Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

333
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

478
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثرات سطوح مختلف لایزوزیم جیره غذایی بر فاکتورهای رشد، شاخص های خون شناسی و بیوشیمیایی سرمی در ماهی کپورمعمولی (Cyprinus carpio)

صفحات

 صفحه شروع 277 | صفحه پایان 284

کلیدواژه

کپور معمولی (Cyprinus carpio)Q1

چکیده

 این مطالعه به منظور بررسی اثر لایزوزیم در مقیاس ه ای اضافه شده به جیره در برخی فاکتورهای رشد, شاخص های ایمنی خون شناسی, بیوشیمیایی سرم در ماهی کپور معمولی-(Cyprinus carpio) می باشد. به این منظور 180 قطعه ماهی با میانگین وزنی 0/1± 25/94 گرم در 12 عدد تانک و 4 تیمار با 3 تکرار قرار داده شدند. پس از دوره سازگاری, ماهی ها با جیره های حاوی 0, 0/5, 1 و 1/5 گرم بر کیلوگرم لایزوزیم به مدت 8 هفته تغذیه شدند. در انتهای دوره ماهیان زیست سنجی شدند و خونگیری به عمل آمد و شاخص های خونی بررسی شد. نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد این محرک ایمنی در میزان رشد به-میزان حدودأ 26/37 گرم تاثیر مثبت داشته و بین تیمارها اختلاف معنی دار مشاهده شد (0/05>p). لایزوزیم جیره بر تعداد گلبول های سفید تیمارها با گروه شاهد تفاوت معنی داری را نشان دادند. بین تیمارهای آزمایشی در تعداد هموگلوبین نیز روند افزایشی مشاهده شد. شمارش افتراقی گلبول های سفید فقط در میزان لنفوسیت افزایش معنی داری بین تیمارهای آزمایشی و شاهد مشاهده شد, در بررسی میزان نوتروفیل بین تیمارها و شاهد اختلاف معنی داری دیده شد. هم چنین در مطالعه شاخص های بیوشیمیایی خون, مشخص شد که در هر سه فاکتور اختلاف معنی داری وجود داشت و روند افزایشی داشتند. با توجه به نتایج مطالعه حاضر به نظر می رسد استفاده از دوزهای 1 و 1/5 گرم بر کیلوگرم لایزوزیم می تواند به بهبود فاکتورهای خونی و بیوشیمیایی سرم و رشد این گونه پرورشی تاثیر مطلوبی داشته باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    بخت آزاد، شراره، پاک نژاد، حامد، حسینی فر، سیدحسین، و حاجی مرادلو، عبدالمجید. (1399). اثرات سطوح مختلف لایزوزیم جیره غذایی بر فاکتورهای رشد, شاخص های خون شناسی و بیوشیمیایی سرمی در ماهی کپورمعمولی (Cyprinus carpio). محیط زیست جانوری، 12(1 )، 277-284. SID. https://sid.ir/paper/206693/fa

    Vancouver: کپی

    بخت آزاد شراره، پاک نژاد حامد، حسینی فر سیدحسین، حاجی مرادلو عبدالمجید. اثرات سطوح مختلف لایزوزیم جیره غذایی بر فاکتورهای رشد, شاخص های خون شناسی و بیوشیمیایی سرمی در ماهی کپورمعمولی (Cyprinus carpio). محیط زیست جانوری[Internet]. 1399؛12(1 ):277-284. Available from: https://sid.ir/paper/206693/fa

    IEEE: کپی

    شراره بخت آزاد، حامد پاک نژاد، سیدحسین حسینی فر، و عبدالمجید حاجی مرادلو، “اثرات سطوح مختلف لایزوزیم جیره غذایی بر فاکتورهای رشد, شاخص های خون شناسی و بیوشیمیایی سرمی در ماهی کپورمعمولی (Cyprinus carpio)،” محیط زیست جانوری، vol. 12، no. 1 ، pp. 277–284، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/206693/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا