هدف از این مطالعه بررسی تاثیر اسانس مرزه و فلاوومایسین بر عملکرد، کیفیت لاشه، پارامترهای ایمنی و هماتولوژی جوجه های گوشتی بود. در این تحقیق تعداد 400 قطعه جوجه جنس نر سویه تجاری راس 308، در قالب طرح آزمایشی کاملاً تصادفی با پنج تیمار و چهار تکرار و 20 قطعه جوجه گوشتی در هر واحد آزمایش مورد استفاده قرار گرفت. تیمارهای آزمایشی شامل جیره شاهد (فاقد اسانس مرزه و آنتی بیوتیک فلاوومایسین)، جیره حاوی آنتی بیوتیک فلاوومایسین 6/0 درصد و سطوح متفاوت اسانس مرزه (200، 400 و 600 میلی گرم در کیلوگرم خوراک) بود. نتایج نشان داد افزودن اسانس مرزه در مقایسه با فلاوومایسین به جیره جوجه های گوشتی در هفته های اول و پنجم پرورش باعث کاهش معنی دار مصرف خوراک و ضریب تبدیل غذایی شد و در هفته نخست باعث بهبود معنی دار افزایش وزن در مقایسه با گروه شاهد شد (05/0p<). تاثیر اسانس مرزه و آنتی بیوتیک فلاوومایسین بر افزایش وزن بدن و ضریب تبدیل غذایی جوجه های گوشتی در کل دوره معنی دار نبود. بین تیمارهای آزمایشی به لحاظ میزان آب مصرفی در کل دوره پرورش تفاوت معنی داری وجود داشت، جوجه های تغذیه شده با جیره حاوی 200 و 400 میلی گرم در کیلوگرم اسانس مرزه به ترتیب بیشترین و کمترین مصرف آب را داشتند (05/0p<). تاثیر اسانس مرزه و فلاوومایسین بر کیفیت لاشه، فرآسنجه های خونی، پارامترهای ایمنی و کیفیت گوشت سینه معنی دار نبود. با توجه به یافته های تحقیق حاضر می توان بیان نمود که آنتی بیوتیک فلاوومایسین و اسانس مرزه تاثیر معنی داری در جهت بهبود شاخص های تولید، پارامتر های ایمنی و کیفیت لاشه جوجه های گوشتی ندارند.