده ها به روش جابجایی گردن کشتار و محتویات یک سوم انتهایی ایلئوم جمع آوری و پس از خشک کردن, برای تعیین میزان اکسید کُروم, فسفر و کلسیم به آزمایشگاه ارسال گردید. درصد قابلیت هضم فسفر و کلسیم برای هر نمونه به طور جداگانه محاسبه شد. نتایج: اثر نوع دی کلسیم فسفات در خوراک بر قابلیت هضم ایلئومی و کل دستگاه گوارش برای کلسیم و فسفر معنی دار بود (001/0 p <). کمترین قابلیت هضم ایلئومی فسفر به نمونه های Eو F و بالاترین مقدار به نمونه A. اختصاص داشت. قابلیت هضم ایلئومی فسفر در تیمار شاهد 8/69 درصد بود. میزان قابلیت هضم فسفر در کل دستگاه گوارش برای جیره شاهد معادل 4/53 درصد بود. کمترین میزان قابلیت هضم فسفر در کل دستگاه گوارش به ترتیب در تیمارهای E و F و بالاترین قابلیت هضم فسفر در کل دستگاه گوارش در تیمار A با 9/47 درصد (4/3 گرم در کیلوگرم) مشاهده شد. نتیجه گیری نهایی: برای ارزیابی منابع فسفر در جوجه های گوشتی, روش قابلیت هضم ایلئومی از دقت بالاتری برخوردار است. براساس نتایج حاصل, نمونه A دارای بالاترین و نمونه های E و F دارای پائین ترین ارزش بیولوژیک بودند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    علی ملایری، فرزین، مدیرصانعی، مهرداد، فرخوی، محسن، رضائیان، محمد، هاشم زاده، مسعود، و هنرزاد، ژیلا. (1399). ارزیابی قابلیت هضم کلسیم و فسفر در نمونه های دی کلسیم فسفات تولید ایران در جوجه های گوشتی نر به دو روش ایلئومی و در کل دستگاه گوارش. مجله تحقیقات دامپزشکی (دانشگاه تهران)، 75(4 )، 452-462. SID. https://sid.ir/paper/384385/fa

    Vancouver: کپی

    علی ملایری فرزین، مدیرصانعی مهرداد، فرخوی محسن، رضائیان محمد، هاشم زاده مسعود، هنرزاد ژیلا. ارزیابی قابلیت هضم کلسیم و فسفر در نمونه های دی کلسیم فسفات تولید ایران در جوجه های گوشتی نر به دو روش ایلئومی و در کل دستگاه گوارش. مجله تحقیقات دامپزشکی (دانشگاه تهران)[Internet]. 1399؛75(4 ):452-462. Available from: https://sid.ir/paper/384385/fa

    IEEE: کپی

    فرزین علی ملایری، مهرداد مدیرصانعی، محسن فرخوی، محمد رضائیان، مسعود هاشم زاده، و ژیلا هنرزاد، “ارزیابی قابلیت هضم کلسیم و فسفر در نمونه های دی کلسیم فسفات تولید ایران در جوجه های گوشتی نر به دو روش ایلئومی و در کل دستگاه گوارش،” مجله تحقیقات دامپزشکی (دانشگاه تهران)، vol. 75، no. 4 ، pp. 452–462، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/384385/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی

  • ثبت نشده است.





  • بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button