مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

314
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

484
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیرتنش شوری کلرید سدیم بر برخی ویژگی های مورفوفیزیولوژیک گیاه مریم گلی مزرعه روی (. Salvia nemorosa L)

صفحات

 صفحه شروع 983 | صفحه پایان 993

چکیده

 شوری آب آبیاری در بسیاری از نقاط جهان به عنوان عامل محدود کننده رشد و عملکرد گیاهان به شمار می آید. گونه های مختلف مریم گلی دارای خواص متعدد دارویی و درمانی هستند. به منظور ارزیابی اثر تنش شوری بر صفات مورفوفیزیولوژیک گیاه مریم گلی مزرعه روی (Salvia nemorosa L. ), آزمایشی به صورت طرح بلوک کامل تصادفی با 4 تیمار شوری شامل شاهد (12 میلی مولار), 50, 75 و 100 میلی مولار محلول کلرید سدیم و در 5 تکرار در مرکز تحقیقات سازمان پارک ها و فضای سبز شهر اصفهان در سال 1397 انجام شد. نتایج تجزیه واریانس داده ها نشان داد شوری تاثیر معنی داری بر ارتفاع گیاه, تعداد برگ, طول و عرض برگ, طول گل آذین, تعداد گل آذین در هر بوته, تعداد گل در هر گل آذین, تعداد بذر در گل آذین, وزن تر و خشک اندام هوایی, وزن تر و خشک ریشه, میزان کلروفیل a, b و کل دارد. صفات مذکور در سطح شوری100 میلی مولار به ترتیب 20. 56, 68. 95, 54. 41, 27. 97, 9. 19, 82. 85, 41. 45, 62. 31, 60. 47, 53. 84, 23. 13, 34. 09, 66. 66, 62. 5 و 64. 7 درصد نسبت به تیمار شاهد کاهش نشان دادند. شوری بر میزان پرولین و فنول کل نیز تاثیر معنی داری داشت و میزان پرولین و فنول کل در تیمار100میلی مولار کلرید سدیم نسبت به تیمار شاهد به ترتیب 62. 5 و 96. 17 درصد افزایش نشان داد. با توجه به این که اعمال شوری بالاتر از 50 میلی مولار کلرید سدیم منجر به کاهش معنی دار وزن تر و خشک ریشه و وزن خشک اندام هوایی گردید و علایم زردی و سوختگی در نمونه های گیاهی مشاهده شد, می توان نتیجه گرفت که گیاه مریم گلی مزرعه روی سطوح شوری تا 50 میلی مولار کلرید سدیم را می تواند تحمل کند و نسبت به سطوح بالاتر شوری حساسیت نشان می دهد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    حیدری، زهرا، اسدی قارنه، حسینعلی، و رزمجو، جمشید. (1399). تاثیرتنش شوری کلرید سدیم بر برخی ویژگی های مورفوفیزیولوژیک گیاه مریم گلی مزرعه روی (. Salvia nemorosa L). تنش های محیطی در علوم زراعی، 13(3 )، 983-993. SID. https://sid.ir/paper/388813/fa

    Vancouver: کپی

    حیدری زهرا، اسدی قارنه حسینعلی، رزمجو جمشید. تاثیرتنش شوری کلرید سدیم بر برخی ویژگی های مورفوفیزیولوژیک گیاه مریم گلی مزرعه روی (. Salvia nemorosa L). تنش های محیطی در علوم زراعی[Internet]. 1399؛13(3 ):983-993. Available from: https://sid.ir/paper/388813/fa

    IEEE: کپی

    زهرا حیدری، حسینعلی اسدی قارنه، و جمشید رزمجو، “تاثیرتنش شوری کلرید سدیم بر برخی ویژگی های مورفوفیزیولوژیک گیاه مریم گلی مزرعه روی (. Salvia nemorosa L)،” تنش های محیطی در علوم زراعی، vol. 13، no. 3 ، pp. 983–993، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/388813/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button