Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

206
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

406
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر سطوح مختلف پروتئین و چربی جیره بر شاخص های رشد، بیان ژن های درگیر در ایمنی (لایزوزیم و فاکتور نکروز دهنده تومور-یک آلفا) و اشتها (گرلین) در گورخر ماهی (Danio rerio)

صفحات

 صفحه شروع 47 | صفحه پایان 58

چکیده

 مطالعه حاضر برای ارزیابی تأثیر سطوح مختلف پروتئین و چربی جیره بر بیان ژن های درگیر در ایمنی (لایزوزیم و TNF-1α ) و اشتها (گرلین) در گورخر ماهی انجام شد. به این منظور 9 جیره با سه سطح پروتئین (25, 30 و 35%) و سه سطح چربی (4, 8 و 12%) تهیه و 135 قطعه بچه ماهی به صورت گروه های 5 تایی با میانگین وزن بدن (± انحراف معیار) 02/0 ± 23/1 گرم به-طور تصادفی در 27 آکواریوم 30 لیتری توزیع و 3 بار در روز به مدت 4 ماه تغذیه شدند. طرح آزمایش به صورت فاکتوریل بود و نتایج نشان داد با افزایش پروتئین جیره شاخص های رشد (وزن نهایی, افزایش وزن بدن, درصد افزایش وزن بدن, نرخ رشد ویژه و ضریب تبدیل غذایی) و میزان بیان ژن های ایمنی و اشتها در تیمار 35 % پروتئین افزایش معنی داری داشت (05/0p<). شاخص های رشد و بیان ژن لایزوزیم در تیمار 12% چربی نسبت به دیگر تیمارها و بیان ژن گرلین در تیمار 12 % چربی نسبت به 4% (05/0p<) و بیان ژن TNF-1α با افزایش سطوح چربی جیره افزایش یافت (05/0p>). اثر متقابل پروتئین و چربی نیز باعث افزایش شاخص های رشد و بیان ژن های ایمنی و گرلین شد (05/0p<), به طوری که بالاترین میزان رشد و بیان ژن در تمامی ژن-های مورد بررسی در تیمار 35% پروتئین و 12% چربی مشاهده شد. یافته های تحقیق حاضر مشخص کرد که پروتئین و چربی جیره می توانند در بهبود عملکرد دستگاه ایمنی و اشتها در گورخر ماهی نقش داشته باشند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    ریکی، فریده، سوداگر، محمد، پاک نژاد، حامد، و یوسفی سیاهکلرودی، سیامک. (1398). تاثیر سطوح مختلف پروتئین و چربی جیره بر شاخص های رشد, بیان ژن های درگیر در ایمنی (لایزوزیم و فاکتور نکروز دهنده تومور-یک آلفا) و اشتها (گرلین) در گورخر ماهی (Danio rerio). تغذیه آبزیان، 5(1 )، 47-58. SID. https://sid.ir/paper/388503/fa

    Vancouver: کپی

    ریکی فریده، سوداگر محمد، پاک نژاد حامد، یوسفی سیاهکلرودی سیامک. تاثیر سطوح مختلف پروتئین و چربی جیره بر شاخص های رشد, بیان ژن های درگیر در ایمنی (لایزوزیم و فاکتور نکروز دهنده تومور-یک آلفا) و اشتها (گرلین) در گورخر ماهی (Danio rerio). تغذیه آبزیان[Internet]. 1398؛5(1 ):47-58. Available from: https://sid.ir/paper/388503/fa

    IEEE: کپی

    فریده ریکی، محمد سوداگر، حامد پاک نژاد، و سیامک یوسفی سیاهکلرودی، “تاثیر سطوح مختلف پروتئین و چربی جیره بر شاخص های رشد, بیان ژن های درگیر در ایمنی (لایزوزیم و فاکتور نکروز دهنده تومور-یک آلفا) و اشتها (گرلین) در گورخر ماهی (Danio rerio)،” تغذیه آبزیان، vol. 5، no. 1 ، pp. 47–58، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/388503/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا