مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

347
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

549
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

پایش میزان سموم میکروبی و فلزات سنگین نمونه های برنج ایرانی و آرد برنج ایرانی جمع آوری شده از سطح استان کرمان

صفحات

 صفحه شروع 24 | صفحه پایان 35

چکیده

 مقدمه: برنج یکی از پرتولیدترین و پرمصرف ترین غلات در آسیا و نیز غذای اصلی اغلب خانواده های ایرانی است. فلزات سنگینی چون آرسنیک, سرب, کادمیوم و مایکوتوکسین هایی مثل آفلاتوکسین B1 و آفلاتوکسین کل, اکراتوکسین و برخی تریکوتسن ها, مستعد تجمع در بافت برنج می باشند. تغذیه انسان با برنج موجب ورود این مواد سمی و خطرناک به بدن شده و سبب ایجاد ناراحتی های عصبی گردیده و با پتانسیل بالای سرطان زایی, مخاطرات جدی برای سلامت انسان به وجود می آورند. روش ها: در این پژوهش, تعداد 10 نمونه برنج و آرد برنج تولید داخل کشور, در سطح عرضه شهر کرمان به طور تصادفی جمع آوری شده و از نظر مایکوتوکسین های دی اکسی نیوالنول, زیرالنون, اکراتوکسین A, آفلاتوکسینG1, G2, B1, B2)), کادمیوم, سرب و آرسنیک مورد ارزیابی قرار گرفتند. برای بررسی آماری از نرم افزار SPSS نسخه 25 و آزمون های مقایسه میانگین دانکن و آزمون T استفاده شد. نتایج: نتایج نشان داد که تمام نمونه های برنج ایرانی با برندهای مختلف موجود در سطح استان کرمان, از نظر میزان آفلاتوکسین B1, آفلاتوکسین کل (مجموع G1, G2, B1, B2), دئوکسی نیوالنول, زیرالنون و میزان فلزات سنگین کادمیم, سرب و آرسنیک پایین تر از حد مجاز استاندارد ایران بوده اند. نتیجه گیری: برنج ها و آرد برنج ایرانی برای مصرف کنندگان مخاطره ای ندارد و دارای استانداردهای لازم سم شناسی می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    زارعی جلیانی، انسیه، رضایی، محبوبه، خادمی پور، نجمه، و شریفان، انوشه. (1400). پایش میزان سموم میکروبی و فلزات سنگین نمونه های برنج ایرانی و آرد برنج ایرانی جمع آوری شده از سطح استان کرمان. پژوهشنامه حلال، 4(1 )، 24-35. SID. https://sid.ir/paper/388693/fa

    Vancouver: کپی

    زارعی جلیانی انسیه، رضایی محبوبه، خادمی پور نجمه، شریفان انوشه. پایش میزان سموم میکروبی و فلزات سنگین نمونه های برنج ایرانی و آرد برنج ایرانی جمع آوری شده از سطح استان کرمان. پژوهشنامه حلال[Internet]. 1400؛4(1 ):24-35. Available from: https://sid.ir/paper/388693/fa

    IEEE: کپی

    انسیه زارعی جلیانی، محبوبه رضایی، نجمه خادمی پور، و انوشه شریفان، “پایش میزان سموم میکروبی و فلزات سنگین نمونه های برنج ایرانی و آرد برنج ایرانی جمع آوری شده از سطح استان کرمان،” پژوهشنامه حلال، vol. 4، no. 1 ، pp. 24–35، 1400، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/388693/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button