مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

275
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

514
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تغییرات مورفولوژیکی، زراعی، محتوی اسانس و روغن گیاه خرفه (. Portulaca oleracea L) تحت تأثیر خشکی، مایکوریزا و کود آلی/ شیمیایی نیتروژن

صفحات

 صفحه شروع 831 | صفحه پایان 846

چکیده

 به منظور بررسی تأثیر تلفیقی منابع کود نیتروژن (آلی و شیمیایی) و مایکوریزا تحت تنش کم آبی, بر صفات مورفولوژیکی, زراعی, محتوای اسانس و روغن برگ خرفه, آزمایشی در دو سال زراعی 95-1394 در استان قم به صورت فاکتوریل اسپلیت-پلات در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار اجرا شد. فاکتورهای اصلی شامل دو سطح آبیاری (I1 بدون تنش: مقدار آب قابل استفاده گیاه در سطح 70% ظرفیت زراعی, I2 تنش پس از استقرار گیاه: مقدار آب قابل استفاده گیاه در سطح 50% ظرفیت زراعی), دو تیمار میکوریزا (M1 با تلقیح و M2 بدون تلقیح با قارچ) به عنوان عوامل اصلی بودند. شش سطح کودی, تلفیقی از کود آلی (گوسفندی و مرغی) و کود شیمیایی اوره شامل: (F1 بدون استفاده از کود, F2 شامل 100 درصد کود آلی و بدون کود اوره, F3 شامل 75 درصد کود آلی و 25 درصد کود اوره, F4 شامل 50 درصد کود آلی و 50 درصد کود اوره, F5 شامل 25 درصد کود آلی و 75 درصد کود اوره, F6 بدون کود آلی و 100 درصد کود اوره) به عنوان عامل فرعی در نظر گرفته شد. نتایج نشان دادبه ترتیب در سال اول و دوم آزمایش, تنش خشکی سبب کاهش ارتفاع (13. 8 و 16. 4%), میزان کلونیزاسیون قارچ (30. 3 و 15. 3%), میزان فسفر برگ (5. 8 و 7. 7%), عملکرد بیولوژیک (21. 3 و 17. 7%) و دانه (22. 5 و 21. 1%) و ظرفیت کل آنتی اکسیدانی برگ (15. 9 و 10. 5%) خرفه گردید ولی تولید متابولیت های ثانویه اسانس (6. 2 و 5. 4%) و روغن (48. 7 و 57. 9%) در برگ خرفه افزایش یافت. کاربرد مایکوریزا به علت جذب بیشتر آب و مواد غذایی (به ویژه فسفر) و تعدیل اثرات منفی تنش کم آبی, سبب افزایش صفات موردبررسی گردید. درمجموع می توان گفت که بالاترین مقادیر در اکثر صفات موردبررسی در تیمار بدون تنش کم آبی به همراه کاربرد مایکوریزا و کود تلفیقی (دامی و شیمیایی) مشاهده شد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    حسین زاده، محمدهادی، قلاوند، امیر، مشهدی اکبربوجار، مسعود، مدرس ثانوی، سیدعلی محمد، و مختصی بیدگلی، علی. (1398). تغییرات مورفولوژیکی, زراعی, محتوی اسانس و روغن گیاه خرفه (. Portulaca oleracea L) تحت تأثیر خشکی, مایکوریزا و کود آلی/ شیمیایی نیتروژن. تنش های محیطی در علوم زراعی، 12(3 )، 831-846. SID. https://sid.ir/paper/386351/fa

    Vancouver: کپی

    حسین زاده محمدهادی، قلاوند امیر، مشهدی اکبربوجار مسعود، مدرس ثانوی سیدعلی محمد، مختصی بیدگلی علی. تغییرات مورفولوژیکی, زراعی, محتوی اسانس و روغن گیاه خرفه (. Portulaca oleracea L) تحت تأثیر خشکی, مایکوریزا و کود آلی/ شیمیایی نیتروژن. تنش های محیطی در علوم زراعی[Internet]. 1398؛12(3 ):831-846. Available from: https://sid.ir/paper/386351/fa

    IEEE: کپی

    محمدهادی حسین زاده، امیر قلاوند، مسعود مشهدی اکبربوجار، سیدعلی محمد مدرس ثانوی، و علی مختصی بیدگلی، “تغییرات مورفولوژیکی, زراعی, محتوی اسانس و روغن گیاه خرفه (. Portulaca oleracea L) تحت تأثیر خشکی, مایکوریزا و کود آلی/ شیمیایی نیتروژن،” تنش های محیطی در علوم زراعی، vol. 12، no. 3 ، pp. 831–846، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/386351/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button