Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مشخصات نشــریه/اطلاعات دوره

نتایج جستجو

2558

نتیجه یافت شد

مرتبط ترین ها

اعمال فیلتر

به روزترین ها

اعمال فیلتر

پربازدید ترین ها

اعمال فیلتر

پر دانلودترین‌ها

اعمال فیلتر

پر استنادترین‌ها

اعمال فیلتر

تعداد صفحات

27

انتقال به صفحه

آرشیو

سال

دوره(شماره)

مشاهده شمارگان

مرکز اطلاعات علمی SID1
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1400
  • دوره: 

    4
  • شماره: 

    1
  • صفحات: 

    58-68
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    529
  • دانلود: 

    361
چکیده: 

مقدمه: دولت ها برای تقویت و اشاعه بهداشت عمومی سعی در ترغیب شرکت های داروسازی به انجام تحقیقات (Reasearch & Develop) و نوآوری دارویی با ارائه مشوق هایی چون حق اختراع یا مالکیت فکری دارند تا آنان از حقوق ویژه ناشی از ثبت دارو به عنوان اختراع بهره مند شوند. روش ها: این مقاله به صورت توصیفی و مطالعه کتابخانه ای و با استفاده از پژوهش های تجربی درخصوص مالکیت فکری و صنعت دارو درخصوص موضوعات روش شناختی (متدلوژیکی) و منابع اصلی داده ها به برخی از موضوعات مهم و شکاف های اساسی در این راستا می پردازد. نتایج: علی رغم وجود مباحث و مسائل اساسی، شواهد تجربی نسبتاً اندکی در حمایت از سیاست گذاری درخصوص مالکیت فکری به چشم می خورد و بخش دارو در عرصه اقتصادی نه تنها پیچیده، بلکه از نظارت قانونی بالایی برخوردار است. هرچند دخالت های واسطه های تحصیل کرده مانند پزشکان و داروسازان تأثیر شدیدی بر تقاضای دارو دارند. به این طریق نیاز جامعه به دسترسی به داروهای جدید و مؤثر تأمین می شود. نتیجه گیری: این وظیفه دولت ها است تا از ایمنی، کارآیی و کیفیت محصولات سلامت محور در سلامت آحاد جامعه اطمینان حاصل کنند. بر اساس قواعد سنتی نظام حق اختراع، دو چالش اساسی پیش روی قابلیت کاربرد جدید دارویی وجود دارد و حتی موافقتنامه تریپس در مورد جدید محسوب شدن این نوآوری ها مطلبی نگفته است، بلکه صرفاً اعضای سازمان جهانی مالکیت معنوی را ملزم کرده است که گواهی ثبت اختراع را به محصولات و فرآیندهایی که از اساس جدید هستند، اعطا کند. اولین چالش این است که آیا کشف کاربرد جدید دارویی جزء روش های معالجه تلقی می شوند یا خیر و دومین چالش درخصوص جدید محسوب شدن این نوآوری ها است

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 529

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 361 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1400
  • دوره: 

    4
  • شماره: 

    1
  • صفحات: 

    1-12
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    2182
  • دانلود: 

    555
چکیده: 

مقدمه: فلس ماهیان به چهار دسته اصلی تقسیم و شامل فلس صفحه ای یا پلاکوئید (Placoid)، فلس لوزی یا گانوئید (Ganoid)، فلس دایره ای یا سیکلوئید (Cycloid) و فلس شانه ای یا کتنوئید (Ctenoid) می شود. روش ها: فلس هایی از ناحیه زیر باله پشتی، به آرامی از بدن ماهی جدا می گردند. در محلول هیپوکلرایت سدیم قرارداده شده تا موکوس و یا مواد جدا نشده دیگر جدا گردند. سپس فلس ها شسته و در سری های اتانول آبگیری می شوند. درنهایت بوسیله لایه نازکی از طلا پوشیده شده و توسط میکروسکوپ نوری و الکترونی نگاره مورد مطالعه و بررسی قرار می گیرد. نتایج: خارهای بیرون زده فلس های پلاکوئید، به پوست کوسه ها ویژگی یک بافت سخت را می دهد. اگر چه برخی از مار ماهیان دارای فلس مشخصی نیستند ولی در بسیاری از مار ماهیان نظیر مارماهی آب شیرین فلس های سیکلوئید کوچک و بیضوی وجود دارد که بر روی پوست قرار می گیرد. در بعضی از گربه ماهی ها، پوست با صفحات استخوانی موسوم به اسکوت ها (scutes) پوشانده شده است که نوعی زره بدن به طرق مختلف نمایان می شود. گربه ماهی فلس مشخص نداشته و در عوض پوست چرمی دارد. گربه ماهی به گونه دیگری تکامل یافته و فلس ندارند. با این حال، آنها دارای صفحات استخوانی برای محافظت هستند علاوه بر این، آنها از طریق پوست نفس می کشند و فلس ها مانع این روند می شوند. نتیجه گیری: وجود فلس در همه ماهیان غضروفی (کوسه ماهی، سپر و سفره ماهی)و برخی از مار ماهیان به طور واضح تأیید و اثبات می شود ولی در گربه ماهیان ساختار معمول فلس یا پولک تأیید نشده و در عوض ساختارهای اسکیوتی که عملکرد مشابه فلس داشته و نقش فلس یا پولک را ایفا می کند تأیید می گردد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 2182

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 555 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
نویسندگان: 

غنی زاده مهدیه

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1400
  • دوره: 

    4
  • شماره: 

    1
  • صفحات: 

    13-23
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    354
  • دانلود: 

    543
چکیده: 

مقدمه: امروزه در جامعه، یکی از آبزیانی که در برخی از رستوران ها سرو آن رایج است، لابستر می باشد. این در حالی است که جواز ورود این گونه آبزی به چرخه غذایی در جامعه اسلامی ما، منوط به حلیت شرعی آن می باشد. حال آنکه مطابق قول مشهور فقها، حلیت آبزیان صرفاً منحصر به ماهیان فلس دار و میگو است. در نتیجه چنانچه لابستر را ماهیتی متفاوت از این گونه ها به شمار آوریم، به تبع آن حکم حلیت آن، طبق قول مشهور با اشکال روبروست. لذا، سرو آن در عین حرمت آن نمونه ای از نادیده انگاشتن احکام شرعی در جامعه اسلامی می باشد. روش ها: در نتیجه، نظر به ضرورت ویژه بررسی این موضوع، پژوهش حاضر به شیوه توصیفی-تحلیلی به تبیین این امر پرداخته است. نتایج: یافته های پژوهش حاضر، حاکی از آن است که ماهیت مستقل لابستر نسبت به میگو و خرچنگ، آن را در زمره آبزیان غیر منصوص فقهی قرار می دهد. نتیجه گیری: در نتیجه با توجه به حاکمیت اصالة الاباحه بر موارد غیر منصوص می توان بر حلیت این قسم از آزیان، حکم نمود.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 354

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 543 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1400
  • دوره: 

    4
  • شماره: 

    1
  • صفحات: 

    24-35
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    350
  • دانلود: 

    555
چکیده: 

مقدمه: برنج یکی از پرتولیدترین و پرمصرف ترین غلات در آسیا و نیز غذای اصلی اغلب خانواده های ایرانی است. فلزات سنگینی چون آرسنیک، سرب، کادمیوم و مایکوتوکسین هایی مثل آفلاتوکسین B1 و آفلاتوکسین کل، اکراتوکسین و برخی تریکوتسن ها، مستعد تجمع در بافت برنج می باشند. تغذیه انسان با برنج موجب ورود این مواد سمی و خطرناک به بدن شده و سبب ایجاد ناراحتی های عصبی گردیده و با پتانسیل بالای سرطان زایی، مخاطرات جدی برای سلامت انسان به وجود می آورند. روش ها: در این پژوهش، تعداد 10 نمونه برنج و آرد برنج تولید داخل کشور، در سطح عرضه شهر کرمان به طور تصادفی جمع آوری شده و از نظر مایکوتوکسین های دی اکسی نیوالنول، زیرالنون، اکراتوکسین A، آفلاتوکسینG1, G2, B1, B2))، کادمیوم، سرب و آرسنیک مورد ارزیابی قرار گرفتند. برای بررسی آماری از نرم افزار SPSS نسخه 25 و آزمون های مقایسه میانگین دانکن و آزمون T استفاده شد. نتایج: نتایج نشان داد که تمام نمونه های برنج ایرانی با برندهای مختلف موجود در سطح استان کرمان، از نظر میزان آفلاتوکسین B1، آفلاتوکسین کل (مجموع G1, G2, B1, B2)، دئوکسی نیوالنول، زیرالنون و میزان فلزات سنگین کادمیم، سرب و آرسنیک پایین تر از حد مجاز استاندارد ایران بوده اند. نتیجه گیری: برنج ها و آرد برنج ایرانی برای مصرف کنندگان مخاطره ای ندارد و دارای استانداردهای لازم سم شناسی می باشد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 350

