مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

443
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

163
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر اسانس های مرزه (Satureja spp. ) بر عوامل بیماری زایی سودوموناس آئروجینوزا

صفحات

 صفحه شروع 195 | صفحه پایان 208

چکیده

سودوموناس آئروجینوزا یکی از شایع ترین باکتری های فرصت طلب در عفونت های بیمارستانی است که مقاومت قابل توجهی در برابر مواد ضدمیکروبی دارد. با توجه به محدودیت های استفاده از آنتی بیوتیک ها, گرایش به جایگزینی آنها با فرآورده های طبیعی افزایش یافته است. در این مطالعه اثر ضدمیکروبی اسانس 4 گونه گیاه مرزه (Satureja mutica, S. bachtiarica, S. rechingeri, S. khuzistanica) بر عوامل بیماری زایی سودوموناس آئروجینوزا ارزیابی شد. حداقل غلظت مهارکنندگی اسانس های گیاه مرزه در سویه های استاندارد سودوموناس آئروجینوزا PAO1 و سودوموناس آئروجینوزا 8821M به روش میکرودایلوشن براث تعیین گردید. در ادامه اثر غلظت های پایین تر از حداقل غلظت ممانعت کننده از رشد (sub-minimum inhibitory concentration; sub-MIC) اسانس ها بر عوامل بیماری زایی این باکتری شامل حرکت, تشکیل بیوفیلم و تولید آلژینات, الاستاز و آلکالین پروتئاز این دو سویه بررسی شد. هر 4 اسانس مرزه دارای اثرهای ضدمیکروبی علیه سویه های استاندارد سودوموناس آئروجینوزا بودند, همچنین غلظت های sub-MIC اسانس ها موجب کاهش معنی دار تولید عوامل بیماری زایی این سویه ها شدند. در این مطالعه اثرهای مطلوب آنتاگونیستی اسانس های گیاه مرزه در برابر سویه های استاندارد سودوموناس آئروجینوزا مشاهده شد. با انجام مطالعات بیشتر می توان از این اسانس ها به عنوان یک ترکیب ضد میکروبی علیه این باکتری استفاده کرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    سعیدی، نوید، صادری، حوریه، تقیان، الهه، سفیدکن، فاطمه، رسولی، ایرج، محمدصالحی، رضا، و اولیا، پرویز. (1399). اثر اسانس های مرزه (Satureja spp. ) بر عوامل بیماری زایی سودوموناس آئروجینوزا. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، 36(2 (پیاپی 100) )، 195-208. SID. https://sid.ir/paper/386964/fa

    Vancouver: کپی

    سعیدی نوید، صادری حوریه، تقیان الهه، سفیدکن فاطمه، رسولی ایرج، محمدصالحی رضا، اولیا پرویز. اثر اسانس های مرزه (Satureja spp. ) بر عوامل بیماری زایی سودوموناس آئروجینوزا. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران[Internet]. 1399؛36(2 (پیاپی 100) ):195-208. Available from: https://sid.ir/paper/386964/fa

    IEEE: کپی

    نوید سعیدی، حوریه صادری، الهه تقیان، فاطمه سفیدکن، ایرج رسولی، رضا محمدصالحی، و پرویز اولیا، “اثر اسانس های مرزه (Satureja spp. ) بر عوامل بیماری زایی سودوموناس آئروجینوزا،” تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، vol. 36، no. 2 (پیاپی 100) ، pp. 195–208، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/386964/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button