مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

532
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

436
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی تاثیر کاربرد تلفیقی اوره و ورمی کمپوست بر ویژگی های کمی و کیفی و بازدهی اقتصادی سیب زمینی رقم سانته در بهبهان

صفحات

 صفحه شروع 31 | صفحه پایان 48

چکیده

 به منظور مطالعه تاثیر کاربرد تلفیقی اوره و ورمی کمپوست بر ویژگی های کمی و کیفی سیب زمینی (رقم سانته) و ارزیابی اقتصادی این سیستم کوددهی, پژوهش مزبور به صورت طرح بلوک های کامل تصادفی شامل چهار تیمار و سه تکرار در ایستگاه تحقیقات کشاورزی بهبهان به مدت دو سال زراعی (95-1393) اجرا شد. تیمارهای مورد مطالعه شامل عدم مصرف نیتروژن, تامین 50 درصد نیتروژن مورد نیاز گیاه از طریق اوره و 50 درصد از طریق ورمی کمپوست, تامین 75 درصد نیتروژن مورد نیاز گیاه از طریق اوره و 25 درصد از طریق ورمی کمپوست و تامین 100 درصد نیتروژن مورد نیاز گیاه از طریق اوره بودند. کاشت غده های بذری جوانه دار در اواسط دی ماه انجام و غده ها در اواخر اردیبهشت ماه برداشت شدند. عملکرد کل و قابل فروش غده, کارایی مصرف نیتروژن و کارایی زراعی مصرف نیتروژن در تیمار تامین 75 درصد نیتروژن مورد نیاز گیاه از طریق اوره و 25 درصد از طریق ورمی کمپوست به طور معنی داری از سایر تیمارها بیشتر بود. کاربرد ورمی کمپوست در هر دو تیمار تامین 75 درصد نیتروژن مورد نیاز گیاه از طریق اوره و 25 درصد از طریق ورمی کمپوست و تامین 50 درصد نیتروژن مورد نیاز گیاه از طریق اوره و 50 درصد از طریق ورمی کمپوست سبب افزایش معنی دار تعداد ساقه, تعداد غده و کاهش نیترات غده در مقایسه با تیمار تامین 100 درصد نیتروژن مورد نیاز از منبع اوره شد. تاثیر ورمی کمپوست بر درصد ماده خشک غده معنی دار نبود. ارزیابی اقتصادی مشخص کرد که حداکثر سود به تیمار تامین 75 درصد نیتروژن مورد نیاز از طریق اوره و 25 درصد از طریق ورمی کمپوست تعلق داشته است. بر اساس نتایج این پژوهش تامین 75 درصد نیتروژن مورد نیاز از طریق اوره و 25 درصد از طریق ورمی کمپوست می تواند سبب افزایش عملکرد کمی و کیفی سیب زمینی و بهبود درآمد کشاورزان شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    دارابی، عبدالستار، یعقوبی، وحید، رفیع، محمدرضا، امیدواری، شهرام، و جوادزاده، مریم. (1399). ارزیابی تاثیر کاربرد تلفیقی اوره و ورمی کمپوست بر ویژگی های کمی و کیفی و بازدهی اقتصادی سیب زمینی رقم سانته در بهبهان. تولید فرآوری محصولات زراعی و باغی، 10(2 )، 31-48. SID. https://sid.ir/paper/389368/fa

    Vancouver: کپی

    دارابی عبدالستار، یعقوبی وحید، رفیع محمدرضا، امیدواری شهرام، جوادزاده مریم. ارزیابی تاثیر کاربرد تلفیقی اوره و ورمی کمپوست بر ویژگی های کمی و کیفی و بازدهی اقتصادی سیب زمینی رقم سانته در بهبهان. تولید فرآوری محصولات زراعی و باغی[Internet]. 1399؛10(2 ):31-48. Available from: https://sid.ir/paper/389368/fa

    IEEE: کپی

    عبدالستار دارابی، وحید یعقوبی، محمدرضا رفیع، شهرام امیدواری، و مریم جوادزاده، “ارزیابی تاثیر کاربرد تلفیقی اوره و ورمی کمپوست بر ویژگی های کمی و کیفی و بازدهی اقتصادی سیب زمینی رقم سانته در بهبهان،” تولید فرآوری محصولات زراعی و باغی، vol. 10، no. 2 ، pp. 31–48، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/389368/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button