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 555 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1400
  • دوره: 

    4
  • شماره: 

    1
  • صفحات: 

    36-45
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    313
  • دانلود: 

    669
چکیده: 

مقدمه: روغن زیتون از جمله روغن های مفیدی است که به دلیل خواص بی شمار تغذیه ای و کیفی که دارد، در سبد خانوارها جایگاه ویژه ای یافته است. ترکیب اسیدهای چرب روغن زیتون، میزان مواد غیر قابل صابونی مثل توکوفرول ها و استرول ها، رقم زیتون و منطقه کشت میوه زیتون که جهت استخراج روغن، به کار گرفته شده، بر میزان ترکیبات پلی فنل اثرگذار است و درنهایت ظروف مورد استفاده و شرایط نگهداری، بر ویژگی های کیفی و حسی روغن ها و پایداری اکسیداسیونی آنها تأثیر زیادی دارد. هدف از این پژوهش، بررسی کیفی روغن های زیتون بکر درجه یک و روغن های پالایش شده موجود در بازار در سال 1399 در استان کرمان و مقایسه با استاندارد ملی ایران به منظور اطمینان از ثبات کیفیت روغن مصرفی توسط اقشار مختلف جامعه می باشد. . روش ها: آزمون های شناسایی و تعیین مقدار اسیدهای چرب و استرول ها با دستگاه کروماتوگرافی گازی و کروماتوگرافی گازی مجهز به مَس (Mass) و آزمون های شیمیایی نیز با معرف ها و محلول های شیمیایی استاندارد صورت پذیرفت. نتایج: نتایج این پژوهش نشان داد که میزان اسیدیته و پراکسید نمونه های روغن پالایش شده، به صورت معنی دار کمتر از نمونه های بکر درجه یک بوده است. ضریب خاموشی روغن های پالایش شده بالاتر از روغن های بکر و عدد غیرقابل صابونی شونده در نمونه های روغن زیتون بکر بالاتر از نمونه های پالایش شده بود. نتیجه گیری: تمام نمونه های مورد آزمون در حدود مجاز استاندارد قرار داشتند و بر اساس استاندارد ملی ایران قابل قبول بوده اند.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 313

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 669 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
نویسندگان: 

عمارلو مرتضی

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1400
  • دوره: 

    4
  • شماره: 

    1
  • صفحات: 

    46-57
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    461
  • دانلود: 

    851
چکیده: 

مقدمه: سلامت روان و تأمین آن برای یک شخص یکی از اساسی ترین، امری است که برای پویایی و استواری آن ضروری است. از این رو در آموزه های دینی جهت تأمین سلامت و شاخصه های تأثیرگذار در آن توجه خاصی شده است و هدف از پژوهش، بررسی نقش روزی حلال در شاخصه ی معرفتی خودشناسی و تأثیر آن در تأمین سلامت روان با تکیه بر آیات و روایات و نظرات علما است. روش ها: این پژوهش با استفاده از آیات و روایات وکتب مرتبط با آنها در صدد تبیین ارتباط روزی حلال با خودشناسی در تأمین سلامت روان می باشد و به روش مطالعه کتابخانه ای انجام گرفته و اطلاعات لازم جمع آوری و تجزیه و تحلیل شده است؛ بنابراین روش تحقیق در این مقاله، توصیفی-تحلیلی محسوب می شود. نتایج: در این نتایج برای ایجاد آرامش روانی و سلامت روحی انسان، عوامل متعددی را برشمرده است آنچه که به نظر مهم رسید، یکی از عوامل تأثیرگذار، خودشناسی است که دارای شاخصه های است از جمله؛ علم و آگاهی، تزکیه نفس، زهد، تلاش و روحیه خستگی ناپذیر و خداشناسی با محوریت نقش روزی حلال در ایجاد آرامش یاد شده است. نتیجه گیری: در متون دینی به ویژه قرآن کریم روزی حلال و سلامت روان از جایگاه ویژه برخوردار است و بر حفظ آن در آیات و روایات تأکید شده است و همچنین به ارتباط و نقش روزی حلال در شاخصه های سلامت روان در قرآن و سخنان پیامبر (ص) و ائمه اطهار (ع) سفارش شده است.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 461

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 851 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1400
  • دوره: 

    4
  • شماره: 

    1
  • صفحات: 

    58-67
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    296
  • دانلود: 

    86
چکیده: 

سابقه و هدف: در سال 2013، سازمان ملل برای خنثی کردن پیش بینی کمبود جهانی مواد غذایی و کاهش انتشار گازهای گلخانه ای شروع به ترویج مصرف حشرات به عنوان منبع جایگزین غنی از پروتئین و مواد معدنی کرد. در نتیجه، حشره خواری یا مصرف حشرات انگیزه بیشتری پیدا می کند و تخمین زده می شود که بازار جهانی حشرات خوراکی تا سال 2023 به 1. 2 میلیارد دلار برسد. با این حال، در حالی که تعداد بیشتری از حشرات به طور فزاینده ای در سراسر جهان به بخشی از غذاهای فرآوری شده تبدیل می شوند، نهادهای صدور گواهینامه حلال موضعی واحد بر روی «حلال» بودن حشرات و عصاره های آنها ندارند. هدف این مقاله کنار هم قرار دادن دیدگاه های دانشمندان چهار مذهب سنی (مکتب های قانون کانون اسلامی) در مورد مصرف حشرات و استفاده از نظریه های زبانشناسی قرآن و عبارات اسلامی در ساخت چارچوب نظری بر این موضوع است. نتایج: تحلیل گفتمان انتقادی (CDA) به عنوان یک روش تحقیق که کل فرآیند تحقیق را راهنمایی و هدایت می کند، تصویب شد، در حالی که تحلیل محتوا همچنان روش اصلی تحقیق است. نتیجه گیری: شامل فاکتورهای مربوطه ای است که باید هنگام تأیید حلالیت مواد غذایی مبتنی بر حشرات در نظر گرفته شود. تازگی و سهم این مقاله در افشای محیط فرهنگی است که احکام دانشمندان کلاسیک را در مورد مصرف حشرات آگاه می کند، که بعداً منادی اختلافات بین نهادهای صدور گواهینامه حلال معاصر شد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 296

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 86 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1400
  • دوره: 

    4
  • شماره: 

    1
  • صفحات: 

    58-67
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    473
  • دانلود: 

    567
چکیده: 

سابقه و هدف: برای جلوگیری از کمبود مواد غذایی در جهان و به حداقل رساندن گازهای گلخانه ای، سازمان ملل استفاده از حشرات را برای تامین بخشی از پروتئین غذایی انسان ترویج داده است. بر این اساس، مردم انگیزه بیشتری برای مصرف حشرات خوراکی خواهند داشت و پیش بینی می شود تا سال 2023 بازار جهانی حشرات خوراکی افزایش قابل توجهی داشته باشد. کشورها موضع مشترکی در مورد تایید مصرف حشرات خوراکی ندارند. هدف از این پژوهش، گردآوری دیدگاه های علمای مذاهب چهارگانه اهل سنت در مورد استفاده از حشرات خوراکی بر اساس نظریه های قرآن و دین است. نتایج: تحلیل گفتمان انتقادی به عنوان یک روش تحقیق می تواند کل فرآیند تحقیق را هدایت کند، در حالی که تحلیل محتوا روش اصلی تحقیق است. نتیجه گیری: شامل شاخص هایی است که هنگام تایید قانونی بودن غذاهای حشرات خوراکی باید در نظر گرفته شود. تازگی این تحقیق به محققان علوم اسلامی در استفاده از حشرات خوراکی کمک می کند. آنها می توانند با شناخت نظرات یکدیگر برنامه ای برای حشرات خوراکی تهیه کنند. در انتها لازم به ذکر است در بسیاری از مذاهب حشره خواری غیر مجاز و حرام می باشد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 473

