مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

389
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

495
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی عملکرد غشا الیاف توخالی نانوساختار پلی اترسولفون در تصفیه و تغلیظ آب پنیر

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 13

چکیده

 زمینه و هدف: آب پنیر یک محصول جانبی صنایع لبنی در هنگام تولید پنیر است. به عنوان یک ماده خام, آب پنیر کاربردهای بسیاری در صنایع غذایی به دلیل خواص عملکردی و غذایی پروتئین ها و لاکتوز موجود در آن دارد. تکنولوژی غشایی, مخصوصاً اولترافیلتراسیون (UF), در صنعت لبنیات برای تولید کنسانتره پروتئین آب پنیر استفاده می شود, زیرا این تکنولوژی امکان تغلیظ گزینشی پروتئین ها نسبت به باقی اجزای آب پنیر را فراهم می سازد. بر این پایه, هدف از این پژوهش تغلیظ و تصفیه آب پنیر با استفاده از غشاهای UF بوده است. روش بررسی: سه غشا الیاف توخالی نانوساختار پلی اترسولفون با مشخصات و اندازه حفرات متفاوت آزمایش شدند و اثر پارامترهای عملیاتی دما (دمای ° C 43), فشار (سه فشار bar 3, bar 2 و bar 1) و سرعت جریان عرضی خوراک بر شار جریان عبوری, پس زنی پروتئین و عبور لاکتوز بررسی و تحلیل شد. یافته ها: نتایج نشان داده با افزایش فشار, شار افزایش پیدا کرد ولی این افزایش در فشارهای پایین تر محسوس تر بوده است. علاوه بر این, با توجه به افزایش گرفتگی و کاهش بازیابی شار, فشارهای بالا مناسب تشخیص داده نشد. افزایش سرعت جریان عرضی خوراک با افزایش تلاطم و کاهش گرفتگی بر روی سطح غشا, باعث افزایش شار شد اگرچه تأثیر این پارامترها بر درصد پس زنی پروتئین و عبور لاکتوز ناچیز بود. در بهترین شرایط عملیاتی درصد بیشینه پس زنی پروتئین 01/91 % اندازه گیری شد. بحث و نتیجه گیری: نتایج نشان داد که فرآیند UF با مدول الیاف توخالی برای تغلیظ و تصفیه آب پنیر مناسب است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    باکری، غلامرضا، و لطفی، شبنم. (1399). بررسی عملکرد غشا الیاف توخالی نانوساختار پلی اترسولفون در تصفیه و تغلیظ آب پنیر. علوم و تکنولوژی محیط زیست، 22(4 (پیاپی 95) )، 1-13. SID. https://sid.ir/paper/389164/fa

    Vancouver: کپی

    باکری غلامرضا، لطفی شبنم. بررسی عملکرد غشا الیاف توخالی نانوساختار پلی اترسولفون در تصفیه و تغلیظ آب پنیر. علوم و تکنولوژی محیط زیست[Internet]. 1399؛22(4 (پیاپی 95) ):1-13. Available from: https://sid.ir/paper/389164/fa

    IEEE: کپی

    غلامرضا باکری، و شبنم لطفی، “بررسی عملکرد غشا الیاف توخالی نانوساختار پلی اترسولفون در تصفیه و تغلیظ آب پنیر،” علوم و تکنولوژی محیط زیست، vol. 22، no. 4 (پیاپی 95) ، pp. 1–13، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/389164/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا