مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

277
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

433
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تأثیر میزان و زمان کاربرد عصاره کیوی بر فرایندهای فیزیولوژیک گیاه گوجه فرنگی (Lycopersicon esculentum) آلوده به گل جالیز (Orobanche spp)

صفحات

 صفحه شروع 161 | صفحه پایان 171

چکیده

 اهداف: مطالعه به منظور بررسی اثرات عصاره کیوی بر فعالیت برخی پارامترهای فیزیولوژی و رشد در گیاه گوجه فرنگی آلوده به گل جالیز می باشد. مواد و روش ها: در پژوهش حاضر عصاره کیوی در 3 غلظت 0, 50% و 100% در سه دوره زمانی 20, 25 و 30 روز بر ریشه گوجه فرنگی به منظور کنترل گل جالیز اعمال گردید و آزمایش به صورت فاکتوریل در قالب طرح کامل تصادفی با 4 تکرار انجام شد و برخی پارامترهای رشد, فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدان کاتالاز و آسکوربات پراکسیداز, محتوای پروتئین, فنل و آنتوسیانین بررسی شد. یافته ها: نتایج به دست آمده از این پژوهش نشان داد که عصاره کیوی در روز 30ام باعث افزایش وزن تر و خشک اندام هوایی, سطح برگ, , طول ریشه, پروتئین برگ و ریشه, فعالیت آنزیم کاتالاز برگ, محتوای فنل و آنتوسیانین شده و تعداد گل جالیز و زیست توده گل جالیز و فعالیت آنزیم کاتالاز ریشه و پراکسیداز ریشه را کاهش داده است. طول ساقه و فعالیت آنزیم پراکسیداز برگ در تیمار با کیوی تفاوت معنی داری با شاهد نداشته است. نتیجه گیری: گل جالیز علف هرز انگلی است که فاقد کلروفیل و انگل مطلق ریشه گیاهان دولپه ای است و باعث کاهش رشد و عملکرد بسیاری از گیاهان زراعی ازجمله گوجه فرنگی می شود. به نظر می رسد عصاره کیوی با داشتن مهارکننده آنزیم پکتین متیل استراز, در بازدارندگی رشد گل جالیز نقش مؤثری داشته است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    عرشی، اسرین، سلیمی، اعظم، و چاوشی، مریم. (1399). تأثیر میزان و زمان کاربرد عصاره کیوی بر فرایندهای فیزیولوژیک گیاه گوجه فرنگی (Lycopersicon esculentum) آلوده به گل جالیز (Orobanche spp). دانش کشاورزی و تولید پایدار (دانش کشاورزی)، 30(4 )، 161-171. SID. https://sid.ir/paper/392836/fa

    Vancouver: کپی

    عرشی اسرین، سلیمی اعظم، چاوشی مریم. تأثیر میزان و زمان کاربرد عصاره کیوی بر فرایندهای فیزیولوژیک گیاه گوجه فرنگی (Lycopersicon esculentum) آلوده به گل جالیز (Orobanche spp). دانش کشاورزی و تولید پایدار (دانش کشاورزی)[Internet]. 1399؛30(4 ):161-171. Available from: https://sid.ir/paper/392836/fa

    IEEE: کپی

    اسرین عرشی، اعظم سلیمی، و مریم چاوشی، “تأثیر میزان و زمان کاربرد عصاره کیوی بر فرایندهای فیزیولوژیک گیاه گوجه فرنگی (Lycopersicon esculentum) آلوده به گل جالیز (Orobanche spp)،” دانش کشاورزی و تولید پایدار (دانش کشاورزی)، vol. 30، no. 4 ، pp. 161–171، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/392836/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا