مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

376
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

480
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی و مقایسه سطح پایداری گندم دیم و آبی در استان گلستان

صفحات

 صفحه شروع 139 | صفحه پایان 149

چکیده

 زمینه و هدف پایداری کشاورزی به عنوان پیش نیاز اصلی برای سودآوری بلندمدت بخش کشاورزی تلقی می شود. ارزیابی پایداری کشاورزی نقش مهمی در دستیابی به توسعه پایدار دارد. تحقیق حاضر با هدف ارزیابی و مقایسه پایداری گندم دیم و آبی در استان گلستان انجام یافته است. روش بررسی داده های مورد نیاز با مراجعه به سازمان جهادکشاورزی استان گلستان, استفاده از سیستم هزینه تولید جهاد کشاورزی و همچنین تکمیل پرسشنامه, استخراج و جمع آوری گردید. برای وزن دهی معیارهای تعیین کننده پایداری ازنظرات متخصصان اقتصاد کشاورزی, ترویج کشاورزی, محیط زیست, زراعت و گیاه پزشکی استفاده شد. در نهایت, با استفاده از تجمیع شاخص های اقتصادی, اجتماعی و زیست محیطی به ارزیابی و مقایسه پایداری محصولات گندم آبی و دیم در استان گلستان طی سال زراعی 95-1394 پرداخته شد. برای تحقق اهداف تحقیق از روش تحلیل سلسله مراتبی استفاده شد. یافته ها نتایج تحقیق نشان داد که در شاخص های زیست محیطی (مصرف کود, آفت کش ها, مصرف آب آبیاری, ورود ماشین آلات به مزرعه و کشاورزی تلفیقی) گندم دیم سازگاری بیشتری با محیط زیست دارد و با نمره 679/0 پایدارتر از گندم آبی با نمره 321/0 است. همچنین, در شاخص های اقتصادی (حاشیه ناخالص کشاورزی, ارزش ناخالص محصول, عملکرد تولیدات زراعی و بیمه) گندم آبی با نمره 538/0 پایدارتر از گندم دیم با نمره پایداری 462/0 می باشد. در شاخص های اجتماعی نیز (تحصیلات, سن, شغل جانبی نیروی کار و تعداد افراد تحت تکفل) گندم دیم با نمره 56/0 پایدارتر از گندم آبی با نمره 44/0 می باشد. به علاوه, میزان شاخص پایداری کل نشان می دهد که گندم دیم از گندم آبی پایدارتر است. بحث و نتیجه گیری: با توجه به نتایج, پیشنهاد می شود کشت محصول گندم با گونه های مقاوم به کم آبی ترویج گردد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    بهادران، فرزانه، رضایی، اعظم، اشراقی، فرشید، و کرامت زاده، علی. (1399). ارزیابی و مقایسه سطح پایداری گندم دیم و آبی در استان گلستان. علوم و تکنولوژی محیط زیست، 22(7 (پیاپی 98) )، 139-149. SID. https://sid.ir/paper/387666/fa

    Vancouver: کپی

    بهادران فرزانه، رضایی اعظم، اشراقی فرشید، کرامت زاده علی. ارزیابی و مقایسه سطح پایداری گندم دیم و آبی در استان گلستان. علوم و تکنولوژی محیط زیست[Internet]. 1399؛22(7 (پیاپی 98) ):139-149. Available from: https://sid.ir/paper/387666/fa

    IEEE: کپی

    فرزانه بهادران، اعظم رضایی، فرشید اشراقی، و علی کرامت زاده، “ارزیابی و مقایسه سطح پایداری گندم دیم و آبی در استان گلستان،” علوم و تکنولوژی محیط زیست، vol. 22، no. 7 (پیاپی 98) ، pp. 139–149، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/387666/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button