مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

324
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

500
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

واکنش جوانه زنی بذر و رشد گیاهچه ژنوتیپ های گندم (. Triticum aestivum and Triticum durum L) به تنش شوری در رژیم های مختلف دمایی

صفحات

 صفحه شروع 251 | صفحه پایان 262

چکیده

 به منظور بررسی اثر برهمکنش شوری و دما بر جوانه زنی و رشد گیاهچه سه ژنوتیپ گندم نان و دوروم, آزمایشی در سال 93-1392 در آزمایشگاه تخصصی واحد علوم تحقیقات خوزستان در محیط کشت پتری دیش انجام شد. آزمایش به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی و چهار تکرار با سه فاکتور دما (15/10, 25/20 و 35/30 درجه سانتی گراد به ترتیب شب و روز), ژنوتیپ های گندم (دو ژنوتیپ نان شامل رقم چمران و لاین 20 سراسری و لاین دوروم D85-17) و شوری (صفر, دو, چهار, هشت و 12 دسی زیمنس بر متر) اجرا شد. نتایج نشان داد که افزایش شوری باعث کاهش معنی دار درصد جوانه زنی در ژنوتیپ های گندم شد. ژنوتیپ های گندم در دمای 25/20 درجه سانتی گراد بیشترین رشد گیاهچه را به خود اختصاص دادند. بیشترین و کمترین درصد جوانه زنی در دمای 15/10 و 35/30 درجه سانتی گراد مشاهده شد. لاین دوروم D85-17 در مقایسه با دو ژنوتیپ نان حساسیت بیشتری نسبت به شوری و دما داشت. افزایش دمای محیط, اثر شوری بر جوانه زنی و رشد گیاهچه را تشدید کرد. افزایش دما موجب تشدید اثر شوری بر طول ساقه چه شد به نحوی که میزان کاهش طول ساقه چه در شوری 12 دسی زیمنس نسبت به شاهد آب مقطر در دماهای 15/10, 25/20 و 30/35 به ترتیب 33. 3, 50 و 84 درصد بود. نسبت سدیم به پتاسیم در گیاهچه ژنوتیپ های گندم در دماهای بالا افزایش یافت. لاین دوروم D85-17از نسبت سدیم به پتاسیم و حساسیت بیشتر به شوری در مقایسه با دو ژنوتیپ نان برخوردار بود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مدحج، عادل، و کربلایی، اعظم. (1398). واکنش جوانه زنی بذر و رشد گیاهچه ژنوتیپ های گندم (. Triticum aestivum and Triticum durum L) به تنش شوری در رژیم های مختلف دمایی. تنش های محیطی در علوم زراعی، 12(1 )، 251-262. SID. https://sid.ir/paper/390133/fa

    Vancouver: کپی

    مدحج عادل، کربلایی اعظم. واکنش جوانه زنی بذر و رشد گیاهچه ژنوتیپ های گندم (. Triticum aestivum and Triticum durum L) به تنش شوری در رژیم های مختلف دمایی. تنش های محیطی در علوم زراعی[Internet]. 1398؛12(1 ):251-262. Available from: https://sid.ir/paper/390133/fa

    IEEE: کپی

    عادل مدحج، و اعظم کربلایی، “واکنش جوانه زنی بذر و رشد گیاهچه ژنوتیپ های گندم (. Triticum aestivum and Triticum durum L) به تنش شوری در رژیم های مختلف دمایی،” تنش های محیطی در علوم زراعی، vol. 12، no. 1 ، pp. 251–262، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/390133/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button