مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,273
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

999
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه خواص ضد باکتریایی اسانس چهار گونه گیاه دارویی مریم گلی .Salvia L

صفحات

 صفحه شروع 205 | صفحه پایان 210

کلیدواژه

ثبت نشده است

چکیده

 سابقه و هدف: با توجه به مقاومت روز افزون باکتری های بیماری زا نسبت به آنتی بیوتیک ها، پژوهشگران در پی یافتن داروهای جدید گیاهی به عنوان جایگزین داروهای شیمیایی وآنتی بیوتیک هستند. هدف این تحقیق، بررسی خواص ضد باکتریایی عصاره آبی چهار گونه از جنس دارویی مریم گلی برسویه های استاندارد باکتریایی اشریشیا کلی، شیگلا فلکسنری، کلبسیلا پنومونیو قارچی کاندیدا آلبیکنس و کاندیدا بود.روش بررسی: تحقیق به روش تجربی و در آزمایشگاه تحقیقاتی دانشگاه آزاد واحد تهران شمال انجام شد. پس از جمع آوری چهارگونه این جنس از رویشگاه های طبیعی، از روش تقطیر با آب به منظور اسانس گیری استفاده شد. سپس اسانس های حاصل، توسط دستگاه کروماتوگراف گازی (GC) و کروماتوگراف گازی متصل به طیف سنج جرمی (GC/MS) مورد تجزیه و تحلیل قرارگرفت. به منظور مطالعه خواص ضد باکتریایی گونه ها، پس ازتهیه محیط کشت و سوسپانسیون باکتریایی از پنج گونه باکتری، تزریق با روش ایجاد چاهک انجام و قطر هاله مهار رشد سنجیده شد.یافته ها:بر اساس نتایج، سس کویی ترپن ها و منوترپن هایی مانند Occidental و Germacerne D عمده ترین ترکیبات اسانس بودند و بالاترین بازده اسانس از گونه S. aethiopis و پایین ترین آن از گونه S. atropatana به دست آمد. همچنین مشخص گردید که اسانس نمونه های گیاهی مورد تحقیق بر روی همه باکتری های مورد آزمایش در این پژوهش اثر ممانعت کننده داشت که به ترتیب بیشترین اثر مربوط به اسانس 5% بود. به طوری که اسانس 5% گونهS.aetiopis بر روی EscheIchia coli و گونه S. oligophylla بر روی Candida albicans و گونه S. macrosiphon برروی Klebsiella pneumonia بیشترین اثر مهارکنندگی را داشتند.نتیجه گیری:علی رغم تاثیر قابل توجه غلظت 5% اسانس گونه های این گیاه بر روی سویه های میکروبی مورد آزمایش، به نظر می-رسد باید مطالعات تکمیلی و گسترده تری به منظور معرفی این گیاهان به عنوان جایگزین داروهای ضد میکروبی انجام گیرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    سلیم پور، فهیمه، مازوجی، علی، مظهر، سیده فلور، و برزین، گیتی. (1392). مقایسه خواص ضد باکتریایی اسانس چهار گونه گیاه دارویی مریم گلی .Salvia L. پژوهش در پزشکی، 37(4)، 205-210. SID. https://sid.ir/paper/42031/fa

    Vancouver: کپی

    سلیم پور فهیمه، مازوجی علی، مظهر سیده فلور، برزین گیتی. مقایسه خواص ضد باکتریایی اسانس چهار گونه گیاه دارویی مریم گلی .Salvia L. پژوهش در پزشکی[Internet]. 1392؛37(4):205-210. Available from: https://sid.ir/paper/42031/fa

    IEEE: کپی

    فهیمه سلیم پور، علی مازوجی، سیده فلور مظهر، و گیتی برزین، “مقایسه خواص ضد باکتریایی اسانس چهار گونه گیاه دارویی مریم گلی .Salvia L،” پژوهش در پزشکی، vol. 37، no. 4، pp. 205–210، 1392، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/42031/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button