مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

304
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

642
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مروری بر رویکرد های بیوتکنولوژیکی مدرن، در آنالیز ژلاتین حلال

صفحات

 صفحه شروع 77 | صفحه پایان 88

چکیده

 سابقه و هدف: با افزایش تمایل مصرف کنندگان مسلمان و غیرمسلمان در سال های اخیر به تهیه محصولات با برچسب حلال, بازار جهانی حلال گسترش یافته است. در واقع اسلام فقط یک دین نیست بلکه روشی است برای زندگی, که حتی در آن غذا خوردن هم دارای احکام ویژه ای بوده است به گونه ای که قرآن کتاب آسمانی مسلمانان در آیات بسیاری به تشریح این مفهوم پرداخته و به طور خاص, 41 آیه از قرآن به غذا و نوشیدنی های حلال مربوط می باشد. ژلاتین یکی از محصولاتی است که به دلیل شرایط تولید و نگرانی از حضور مشتقاتی بر پایه خوک, سبب نگرانی هایی برای مصرف مسلمانان شده است. به همین منظور بررسی منشأ محصولاتی که با برچسب حلال روانه بازار می شوند امری ضروری می باشد. ژلاتین به عنوان یک منبع غذایی GRAS, از کلمه لاتین Gelatus, به معنای سفت یا منجمد گرفته شده و کاربرد آن از حدود سال 1700 میلادی متداول شده است. این ماده جامد, نیمه شفاف, بی رنگ یا زرد کم رنگ, ترد و شکننده و بی مزه و یکی از پرمصرفترین مواد پروتئینی کلوئیدی در صنایع غذایی و دارویی, صنعتی و پزشکی به شمار می رود. همچنین این ماده دارای وزن مولکولی بالایی است که نه تنها در آب بلکه در گلیسرول و پروپیلن گلایکول نیز محلول می باشد. نتایج: روش های مختلفی برای شناسایی منشأ ژلاتین تولیدی بیان شده است که بیشتر آنها بر مبنای شناسایی پروتئین و DNA استوار هستند. روش های مبتنی بر پروتئین شامل, تکنیک های ایمونولوژیکی مانند الایزا (ELIZA) و روش های کروماتوگرافی, طیف سنجی تبدیل فوریه (FTIR) رسوب شیمیایی و روش های مبتنی بر شناخت DNA شامل PCR مبتنی بر پرایمر های اختصاصی-گونه ای, Real-Time PCR, RFLP-PCR و PCR-Southern hybridization on chip است. نتیجه گیری: با بررسی ترکیب مهم ژلاتین, و با معرفی روش های مهم آزمایشگاهی شناسایی منشأ ژلاتین به بیان توضیحاتی در مورد روش های فوق, با تکیه بر رویکرد های بیوتکنولوژی مدرن در آنالیز ژلاتین, بپردازیم.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    ابن التراب، سیدمحمدعلی، صحرائی، فرشته، و وفامهر، فاطمه. (1400). مروری بر رویکرد های بیوتکنولوژیکی مدرن, در آنالیز ژلاتین حلال. پژوهشنامه حلال، 4(2 )، 77-88. SID. https://sid.ir/paper/392093/fa

    Vancouver: کپی

    ابن التراب سیدمحمدعلی، صحرائی فرشته، وفامهر فاطمه. مروری بر رویکرد های بیوتکنولوژیکی مدرن, در آنالیز ژلاتین حلال. پژوهشنامه حلال[Internet]. 1400؛4(2 ):77-88. Available from: https://sid.ir/paper/392093/fa

    IEEE: کپی

    سیدمحمدعلی ابن التراب، فرشته صحرائی، و فاطمه وفامهر، “مروری بر رویکرد های بیوتکنولوژیکی مدرن, در آنالیز ژلاتین حلال،” پژوهشنامه حلال، vol. 4، no. 2 ، pp. 77–88، 1400، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/392093/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button