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 567 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
نشریه: 

HALAL JOURNAL

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    2021
  • دوره: 

    4
  • شماره: 

    1
  • صفحات: 

    68-85
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    125
  • دانلود: 

    0
چکیده: 

Introduction: To strengthen and promote public health, governments try to encourage pharmaceutical companies to conduct research and pharmaceutical innovation by providing incentives such as patents or intellectual property so that they enjoy special rights arising from drug registration as an invention. Methods: I This article examines experimental research on intellectual property and the pharmaceutical industry on methodological issues and the main sources of data on some important issues and fundamental gaps in this direction. Results: Despite the existence of fundamental issues, there is relatively little empirical evidence in support of intellectual property policy, and the pharmaceutical sector in the economic field is not only complex, but also has high legal oversight. However, interventions by educated intermediaries such as physicians and pharmacists have a profound effect on drug demand. In this way, the community's need for access to new and effective drugs is met. Conclusion: It is the duty of governments to ensure the safety, efficiency and quality of health products, focusing on the health of individuals in society. According to the traditional rules of the patent system, there are two major challenges to the advancement of the new drug capability, and even the Trips agreement does not say that these innovations are new, but only requires members of the World Intellectual Property Organization to certify patents. Grant products and processes that are fundamentally new.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 125

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1400
  • دوره: 

    4
  • شماره: 

    1
  • صفحات: 

    86-93
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    298
  • دانلود: 

    507
چکیده: 

مقدمه: محصولات غذایی حاوی مواد شیمیایی مختلفی، شامل عناصر ضروری و مغذی، عناصر سمی و مضر هستند در این بین محصولات لبنی مصرف گسترده ای در بین افراد دارد وبررسی میزان عناصری مانند روی و مس که جهت فعالیت های حیاتی بدن ضروری بوده و فلزات سنگین سمی مانند کادمیوم و سرب که در اثر آلودگی های محیطی وارد محصولات لبنی می شود و به، به کنترل و پایش نیازمند است. روش ها: برای بررسی میزان فلزات روی، مس، سرب و کادمیوم در ماست و دوغ، محصولات 12 کارخانه پر مصرف در سطح شهر تهران که شامل 9 نشان تجاری ماست و9 نشان تجاری دوغ بود، جمع آوری شده و به روش Differential Pulse Anodic Stripping Voltammetry به دلیل حساسیت بالا و انتخاب پذیری آن استفاده شد. جهت آماده سازی نمونه از روش خاکستر خشک Dry Ash استفاده شد و نمونه ها را به سل دستگاه تزریق و جهت رسم منحنی کالیبراسیون از روش اضافه کردن استاندارد ادیشن (در هر مرحله سه مرتبه) استفاده شد. میانگین غلطت روی، مس، سرب و کادمیوم با استفاده از نرم افزار SPSS داده ها پردازش گردید. نتایج: برای نمونه های ماست و دوغ به ترتیب غلظت میانگین روی56/4± 08/27 و53/1 ± 72/8 µ g/l، برای مس70/0± 94/4 و 59/0± 21/3 µ g/l، برای کادمیوم 73/0± 34/6 و 64/0± 05/4µ g/l و برای سرب 69/0± 84/4 و62/0± 09/3 µ g/l به دست آمد که بر اساس سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد ((FAO و سازمان بهداشت جهانی ((who و وزارت کشاورزی ایالات متحده آمریکاUSDA غلظت تمامی فلزات پایین تر از میزان مجاز اعلام شده و همچنین اختلاف معنی داری هم بین غلظت نمونه های ماست و دوغ مورد مطالعه وجود ندارد نداشت (05/0 pvalue>). نتیجه گیری: با توجه به مصرف روزافزون محصولات لبنی ماست و دوغ در سبد غذایی خانوار و نقش جدی آن در تغذیه روزمره، بنابراین بررسی و کنترل کیفی عناصر ریزمغذی روی و مس و آلاینده های سرب و کادمیوم ضروری به نظر می رسد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 298

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 507 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
telegram sharing button
whatsapp sharing button
linkedin sharing button
twitter sharing button
email sharing button
email sharing button
email sharing button
sharethis sharing button