مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

334
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

475
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی مقاومت برخی از ارقام برنج به بیماری بلایت باکتریایی ناشی ازXanthomonas oryzae pv. Oryzae

صفحات

 صفحه شروع 59 | صفحه پایان 70

چکیده

بلایت باکتریایی که توسط Xanthomonas oryzae pv. oryzae (Xoo) ایجاد می شود, یکی از مخرب ترین بیماری های برنج در مناطق کشت این محصول در دنیا به شمار می آید. گرچه کاربرد ترکیبات شیمیایی به طور معنی داری بیماری های گیاهی را کاهش می دهد, ولی کاشت ارقام مقاوم همچنان به عنوان موثرترین روش کنترل بیماری های گیاهی به حساب می آید. هدف از انجام تحقیق حاضر, بررسی مقاومت چهار رقم برنج هاشمی, لنجان, فیروزان و گیلانه به بیماری بلایت باکتریایی در شرایط اتاقک رشد بود. بعد از مایه زنی باکتری Xoo به فضای بین سلولی گیاهان (107 واحد تشکیل دهنده کلنی بر میلی لیتر آب سترون), رشد جمعیت باکتری, پیشرفت علائم بیماری و همچنین اثرات تنش باکتری بر فعالیت آنزیم های سوپراکسیددیسموتاز, کاتالاز و پراکسیداز در برگ های ارقام مختلف برنج مطالعه شد. فعالیت آنتی اکسیدانی در برگ های آلوده 4, 8 و 12 روز پس از مایه زنی باکتری مورد بررسی قرار گرفت. چهارده و شانزده روز پس از مایه زنی, حداکثر جمعیت باکتری در برگ های رقم هاشمی و بعد از آن در رقم گیلانه و فیروزان توسعه پیدا کرد. حداکثر فعالیت آنزیم پراکسیداز, در رقم لنجان و 12 روز پس از مایه زنی مشاهده گردید. فعالیت آنزیم سوپراکسیددیسموتاز در ارقام لنجان, گیلانه, هاشمی و فیروزان 12 روز پس از مایه زنی باکتری در مقایسه با گیاه شاهد در همین زمان به ترتیب 3/33, 5/23, 5/15 و 3/33 درصد افزایش یافت. مطالعه حاضر نشان داد که رقم هاشمی بر اساس دینامیک جمعیت باکتری Xoo در برگ های ارقام مختلف, بیماری زایی (درصد ناحیه نکروز برگ) و فعالیت آنتی اکسیدانی, حساس ترین رقم و رقم لنجان بیشترین مقاومت را در مقایسه با سه رقم دیگر به بلایت باکتریایی داشتند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button