Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

846
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

510
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه ترکیب اسیدهای چرب آرتمیای دریاچه قم و تالاب میقان

صفحات

 صفحه شروع 0 | صفحه پایان 0

چکیده

 آرتمیا (Artemia) متعلق به راسته بند پایان و رده سخت پوستان است که به عنوان غذای زنده در آبزی پروری مورد استفاده قرار می گیرد, بنابراین توجه به ترکیب شیمیایی سیست آن ضروری به نظر می رسد. مطالعه اخیر مبتنی بر مقایسه درصد اسید های چرب سیست آرتمیای اراک و قم است. نمونه های سیست دریاچه میقان و قم از سطح دریاچه ها در سال 1388 جمع آوری, خشک و به روش های متداول, کپسول زدایی و جهت آنالیز اسید های چرب آماده شدند. در این آزمایش جهت آنالیز اسید های چرب غیر اشباع بلند از دستگاه کروماتوگراف گازی استفاده شد. داده های ثبت شده توسط نرم افزار های Excel و SPSS وارد رایانه شده و با استفاده از تست و one way- Anova و تجزیه و تحلیل گردیند. درصد اسید چرب C18:2n6cis در سیست آرتمیای اراک (9.289112±0.41) و قم (7.920206±0.41) دارای اختلاف معنی دار بود (P=0.02). این اختلاف در درصد اسید چرب C20:5n3 در نمونه اراک (6.276427±0.001) و قم (2.209211±0.001) در سطح (P=0.000) نیز مشاهده شد. همچنین درصد اسید چرب C22:6n3 در سیست آرتمیای اراک (0.138742±0.001) و قم (0.156772±0.001) دارای اختلاف معنی دار بود (P=0.295). درصد اسید چرب C18:3n3 در سیست آرتمیای اراک (27.16702±2.76) و قم (23.00235±2.76) دارای اختلاف معنی داری نبود (P=0.105).درصد اسید چرب (C18:3n3) با اسید های چرب ((C18:2n6cis, (C22:6n3) و (C20:5n3) در سطح P<0.05 در تالاب میقان اراک اختلاف معنی دارای دارند. همچنین اسید چرب C18:2n6cis با C22:6n3 اختلاف معنی در سطح P<0.05 دارد. اسید چرب C20:5n3 با C22:6n3 در سطح P<0.05 اختلاف معنا داری نشان داد.اسید های چرب C18:2n6cis با اسید های چرب C20:5n3 و C22:6n3 در نمونه سیست قم اختلاف معنا داری در سطح P<0.01 نشان دادند. اسید چرب C22:6n3 با اسید چرب C18:2n6cis اختلاف معنا داری در سطح P<0/01 نشان داد. بین اسید های چرب C22:6n3 با اسید چرب C20:5n3 هیچ اختلاف معنا داری مشاهده نشد. به طور کلی ارزش غذایی سیست های اراک بیش از سیست های قم است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    ملک حسینی، مهدیه، مهاجرانی، حمیدرضا، محسنی، ژیلا، و حقیقی، حسن. (1390). مقایسه ترکیب اسیدهای چرب آرتمیای دریاچه قم و تالاب میقان. یافته های زیست شناسی، 7(3)، 0-0. SID. https://sid.ir/paper/385889/fa

    Vancouver: کپی

    ملک حسینی مهدیه، مهاجرانی حمیدرضا، محسنی ژیلا، حقیقی حسن. مقایسه ترکیب اسیدهای چرب آرتمیای دریاچه قم و تالاب میقان. یافته های زیست شناسی[Internet]. 1390؛7(3):0-0. Available from: https://sid.ir/paper/385889/fa

    IEEE: کپی

    مهدیه ملک حسینی، حمیدرضا مهاجرانی، ژیلا محسنی، و حسن حقیقی، “مقایسه ترکیب اسیدهای چرب آرتمیای دریاچه قم و تالاب میقان،” یافته های زیست شناسی، vol. 7، no. 3، pp. 0–0، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/385889/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا