مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

470
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

738
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر محلول پاشی اسید هیومیک بر برخی ویژگی های مورفوفیزیولوژیکی و بیوشیمیایی نعناع سبز (. Mentha spicata L) تحت تنش خشکی

صفحات

 صفحه شروع 95 | صفحه پایان 110

چکیده

 به منظور بررسی اثرات تعدیل کنندگی اسید هیومیک بر تنش خشکی در گیاه نعناع سبز, آزمایشی گلدانی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی با سه تکرار اجرا شد. تیمارهای آزمایش شامل تنش خشکی در سه سطح (30, 70 و 100 درصد ظرفیت زراعی) به عنوان فاکتور اول و محلول پاشی اسید هیومیک در چهار سطح (صفر, 100, 500 و 1000 میلی گرم در لیتر) به عنوان فاکتور دوم بودند. نعناع سبز قادر نبود بیش از 2 هفته تنش 30 درصد ظرفیت زراعی را تحمل کند و به طور کامل گیاهان این سطح نابود شدند. صفات رویشی گیاه از قبیل ارتفاع بوته, تعداد شاخه فرعی, طول برگ, عرض برگ و وزن تر و خشک برگ و ساقه در تنش ملایم خشکی (70 درصد ظرفیت زراعی) کاهش معنی داری نسبت به تیمار شاهد نشان دادند. محلول پاشی اسید هیومیک به ویژه غلظت 1000 میلی گرم در لیتر تحت تنش خشکی سبب بهبود این صفات نسبت به گیاهان شاهد گردید. بیشترین مقادیر رنگیزه های فتوسنتزی در تنش خشکی 70 درصد ظرفیت زراعی و محلول پاشی 1000 میلی گرم در لیتر اسید هیومیک و کمترین آنها در تیمار عدم تنش خشکی و کاربرد 500 میلی گرم در لیتر اسید هیومیک مشاهده شد. بالاترین میزان فنل کل (0. 62 میلی گرم/گرم وزن تر) و فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره برگ (60. 16 درصد) در گیاهان حاصل از محلول پاشی 1000 میلی گرم در لیتر اسید هیومیک تحت تنش ملایم خشکی مشاهده شد. بیشترین محتوی رطوبت نسبی در شرایط عدم تنش و محلول پاشی 1000 میلی-گرم در لیتر اسید هیومیک حاصل شد. بنابراین می توان'گفت که نعناع سبز گیاهی بسیار حساس به تنش خشکی است و با توجه به کاهش شاخص های رشد و فرایندهای فیزیولوژیکی ناشی از تنش خشکی کاربرد اسید هیومیک به ویژه در غلظت بالا بصورت محلول پاشی می تواند به عنوان کود آلی همراستا با کشاورزی پایدار در تنظیم پتانسیل اسمزی نعناع سبز تحت شرایط تنش خشکی ملایم تا حدودی موثر باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    رستمی، قادر، مقدم، محمد، سعیدی پویا، الهام، و آژدانیان، لادن. (1398). اثر محلول پاشی اسید هیومیک بر برخی ویژگی های مورفوفیزیولوژیکی و بیوشیمیایی نعناع سبز (. Mentha spicata L) تحت تنش خشکی. تنش های محیطی در علوم زراعی، 12(1 )، 95-110. SID. https://sid.ir/paper/386368/fa

    Vancouver: کپی

    رستمی قادر، مقدم محمد، سعیدی پویا الهام، آژدانیان لادن. اثر محلول پاشی اسید هیومیک بر برخی ویژگی های مورفوفیزیولوژیکی و بیوشیمیایی نعناع سبز (. Mentha spicata L) تحت تنش خشکی. تنش های محیطی در علوم زراعی[Internet]. 1398؛12(1 ):95-110. Available from: https://sid.ir/paper/386368/fa

    IEEE: کپی

    قادر رستمی، محمد مقدم، الهام سعیدی پویا، و لادن آژدانیان، “اثر محلول پاشی اسید هیومیک بر برخی ویژگی های مورفوفیزیولوژیکی و بیوشیمیایی نعناع سبز (. Mentha spicata L) تحت تنش خشکی،” تنش های محیطی در علوم زراعی، vol. 12، no. 1 ، pp. 95–110، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/386368/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button